x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Dintr-o groapă s-a ridicat Stadionul Lia Manoliu

Dintr-o groapă s-a ridicat Stadionul Lia Manoliu

de Monica Andrei Capatos    |    30 Apr 2010   •   00:00
Dintr-o groapă s-a ridicat Stadionul Lia Manoliu

Va avea o capacitate de 55.000 de locuri, dintre care 3.500 vor fi pentru VIP, 18 intrări mari, patru etaje, lifturi de sticlă, 200 de locuri de parcare în interior, sistem de încălzire, scaunele colorate în roşu, galben şi albastru.



Este vorba despre Stadionul Naţional Lia Manoliu, lucrările până în acest moment fiind finisate în proporţie de 75%. Ieri, primarul general, Sorin Oprescu, a vizitat şantierul, declarându-se mulţumit de modul în care s-a lucrat în ultimele luni. "De la o groapă simplă s-a născut această construcţie. Este una când o vezi pe hârtie şi alta în realitate. Sunt impresionat", a declarat Oprescu.

Deocamdată, nu s-a stabilit exact cum vor arăta zonele din jurul stadionului, cert este că vor fi câteva cafenele, spaţii comerciale şi o parcare de 3.000 de locuri pentru spectatori. Construcţia a fost făcută în aşa fel, încât cei care vor veni la un meci de fotbal sau la un spectacol vor putea părăsi arena în 9 minute, cel puţin aşa ne asigură Bogdan Hreapcă, director general în cadrul municipalităţii, coordonator al proiectului.

Cei care răspund de construcţie sunt Max Bogl Germania şi Astaldi Italia, contractul cu Primăria Capitalei fiind semnat în aprilie 2007. Până acum s-au decontat aproximativ 282 milioane de lei, reprezentând 56% din valoarea totală a investiţiei. Bugetul alocat de municipalitate pe 2010 este de 146 milioane de lei.

Pentru a finaliza lucrarea, Guvernul trebuie să-şi achite obligaţia financiară şi să dea anul acesta Primăriei 190 milioane de lei, valoarea totală a contractului fiind de 502 milioane de lei. Acoperişul retractabil şi amenajarea împrejurimilor au fost programate pentru 2011. După ce va fi gata construcţia, municipalitatea va organiza o licitaţie pentru managementul stadionului.

×
Subiecte în articol: special