x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Ediţie de colecţie - Ioana Radu

Ediţie de colecţie - Ioana Radu

de Luminita Ciobanu    |    22 Oct 2007   •   00:00
Ediţie de colecţie - Ioana Radu

S-a născut cu căntecul in suflet. A urcat lin pe treptele succesului şi a devenit o mare interpretă. Jurnalul Naţional vă oferă astăzi o colecţie de romanţe şi de melodii de dor şi de dragoste din zestrea lăsată in urmă de inconfundabila solistă. - CD de colecţie (cu editia tiparita)
● Spectacol de gală ● Un vis implinit  ● Emoţii de scenă ● In vremuri grele ● Stele prietene ● Regina • Insemnată de Dumnezeu ● Prestigiu ● Romanţa e totul! ● Calităţi artistice fără egal ● O femeie elegantă, cu stil ● Miracolul dezvăluia miracolul ● Duelul de la radio ● Intre căntec şi iubire ● Fata cu glas de violoncel ● Festivalul



Regina romanţei

O voce de aur, un glas fenomenal, un ambitus neegalat. O voce curată precum apa de izvor care murmură in pădurile de munte. Aceasta a fost Eugenia Braia sau Jana, nume pe care l-a purtat pănă să urce pe treptele intortocheate ale succesului, cănd şi-a primit numele de stea:
Ioana Radu.

S-a născut in ţara doinelor, intr-o familie in care căntecul avea un loc aparte, incununat de vocile surorilor sale, iar pentru ea nu mai era loc. Era pusă să fluiere alături de sora sa, Maria (Mia Braia), care avea un glas asemeni unei viori, in timp ce vocea Janei abia atingea coardele unui violoncel, "ca scărţăitul roţii unei făntăni". A fluierat ca o mierlă şi a adunat căntece nescuturate de rouă intr-un caiet de care nu s-a despărţit nici pe culmile cele mai inalte. A inflorit precum o crizantemă, lăsănd in urma sa un tezaur de romanţe şi folclor fără de moarte. Ascultănd-o pe Ioana Radu vei simţi bucuria, dar şi tristeţea din rădăcinile dragostei pure, căntece sentimentale incununate de sigiliul eternităţii prin vocea sa inconfundabilă. Iubirea pentru căntec a purtat-o pretutindeni din fragedă tinereţe, iar admiraţia pentru Maria Tănase a adus-o din inima Olteniei la Bucureşti, cu o galenă in buzunar, la care să-i asculte căntecele. Poate tocmai de aceea melodiile şi stilul său interpretativ au devenit ca un leac de suflet pentru cei care o ascultă pe regina romanţelor.

×
Subiecte în articol: special