x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Anchete Firma de 2 miliarde € a lui Alexandrov-Udrea are minus 2 bani în cont și intră în insolvență

Firma de 2 miliarde € a lui Alexandrov-Udrea are minus 2 bani în cont și intră în insolvență

de Ion Alexandru    |    24 Mai 2023   •   09:00
Firma de 2 miliarde € a lui Alexandrov-Udrea are minus 2 bani în cont și intră în insolvență

Firma care deține companiile „Transilvania Smart”, implicate în construcția megacartierului imobiliar de lux de la Cluj-Napoca de peste două miliarde de euro, are conturi pe minus la două bănci și la Trezorerie și și-a radiat, în luna martie a acestui an, un autoturism tot de lux.

Realtopfarma SA, societatea controlată de partenerul de viață al Elenei Udrea, Adrian Alexandrov, dar și de finul fostei blonde de la Cotroceni, ex-deputatul PDL Adrian Gurzău, figurează în documentele administratorului judiciar depuse la Tribunalul Ilfov cu patru contracte individuale de muncă. Bunurile companiei sunt câteva licențe software, mai multe telefoane mobile, un scuter, o mașină în leasing și mai multe calculatoare, la care se adaugă un teren.

Procesul privind insolvența SC Realtopfarma SA se judecă la Secția Civilă a Tribunalului Ilfov, proces în care lichidatorul judiciar - Dascal Insolvency SPRL București - a depus un raport incendiar. Procedura insolvenței a fost dispusă de instanță la data de 10 aprilie 2023, iar termenul-limită pentru înregistrarea cererii de admitere a creanțelor asupra averii debitoarei a fost stabilit pentru 26 mai 2023. Mai mult, termenul-limită pentru verificarea creanțelor, întocmirea și publicarea tabelului preliminar al creanțelor a fost stabilit pentru data de 16 iunie 2023.

Din acest raport, aflăm că SC Realtopfarma are ca obiect de activitate „comerțul cu ridicata al produselor farmaceutice” și, în prezent, are doi acționari. Este vorba despre Marinel Alexandrov, fratele lui Adrian Alexandrov, și despre Adrian Gurzău, fostul deputat PDL și fin al Elenei Udrea.

Realtopfarma controlează întreaga rețea de companii implicată în dezvoltarea megacartierului rezidențial de lux din Cluj Napoca, evaluat de acționariat la suma de două miliarde de euro, în spatele căreia s-ar afla interesele Elenei Udrea.

 

Societatea controlează tot grupul Transilvania Smart City

 

Concret, Realtopfarma deține întregul pachet de acțiuni de Topmining Investments Solutions SRL, firmă care se ocupă cu extracția altor minereuri metalifere, administrată de Adrian Alexandrov și de Adrian Gurzău. De asemenea, deține 100% din capitalul social al Transilvania Smart Energy SRL, companie care se ocupă cu comercializarea energiei electrice, având aceiași administratori. Mai deține 100% din acțiunile Transilvania Smart Management SRL, care se ocupă cu administrarea imobilelor pe bază de comision sau de contract, cu aceiași administratori.

Mai departe, Realtopfarma SA deține societatea Chester Group Investments SRL, care se ocupă cu dezvoltarea (promovarea imobiliară), avându-i, de asemenea, administratori pe Adrian Alexandrov și pe Adrian Gurzău, dar și compania Transilvania Smart Real Estate SRL - firmă care se ocupă cu achiziții imobiliare. O altă societate controlată de Realtopfarma este Transilvania Smart Construct SRL, având ca obiect de activitate lucrările de construire a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale, administrată de socrul lui Adrian Gurzău, Gheorghe Petrovan. Din grup mai face parte și compania Transilvania Smart City, cu nume identic cu cel al cartierului de lux din Cluj, în care acționari sunt Adrian Gurzău și Marinel Alexandrov.

Realtopfarma a fost înființată în anul 2017, iar în luna mai a anului 2020 a fost preluată de soții Gheorghe Petrovan și Liliana Maria Petrovan. În 18 septembrie 2020, firma și-a mutat sediul în Corbeanca, județul Ilfov, iar la data de 11 decembrie 2020 jumătate din capitalul social a fost preluat de partenerul de viață al Elenei Udrea, Adrian Alexandrov. 

 

Conturi goale și mașini radiate

 

„Jurnalul” a dezvăluit, în premieră, faptul că, la data de 25 ianuarie 2023, Adrian Alexandrov a luat decizia de a părăsi acționariatul Realtopfarma, cedându-i părțile sociale fratelui său, Marinel Alexandrov. Acesta din urmă nu mai deținuse, anterior, nicio altă afacere în România. Tot atunci, familia Petrovan a cedat partea ei de acțiuni fostului deputat Adrian Gurzău.

La 12 aprilie, când a fost declanșată procedura insolvenței, lichidatorul judiciar a transmis mai multe note, pentru stabilirea și clarificarea situației patrimoniale a Realtopfarma SA. Ministerul Administrației și Internelor, prin Serviciul Public de Permise de Conducere și Înmatriculări Ilfov, a notificat faptul că societatea figura ca proprietar al unui autoturism Mercedes Benz S500, care însă a fost radiat din circulație la data de 21 martie 2023. De asemenea, firma mai utiliza un alt autoturism Mercedes Benz GLS400, preluat în leasing, și un scuter BMW 200GT. 

Compania are în proprietate mai multe bunuri, printre care un teren, mai multe telefoane de top, câteva laptopuri și calculatoare și un ceas smart, conform acestor documente.

Însă cel mai interesant detaliu al raportului întocmit de lichidatorul judiciar este cel referitor la soldul conturilor bancare pe care Realtopfarma, firma care administrează un cartier de două miliarde de euro, le avea la data de 28 februarie 2023. Este vorba despre un cont deschis la Libra Bank - cu minus 52,50 lei -, un cont la CEC Bank - cu minus 0,02 lei -, un al doilea cont la CEC Bank cu 306,31 de lei, un al treilea cont la CEC Bank cu 0 lei și un minus de 114,55 de lei la Trezorerie.

 

Elena Udrea acuză Grupul de la Cluj că vrea să-i sufle afacerea

 

„Transilvania Smart City” este descris de inițiatori ca fiind cel mai mare proiect imobiliar „smart” din sud-estul Europei. Investiția se dorește a fi un oraș în miniatură adiacent cartierelor Mărăști și Gheorgheni, pe o suprafață de 35 de hectare.

Pentru două hectare este prevăzut un parc de agrement care va fi dotat și cu spații dedicate sporturilor, dar și cu locuri de joacă pentru copii. Transportul spre aeroport și spre oraș se va face cu telegondola, livrările în interiorul cartierului se vor face cu drona, fiind stabilite stații de încărcare a mașinilor electrice. În plus, Faza 1 din proiectul metroului clujean pornește practic din apropierea viitorului cartier al Elenei Udrea. Adrian Alexandrov susținea că acest cartier urma să aibă 800 de apartamente, 20.000 de metri pătrați de zonă comercială, cel mai mare parc privat din ţară, restaurante, un centru SPA, o sală de fitness, grădiniţă şi creșă, 1.200 de locuri de parcare inteligente subterane. 

În ianuarie, Elena Udrea a scris pe contul său de socializare: „După ce m-au băgat în pușcărie, grupul de la Cluj continuă să se folosească de justiția pe care o controlează (și alte instituții), ca să preia în mod abuziv proiectul Transilvania Smart City! PS: Dovezi? Evident că am”.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

×