x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Cautat de PNA - Vizer s-a afisat cu Putin

Cautat de PNA - Vizer s-a afisat cu Putin

15 Dec 2004   •   00:00

EVENIMENT
Acuzat de coruptie in Romania, Marius Vizer a fost luni oaspetele tarului de la Kremlin. Pe cei doi ii uneste pasiunea pentru judo.

In vizita la Putin

Acuzat in Romania de acte de coruptie si cautat de PNA, Marius Ladislau Vizer, presedintele Uniunii Europene de Judo (UEJ), nu se sfieste sa se afiseze in lume. Si nu oriunde sau cu oricine, ci chiar alaturi de unul dintre cei mai puternici oameni din lume, presedintele rus, Vladimir Putin.
MAGDA COLGIU, MIRUNA PASA

FARA FRICA. Desi este urmarit de autoritatile romane, Vizer (stanga) discuta linistit cu Putin

.

.

Vizer s-a intalnit luni, la resedinta de langa Moscova a presedintelui rus, cu Vladimir Putin, informeaza un comunicat al Uniunii Europene de Judo. Cu aceasta ocazie, cei doi i-au primit pe sportivii rusi medaliati la Olimpiada de la Atena.

PROIECTE. Scopul principal al intalnirii a fost acela de a pune bazele Academiei Europene de Judo si a Centrului European de Pregatire in Judo, proiecte ce doresc sa contrabalanseze activitatea Institutului Kodokan din Tokyo, unicul de acest gen. Marius Vizer, reconfirmat in iunie pentru un nou mandat la conducerea Uniunii Europene de Judo, va candida in 2005 pentru sefia forului mondial de judo, devenind, in cazul unei reusite, si singurul roman membru al Comitetului International Olimpic (CIO).

.

.

.

CONSEMN
In Romania, presedintele UEJ este invinuit din octombrie 2004 pentru complicitate la trafic de influenta. El a fost dat si in consemn la frontiera, iar procurorii anticoruptie au emis pe numele sau un mandat de aducere. Potrivit PNA, Vizer impreuna cu Ioan Lascau, fost director al Directiei de Finante Publice Bihor, ar fi pretins unui om de afaceri un comision de 18 miliarde de lei in schimbul interventiei pe langa functionari din diverse ministere pentru decontarea mai rapida a unor lucrari de constructie realizate de respectivul investitor, in valoare de 185 miliarde de lei.
×
Subiecte în articol: eveniment vizer