x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special ANI verifică famiglia de la Drumuri

ANI verifică famiglia de la Drumuri

de Elena Stan    |    06 Apr 2010   •   00:00
ANI verifică famiglia de la Drumuri
Sursa foto: Agerpres/

Inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate s-au autosesizat în urma articolului din Jurnalul Naţional "Marea famiglie de la Drumuri". Inspectorii vor verifica declaraţiile de avere şi de interese ale salariaţilor de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).



Dorina Tiron a recunoscut cu nonşalanţă că deţine un ceas de aur, un inel de pe vremea când trăia mama sa, care are o valoare probabil mare. "Am bijuterii ca orice om normal. Consider că nu am excelat niciodată de la normalitate. Am un lănţişor de aur, cercei ca orice femeie de vârsta mea şi un inel foarte vechi, de pe vremea când trăia mama mea. După mine, bijuteriile pe care le port nu valorează mai mult de 4.000-5.000 de euro. Având în vedere că la rubrica din declaraţia de avere se precizează că trebuie notate numai bijuteriile cu o valoare mai mare de 5.000 de euro, nu am considerat necesar să le trec în declaraţia de avere", ne-a declarat ieri Dorina Tiron.

Ea a adăugat că nu poate estima valoarea ceasului pe care îl poartă, dar nu crede că este de 50.000 de euro. "Nu am ceas de 50.000 de euro, am un ceas de aur ca orice persoană normală, a cărei valoare nu o pot estima. Consider că la pregătirea şi vârsta mea port numai ce poate avea o persoană normală", ne-a explicat Dorina Tiron.

Aceasta ne-a asigurat că îşi va reactualiza declaraţia de avere a sa şi a soţului, precizând că soţul său este inginer la Secţia de drumuri şi poduri Suceava, nu la Iaşi, aşa cum era menţionat în materialul publicat de Jurnalul Naţional de ieri.

PERSONALUL NEPREGĂTIT
Tiron a precizat că ştie că sunt probleme cu site-ul instituţiei, care nu este actualizat, şi că va căuta să remedieze situaţia.

Întrebată dacă salariaţii Companiei de Drumuri au fost angajaţi în funcţie de nivelul de pregătire în domeniu, Tiron a recunoscut că are grave probleme cu personalul. "Recunosc că nu ştiam de legăturile de rudenie dintre angajaţii companiei. De asemenea, recunosc că avem probleme grave cu personalul. Au fost angajate de-a lungul timpului persoane cu pregătire îndoielnică, iar acum încercăm să îi specializăm, să îi pregătim să lucreze cum trebuie în acest domeniu. Sunt angajaţi care nu au nici o legătură cu acest domeniu. Nu am de unde să ştiu pe toată lumea, deoarece fluxul de personal este foarte mare", ne-a explicat Dorina Tiron.

Aceasta a mai spus că legăturile de familie s-au născut în cadrul companiei. "Unii dintre salariaţi s-au cunoscut aici, în Compania de Drumuri. Erau tineri economişti sau ingineri şi de-a lungul timpului s-au căsătorit, s-a întâmplat.
Ce să fac? Să dau afară unul dintre ei?", a completat Tiron.

DECLARAŢII PENTRU TOŢI ANGAJAŢII
Dorina Tiron spune că nu ştia nici despre legăturile unor angajaţi din cadrul companiei cu diferite firme de consultanţă sau de construcţii de drumuri. Aceste informaţii nu sunt însă secrete şi apar în declaraţiile de avere depuse de angajaţii CNADNR, chiar şi aşa incomplete şi datate greşit cum au fost.

"Nu am de unde să ştiu ce firme au angajaţii companiei. Lucrăm în prezent la un act adiţional la Contractul Colectiv de Muncă prin care să introducem obligativitatea completării Declaraţiei de interese de toţi salariaţii companiei, nu numai de o anumită categorie de salariaţi. Sper ca salariaţii companiei să completeze pe viitor aşa cum trebuie declaraţia de avere şi pe cea de interese", a spus Dorina Tiron.

×
Subiecte în articol: special