x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Besame mucho, baby!

Besame mucho, baby!

de Roxana Roseti    |    29 Iun 2008   •   00:00
Besame mucho, baby!

La Metropolis ● Mireasa neagră cu cizme roşii
Cine s-ar fi putut gîndi că Evita Peron şi Marlene Dietrich ar putea fi pentru o seară la Teatrul Metropolis din Bucureşti?



La Metropolis ● Mireasa neagră cu cizme roşii
Cine s-ar fi putut gîndi că Evita Peron şi Marlene Dietrich ar putea fi pentru o seară la Teatrul Metropolis din Bucureşti?

Sau cine s-ar fi putut gîndi că într-un spaţiu interesant, care pare a fi cutie muzicală şi cutia magică a unui iluzionist în acelaşi timp, ar putea răsuna melodia Besame mucho cîntată în… ungureşte? S-a gîndit Dorin Negrău, creator de modă extrem de interesant, oarecum nonconformist, ale cărui creaţii se vînd în cele mai importante magazine multibrand din America, Europa şi Asia. Deocamdată, zilele trecute a "expus" colecţia de prêt-à-porter toamnă-iarnă 2008-2009, intitulată Boogie.

SEXY. Şi degeaba căutăm varianta ungurească a minunatului "Besame mucho" pe net, oricum, senzaţia era extrem de "portughese", oricum nu te puteai aştepta la altceva din partea unui tip care nu demult a realizat o colecţie de haine ruseşti, prezentate pe muzica unui cor bisericesc care cînta live. Şi, domnule Negrău, nu înţeleg în ruptul capului de ce ţi-ai dorit prin această colecţie să aduci (după cum ai declarat) "un omagiu vesel şi optimist celebrării a 80 de ani de la apariţia lui Mickey Mouse în Studiourile Disney", cînd puteai foarte bine să aduci un omagiu vesel şi optimist unor femei incredibile, respectiv Evitei Peron şi Marlenei Dietrich. Căci asta respira colecţia prin toţi porii: caşmir, muselină, bumbac peliculizat cu fir metalic, lînă mercerizată, blană viu colorată, rochia pe corp (cu geniala fundă mare la spate de care mulţi din păcate uită, omiţînd faptul că se numără printre "lucrurile" foarte sexy), pantalonul evazat cu manşetă, genţile-plic (nedemodate tocmai prin simplul fapt că sînt sexy-demodate). Iar, vorbind de coafurile afişate de manechine (coafuri de o eleganţă aparte, preferate în ultimii ani de unele dintre vedetele de la Hollywood sau de o parte a lumii fashion-ului mondial), la fel de bine puteai aduce un omagiu vesel şi optimist prinţesei Leia din "Războiul stelelor". Dar, dacă omul a vrut Mickey Mouse, te poţi pune cu dorinţa omului? Şi omul are dreptate: feminitatea uneori are în ea ceva de desen animat. Să nu uităm, de exemplu, că mondena Betty Boop este notată ca fiind primul personaj feminin apărut în desene animate (îşi face debutul în anii ’30) şi am putea să o punem pe această treaptă şi pe Minnie Mouse ("companioana" lui Mickey). Şi, dacă adăugăm şi faptul că stilul doll beauty se numără printre noile tendinţe de frumuseţe, atunci da, omul are dreptate, poate aduce femeia la stadiul de a defila elegant într-o lume de desen animat. Astfel să fie oare mireasa neagră, încălţată cu cizme roşii şi dotată cu cravaşă din finalul prezentării, o aluzie la faptul că lui Mickey Mouse îi suflă în ceafă sofisticatele desene animate manga?!?

×
Subiecte în articol: tentaţii