x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Dupa votare, Ponta a aprins o lumanare

Dupa votare, Ponta a aprins o lumanare

28 Noi 2004   •   00:00

ALEGERI GENERALE 2004
Aproape 300.000 de oameni au fost asteptati ieri la vot, in judetul Gorj. Pana in jurul pranzului, votasera aproximativ 10% dintre persoanele care aveau acest drept.
GABRIELA MLADIN

Click pentru a mari imaginea
VIZITA. Victor Ponta, presedintele Tineretului Social Democrat, a stat o saptamana in Gorj
Procentul cel mai mare de votanti s-a inregistrat in mediul rural, 10,8% din numarul persoanelor cu drept de vot, in timp ce aproximativ 9% au votat in mediul urban. Primarii din judet sunt de parere ca prezenta la vot va fi mai mare spre dupa-amiaza sau chiar spre seara, cand oamenii, in special cei din zona rurala, isi termina treburile.

VORBE. Cea mai mare parte a oficialitatilor gorjene a declarat la iesirea din sectiile de votare ca si-a exprimat votul pentru viitorul copiilor lor. In Gorj, conducerea administrativa a judetului apartine Uniunii PSD+PUR, ca urmare a votului dat la alegerile locale.

SPERANTE. La una dintre sectiile de votare din Targu-Jiu si-a exprimat votul si Victor Ponta, care de aproximativ o saptamana a ales sa nu paraseasca judetul Gorj, ocupandu-se de campania electorala pe ultima suta de metri. Ponta, care ocupa primul loc pe listele Uniunii PSD+PUR la Gorj la Camera Deputatilor, a venit la vot insotit de conducerea judeteana a PSD Gorj si de un cameraman personal. Dupa ce si-a exprimat votul, Victor Ponta a declarat ca spera ca seara, dupa ce se cunoaste partial votul, sa sarbatoreasca victoria. Ponta a votat pe listele suplimentare, si dupa ce a parasit sectia de votare a plecat la Manastirea Lainici, de unde va pleca apoi spre Bucuresti, nu inainte de aprinde insa o lumanare. Si Nicolae Mischie, fostul lider al PSD Gorj, si-a exprimat votul. Insotit de sotie, baronul de Gorj a venit la urne inca de la primele ore ale zilei. Mischie candideaza ca independent pentru Camera Deputatilor.

.

.

Sesizare - Acuze de frauda la Galati

Click pentru a mari imaginea
SIMT CIVIC. Alexandru Bravarencu, un alegator model
In judetul Galati au fost asteptati la urne aproximativ 514.000 de cetateni cu drept de vot. Contestatiile nu au intarziat sa apara la Biroul Electoral Judetean(BEJ), mai ales ca inca de sambata, 27 noiembrie, au fost semnalate mai multe nereguli. Astfel, potrivit sesizarilor primite de presedintele BEJ Galati, sosite din partea Uniunii Nationale PSD+PUR, sapte presedinti de sectii de votare din judetul Galati, doi din municipul Tecuci si cinci din comunele Buciumeni, Corod, Costache Negri, Draganesti, Ghidigeni, Munteni, Movileni si Tepu au fost acuzati de tentativa de fraudare a alegerilor.

RECLAMATIE. In sesizarea adresata BEJ, presedintii sectiilor de votare de la Scolile nr. 1 si 4 din Tecuci si din comunele mentionate au fost acuzati ca, dupa finalizarea preluarii documentelor si verificarea buletinelor de vot din sectiile respective, au plecat acasa cu stampilele de control ale sectiilor de votare. Reprezentantii PSD+PUR au cerut BEJ Galati ca procesul de votare in cele sapte sectii de vot sa nu inceapa pana ce presedintii nu vor fi inlocuiti si nu se vor face o noua numaratoare si verificare a buletinelor de vot. (Erik Hoosz)

.

.

Brasov - Procesul de vot, evaluat de OSCE

LIBIU MATEESCU

Click pentru a mari imaginea
IMBULZEALA. Dupa pranz, s-a facut coada la urne
Ziua de vot nu a inceput in forta in orasul de la poalele Tampei. Prezenta brasovenilor la urne, la ora 11:00, se situa in jurul a 9% din totalul persoanelor cu drept de vot. Subprefectul Iosif Ciurean, care exercita atributiile de prefect al judetului Brasov in acest moment, a declarat ca nu au fost semnalate probleme deosebite. Delegatia OSCE care a evaluat alegerile la Brasov a avut o intalnire cu Biroul Electoral Judetean (BEJ) condus de judecatorul Constantin Epure.

Reprezentantul OSCE, Vadim Zhdanovich, s-a interesat de posibilitatea dezlipirii timbrului de vot de pe buletin si de eventualitatea prezentei unor autobuze cu alegatori care ar vota de mai multe ori. "Exista ingrijorari din partea partidelor la Bucuresti, precum ca s-ar putea vota de mai multe ori si ca timbrul electoral se desprinde foarte usor de pe buletin", a afirmat Zhdanovich. Presedintele BEJ, Constantin Epure, i-a replicat lui Zhdanovich ca "nu am fost sesizati de nici un partid politic in legatura cu posibile fraude electorale".

INCIDENTE. In noaptea de sambata spre duminica, cativa tineri de la Partidul Noua Generatie, aflati intr-un BMW cu numar de Germania, lipeau de zor afise ale partidului pe masinile din zona Noua. Ei s-au ales cu o amenda de 7 milioane de lei de persoana, aplicata de Politia Brasov. Primarul Brasovului, Gheorghe Scripcaru, a inlaturat toate panourile de afisaj din centrul municipiului, inca de vineri seara, desi sambata dimineata era inca permis afisajul, aspect observat de reprezentantii unor partide politice din Brasov.

.

.

Tudorici - Vrea o noua clasa politica

Click pentru a mari imaginea
Candidatul Uniunii pentru Reconstructia Romaniei (URR) la Presedintia Romaniei, Ovidiu Tudorici (foto), presedintele URR Campulung Moldovenesc si viceprimar al municipiului, a votat ieri impreuna cu sotia sa si cu cei doi copii, Ilona si Mihai Rares, de 3 si 9 ani, la 10:30, la Liceul "Dragos Voda" din Campulung Moldovenesc. "Am votat pentru viitor, pentru copiii nostri, pentru parintii si bunicii nostri. Nu am votat nici pentru continuitate, nici pentru discontinuitate, am votat pentru o noua clasa politica, pentru normalitate in Romania", a declarat Tudorici.

.

.

.

INFO

REFUZ. Biroul Electoral Judetean Covasna refuza sa faca publice date cu privire la prezenta la vot a electoratului, invocand o hotarare a Biroului Electoral Central (BEC), care prevede obligativitatea birourilor electorale de circumscriptie de a raporta la BEC datele din teritoriu, urmand ca aceste informatii sa fie difuzate presei doar de la nivel central.

CARCIUMI. Doua baruri si doua magazine alimentare care desfaceau la tejghea bauturi alcoolice aflate in apropierea sectiei de votare nr. 50 Buzau au fost inchise ieri, in jurul orei 11, in urma solicitarii presedintelui BEJ. Sectia de votare nr. 50 Buzau functioneaza la sediul Centrului de transfuzie sanguina.

S-A JUCAT. In Circumscriptia Electorala nr. 2 din Drobeta-Turnu Severin, vota-rea a fost intrerupta timp de 90 de minute, informeaza Rompres. Potrivit cercetarilor, in jurul orei 9:00, nepotul presedintelui Sectiei de Votare nr. 2 din Drobeta-Turnu Severin s-a jucat cu stampila de control a sectiei si a pierdut-o.

AFISE. Politia din Miercurea Ciuc a fost sesizata ieri de primarul municipiului, Raduly Robert, ca doua persoane dezlipesc afise ale UDMR din fata primariei, informeaza Rompres. Cercetarile au aratat ca cele doua persoane erau membre ale sectiei de votare numarul 15 din Miercurea Ciuc si ca primisera dispozitie din parte presedintelui sectiei sa dezlipeasca afisele electorale aflate pe o raza de 500 de metri de la sectia de votare.

ARMATA. In unitatile militare au functionat ieri 74 de sectii de votare. Primii militari romani care au votat au fost cei care actioneaza in teatrul de operatiuni din Afganistan, unde diferenta de fus orar fata de Romania este de doua ore si jumatate, urmati de cei din Irak - unde diferenta de fus orar este de numai o ora. Marinarii de pe fregata "Regele Ferdinand" (foto), care se afla in largul coastei franceze, au inceput votarea cu doua ore mai tarziu fata de ora Romaniei tot din cauza fusului orar. Echipajul celeilalte fregate apartinand Fortelor Navale Romane - "Regina Maria" - va vota la sectia organizata la bordul barjei "Cornelius Drebel" din portul Portsmouth. Jandarmii romani aflati in misiune in Kosovo au votat intr-un campus KFOR din orasul Gorajdevat.

VALCEA. Trei ziare locale au solicitat si au obtinut acreditari de presa pentru 453 de persoane, transmite corespondentul Rompres: cotidianul Info-Puls, 156 de persoane, Monitorul de Valcea, cu 155 de acreditari, si cotidianul Viata Valcii, 142 de acreditari. Toate celelalte publicatii, televiziuni si radiouri au acreditat in total 69 de ziaristi. (Oana Stancu)
×
Subiecte în articol: eveniment gorj votat votare ponta