x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Demență sexuală, la Iași. Cazul bunicului pedofil și zoofil 

Demență sexuală, la Iași. Cazul bunicului pedofil și zoofil 

de Carmina Pricopie    |    25 Oct 2022   •   07:55
Demență sexuală, la Iași. Cazul bunicului pedofil și zoofil 

În vârstă de 74 de ani, Petru H. este acuzat de trei infracțiuni de agresiune sexuală: două infracțiuni de racolarea minorilor în scopuri sexuale și o infracțiune de zoofilie.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, bătrânul a încercat de mai multe ori să-și violeze nepoata. Deși mama copilei în vârstă de 11 ani a făcut plângere la poliție încă de la prima faptă, din 2019, bătrânul a fost reținut și arestat trei ani mai târziu, după ce a fost prins în fapt cu… o găină.

O femeie din comuna ieșeană Popricani a făcut plângere la poliție, relatând că tatăl său vitreg a încercat să-i violeze fetița, în vârstă de 11 ani. Era pe 6 mai 2019, iar mama copilei reclama că faptele s-ar fi petrecut pe 26 aprilie. „În jurul orei 12.00, minora, având la acea dată vârsta de 11 ani, se juca prin curte, moment în care a fost strigată de către inculpatul H.P., care a chemat-o pe aceasta în anexa în care locuieşte, spunându-i că vrea să îi dea mai multe mărgele, minora conformându-se. Ajunsă în camera inculpatului, acesta a sărutat-o pe minoră în zona gurii, după care i-a pus ambele mâini pe fund, minora speriindu-se şi părăsind în grabă incinta. După ce minora a ieşit din anexa în care locuia inculpatul, s-a întâlnit cu bunica sa, care a remarcat faptul că aceasta părea speriată”, descriu procurorii în rechizitoriu. Ulterior, fata le-a povestit mamei și bunicii ce o speriase atât de tare. 

 

Amenințare: dacă spui, îți tai capul

 

Pe 18 iulie 2022, mama fetiței sesizează din nou Poliția. Victima avea acum avea 14 ani, iar acuzat era tot bunicul vitreg: „A pătruns peste nepoata sa, (...), de 14 ani, în camera în care aceasta se afla, a sărutat-o pe gât şi pe ureche, a pipăit-o în zona fundului și a încercat să îi dea pantalonii jos, nereușind acest lucru. Minora a început să-l împingă pe H.P. pentru a-l scoate afară din cameră, acesta se împotrivea, moment în care minora i-a spus că o va suna pe mama sa, reuşind într-un final să iasă din casă, fiind urmată de către H.P., care s-a dus în anexa în care locuieşte. În timp ce minora îl împingea pe inculpatul H.P. pentru a-l scoate din cameră, acesta a amenințat-o, spunându-i să nu zică nimănui despre cele întâmplate, pentru că îi va tăia capul atât ei, cât și bunicii sale, H.M.”, se arată în rechizitoriu.

 

În zilele următoare, bătrânul are aceleași porniri. Ba chiar mai mult, a încercat să cumpere cu 5 lei o partidă de sex cu fetița. Din descrierile martorilor și ale victimei, Petru H. ar fi intrat de mai multe ori în casă peste copilă, cu intenția de a o viola. „În urma evaluării psihologice a minorei, reprezentantul DGASPC a concluzionat faptul că sunt evidențiate elemente specifice abuzului sau traumei psihice la un nivel mediu, minora raportându-se matur și real asupra evenimentelor prezentate, fără a exista elemente de fațadă. Totodată, există suspiciunea rezonabilă că persoana vătămată a fost victima abuzurilor sexuale din partea numitului H.P.”, se arată în rechizitoriu. 

 

Fapte recunoscute și explicate!

 

Audiați de anchetatori, mai mulți vecini au declarat că Petru H. avea un comportament deviant și că este zoofil. Unul dintre ei și-a amintit la audieri că l-ar fi surprins pe Petru H. în urmă cu cinci ani în timp ce întreținea relații sexuale cu iapa altui vecin. Soția acuzatului i-a creionat însă un portret șocant: „L-a surprins de mai multe ori pe soțul său în timp ce încerca să întrețină relații sexuale cu un câine, cu găinile din curtea locuinței și cu un porc. Aceasta a mai declarat faptul că l-a surprins pe soțul său în poiată în timp ce încerca să întrețină relații sexuale cu o găină, spunând că din această cauză i-au murit, în timp, mai multe găini”.

 

Audiat de anchetatori, individul în vârstă de 74 de ani a recunoscut aproape tot. A povestit senin cum a încercat de mai multe ori să-și violeze nepoata vitregă, cum a vrut să cumpere servicii sexuale cu 5 lei și cum a întreținut raporturi sexuale cu animalele din bătătură: „H.P. a mai declarat că de mulţi ani soţia sa nu mai doreşte să întreţină relaţii sexuale cu el, că are un apetit sexual ridicat, iar când consumă băuturi alcoolice îi vine să facă sex, motiv pentru care a comis faptele pentru care este cercetat”.

 

Găină examinată de USAMV. Verdict: viol

 

„Astfel, în data de 3.08.2022, inculpatul H.P. a luat o găină din poiată, pe care a dus-o în camera sa, unde a întreţinut relaţii sexuale cu aceasta, după care a scos-o din incintă, fiind surprins de către martora (...), care l-a văzut pe acesta cum a scos din casă o găină, iar pe geam, l-a văzut cum îşi ridica pantalonii. În acel moment, martora a strigat la el, iar H.P. a început să se bâlbâie, spunându-i «dacă crezi că am făcut ceva cu găina, de ce nu ai venit să mă prinzi în fapt?». După acestea, martora a făcut o poză cu partea din spate a găinii, observându-se că aceasta prezenta leziuni”, așa începe procurorul de caz descrierea faptelor de zoofilie în incriminarea lui Petru H. 

Găina a fost dusă la Biroul Pentru Protecția Animalelor și la USAMV Iaşi pentru expertiză, reieșind în mod științific faptul că înaripata fusese victima unui viol. Pe 5 august a fost întocmit raportul medico-legal în cazul găinii, Petru H. fiind reținut 4 zile mai târziu, și ulterior arestat.

 

Pe 28 septembrie, individul a fost trimis trimis în judecată. Măsura arestului preventiv a expirat pe 8 octombrie, dar a fost prelungită.

×