x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Drama din comuna Scânteia: Şoferul microbuzului a fost găsit vinovat de moartea celor 13 oameni!

Drama din comuna Scânteia: Şoferul microbuzului a fost găsit vinovat de moartea celor 13 oameni!

17 Aug 2009   •   00:00

Şoferul microbuzului care a fost lovit de tren în comuna Scânteia este vinovat de producerea accidentului, deoarece nu a respectat regulile de trecere peste calea ferată, arată un raport preliminar al Autorităţii Rutiere Române. În microbuz erau 16 persoane care se deplasau spre comuna Scânteia. Răzvan Petrişor Apostol este cea de-a 14-a persoană decedată în accident, după ce 11 pasageri au murit pe loc, iar alte două la spital - printre care şi şoferul microbuzului.



Florian Coman, directorul adjunct al APR,  spune că microbuzul nu se afla pe raza autorizaţiei de transport şi nici nu avea autorizaţie ocazională de transport, care i-ar fi permis să circule în afara traseului specificat pe autorizaţie. "Raportul preliminar, pe care noi îl facem în cazul oricărui accident grav, conţine în principal informaţii cu privire la locul accidentului, datele vehiculelor implicate, iar drept cauză preliminară este nerespectarea regulilor de circulaţie la trecerea la nivel cu calea ferată, fără barieră. La ora actuală, ARR continuă cercetările la firmele de transport implicate şi sper ca pe 20 august să avem varianta finală a raportului", spune oficialul Autorităţii Rutiere Române.

Vineri, în jurul orei 14,00, un tren s-a ciocnit cu un microbuz în apropiere de comuna Scânteia, după ce şoferul microbuzului nu a respectat semnalele acustice de la trecerea peste calea ferată. În momentul de faţă, cei doi supravieţuitori se află în stare gravă în spitalul Sfântul Ioan din Iaşi. Pentru că bărbaţii de 34 şi, respective 37 de ani, au nevoie de foarte mult sânge, zeci de prieteni şi rude aşteaptă la Centrul de Transfuzii Sanguine din Iaşi pentru a face donaţii.

×
Subiecte în articol: special