x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Dolj - Absenteism si reclamatii

Dolj - Absenteism si reclamatii

12 Dec 2004   •   00:00

ALEGERI 2004
Prezenta la urne era, la doua ore dupa deschiderea sectiilor de votare, de doar 2,97%. Situatia era cu totul alta in comuna de bastina a lui Mircea Geoana, Mischii, 10,56%. Ca si la primul tur de scrutin, consatenii ministrului de Externe s-au calcat in picioare, pentru a-si exprima optiunile electorale.
CRISTIAN VASILCOIU

Absenteismul si reclamatiile au caracterizat, in Dolj, si al doilea tur de scrutin. Reprezentantii Uniunii Nationale PSD+PUR au reclamat la Biroul Electoral Judetean ca membri ai Opozitiei ar fi impartit bani, materiale electorale si cadouri in apropierea unor sectii de votare din mai multe comune, printre care Cosoveni si Secu.

Nici Opozitia nu s-a lasat mai prejos si a reclamat la BEJ Dolj o asa-zisa regizare a unei noi operatiuni "Autobuzul". Conducerea Aliantei PNL-PD sustine ca nu mai putin de 50 de autobuze "curse speciale" ar fi parasit, ieri-dimineata, la prima ora, autobazele Regiei Autonome de Transport Craiova, cu destinatii necunoscute.

URNE MOBILE. Autoritatile au avut grija ca si bolnavii internati in spitale, dar si persoanele aflate in penitenciare sa-si exprime, ieri, optiunile electorale. Asa se face ca pana si detinutii din arestul Politiei doljene au votat, ieri, intr-o urna mobila a Sectiei 104. Doi dintre cei 38 de arestati au refuzat sa voteze, in vreme ce alti 15, intre care un cetatean strain si sase minori, nu au acest drept.

DE LA OSCE. Alegerile din Dolj au fost observate, ieri, si de catre un reprezentant al Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa. Olandezul Ian Mitchell, expert in monitorizarea alegerilor din statele fostului bloc comunist, a vizitat mai multe sectii de votare din Banie, dar si din mediul rural doljean. Expertul OSCE a evitat sa se pronunte asupra celor vazute in Dolj, urmand a intocmi un raport oficial cu privire la modul de desfasurare a celui de-al doilea tur de scrutin. Organizatia pentru Securitate si Cooperare in Europa nu a supervizat alegerile din intreaga tara, ci doar pe cele din Dolj, Galati si Bucuresti.

×
Subiecte în articol: eveniment dolj