Controversatul om de afaceri craiovean Genică Boerică a ajuns ieri in arestul IJP Dolj, după ce a fost dat in urmărire pentru executarea unui mandat de arestare emis joi de Tribunalul Dolj.
IJP Dolj - Un nou mandat pentru omul de afaceri
Controversatul om de afaceri craiovean Genică Boerică a ajuns ieri in arestul IJP Dolj, după ce a fost dat in urmărire pentru executarea unui mandat de arestare emis joi de Tribunalul Dolj.
Genică Boerică este cercetat intr-un dosar privind o rambursare ilegală de TVA in valoare de 1,1 milioane de lei, obţinută de la Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Dolj. Comisarul-şef Georgel Enescu, comandantul IJP Dolj, a declarat ieri că Boerică a fost dat in urmărire după ce Tribunalul Dolj a emis mandatul de arestare, iar acesta nu s-a prezentat vineri la Poliţie, aşa cum ar fi trebuit, conform interdicţiei impuse anterior. Avocatul lui Genică Boerică, Alice Drăghici, a declarat că la momentul emiterii mandatului de arestare clientul său era internat intr-un spital in Bucureşti şi de aceea a ajuns abia ieri-dimineaţă in arestul IJP Dolj
MANDAT Magistraţii Tribunalului Dolj au emis joi un mandat de arestare pe numele lui Genică Boerică, acesta fiind acuzat de instigare pentru rambursare ilegală de TVA. In dosar mai sunt cercetaţi Radu Drăgan şi Aurel Dorian Prie, care in perioada august-septembrie 2004 au solicitat şi obţinut de la finanţele doljene, prin firma SC DRAGSTRO SRL Craiova, suma de 1,1 milioane de euro. Biroul de presă al Parchetului ICCJ a precizat pentru Mediafax că procurorii au emis un mandat de arestare in lipsă de zece zile pentru Boerică, deoarece acesta nu era de găsit, şi de 29 de zile pe numele celorlalte două persoane.
Potrivit unui comunicat al Poliţiei Romăne remis ieri agenţiei Mediafax, ofiţerii BCCO Craiova au finalizat cercetările in dosarul penal privindu-i pe Genică Boerică, Aurel Prie şi Radu Drăgan, sub aspectul săvărşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi spălare de bani.
Potrivit anchetatorilor, in cursul anului 2004, cei trei au constituit un grup infracţional organizat şi au intocmit documente fictive de vănzare-cumpărare a unei plantaţii de viţă-de-vie aparţinănd unei ferme din Mehedinţi, in valoare de 6,98 milioane de lei. Pe baza acestor documente, cei trei au solicitat şi obţinut de la DGFP Dolj o rambursare ilegală de TVA in valoare de 1,12 milioane de lei, sumă ce a fost virată in contul unei societăţi comerciale administrate de Drăgan. Omul de afaceri craiovean a fost arestat preventiv iniţial in toamna anului 2004, dar a fost eliberat ulterior din inchisoare, după ce a depus mărturie impotriva fostului premier Adrian Năstase in dosarul cunoscut sub numele "Mătuşa Tamara". Pe baza mărturiei lui Boerică, Năstase a fost pus sub acuzare in acest dosar.