x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Ediţie de Colecţie luni, 1 martie: Comoara de la Jidvei

Ediţie de Colecţie luni, 1 martie: Comoara de la Jidvei

23 Feb 2010   •   00:00
Ediţie de Colecţie luni, 1 martie: Comoara de la Jidvei

A fost odată ca niciodată, că de n-ar fi nu s-ar povesti... Poveşti şi muzică de pe Valea Târnavelor, din Ţara Vinului.

O Ediţie de Colecţie despre cum se naşte un vin bun. Poveşti cu cetăţi şi castele, cu domni şi domniţe. Toate alături de un album cu muzică bună, care te îndeamnă la joc, veselie şi-o degustare. Ca să simţi parfumul de podgorie în toamnă însoţit de un miros discret de flori de lămâi sau să te laşi furat de vioiciunea, prospeţimea sau de sevele de măr copt înnobilat cu mireasma florilor de viţă...

Pe plaiuri legănate de cântecul strămoşesc de pe Valea Târnavelor, în inima ţării, şoseaua te poartă şerpuit pe Drumul Vinului. Vei afla, dragă călătorule, că viile de pe Valea Târnavei sunt cunoscute încă de pe vremea dacilor, însă nu dacii sunt cei care au adus aici soiuri de viţă nobilă, ci germanii. Nu se poate să treci fără a fi impresionat de tărâmul de viţă-de-vie de la Jidvei... Şi... un secret. Vinul bun trebuie crescut cu grijă încă de când este copil.

Vă propunem să ascultaţi un album cu muzică autentică: un colaj de cântece în interpretarea Junilor de la Jidvei, melodii de o rară frumuseţe interpretate de membrii grupurilor vocale, bărbăteşti, de femei şi mixte ale Ansamblului Jidvei România, şi o suită de melodii ce poartă semnătura Orchestrei Jidvei, sub bagheta dirijorului Stelian Stoica.

×
Subiecte în articol: special