x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special „E un om înjunghiat aici!” A vrut să-și ucidă prietenul, apoi a strigat după ajutor

„E un om înjunghiat aici!” A vrut să-și ucidă prietenul, apoi a strigat după ajutor

de Mariana Zaharia    |    13 Ian 2023   •   07:00
„E un om înjunghiat aici!” A vrut să-și ucidă prietenul, apoi a strigat după ajutor

Prea multe filme pare să fi văzut un bărbat din Pitești, care a pus la cale rapid un scenariu prin care să scape de pedeapsă, după ce și-a înjunghiat prietenul. Anchetatorii l-au prins pentru că lovitura de cuțit a fost una de precizie, iar inculpatul a fost, de profesie, măcelar. Motivul scandalului nu a fost lămurit nici de procurori, nici de judecători. Victima a supraviețuit și a spus cine a fost autorul. 

 

Cei doi bărbați locuiesc în Pitești și erau vecini, dar și prieteni de pahar. În iunie 2022, au mers să bea la unul dintre ei. Gazda i-a deschis amicului, iar el a venit însoțit de câinele pe care și-l scosese la plimbare. Au băut în bucătărie și lucrurile s-au derulat normal timp de două ore. La finalul întâlnirii, cel care avea să devină victimă, i-a cerut prietenului să îl aștepte să își ia niște bani din dormitor, ca să coboare împreună. Rămas singur în bucătărie, individul a pus mâna pe un cuțit și l-a ascuns până s-a întors amicul său. L-a înjunghiat atunci când ieșeau din casă. Omul s-a prăbușit în holul locuinței, iar agresorul a ieșit din apartament și a început să țipe după ajutor. Au venit mai mulți vecini care i-au auzit strigătul și tuturor le-a spus același lucru, în timp ce stătea așezat pe treptele scării și încerca să pară șocat: „Ajutor! Să aveți grijă de câinele meu! E cineva înjunghiat în casă”. O singură femeie și-a făcut curaj să intre în apartament și tot ea a sunat la 112, au venit medicii și polițiștii, iar agresorul a asistat la tot, cel mai probabil crezând că l-a ucis pe bărbat. Numai că omul era în viață și a reușit, înainte să intre în comă, să le spune agenților de poliție, cine l-a înjunghiat. 

Alt scenariu în fața anchetatorilor 

Dus la poliție, bărbatul a încercat să îi ducă cu zăhărelul și pe polițiști, iar când a văzut că nu ține varianta că l-ar fi găsit pe om înjunghiat, a născocit altă poveste. Le-a spus că făceau demonstrații ale unor procedee de luptă și l-a înjunghiat din greșeală. Ancheta a continuat și ea cu un detaliu desprins parcă tot din filmele polițiste văzute de cel acuzat. Polițiștii le-au cerut medicilor legiști să spună dacă lovitura a fost dată de cineva care mânuiește bine cuțitele, iar specialiștii au confirmat. Amănuntul s-a potrivit pe profilul suspectului, care a lucrat la un abator unde postul lui presupunea să tranșeze carcase sau să sacrifice animalele. Bărbatul nu a recunoscut niciodată fapta și a fost condamnat pentru tentativă de omor după ce victima a stat în spital timp de două luni. 

7 ani de închisoare 

Magistrații argeșeni l-au condamnat pe bărbat la închisoare pe baza probelor adunate de polițiști și au hotărât să stea 7 ani după gratii. Are 63 de ani și vârsta l-a ajutat să obțină pedeapsa minimă. Tot judecătorii îl obligă să plătească daune morale de 20.000 de euro pentru victimă, de peste 13.000 de lei pentru spital și de 300 de lei Serviciului de Ambulanță. Chiar dacă a susținut până la final că este nevinovat, când a luat ultimul cuvânt la instanță, bărbatul a spus că îi pare rău pentru ce s-a întâmplat. 

„Relevant, în condițiile speței, este şi faptul că inculpatul, potrivit propriei declaraţii, a lucrat la un abator în municipiul Piteşti, unde a avut ca atribuţii tranşarea carcaselor la masa de lucru şi sacrificarea animalelor (vite şi porci), împrejurare de natură să releve o experienţă a inculpatului în mânuirea obiectelor tăietor-înţepătoare” – concluzia polițiștilor ca să îl acuze pe bărbat

×
Subiecte în articol: bărbat injunghiat