x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Fata din Nazaret

Fata din Nazaret

26 Apr 2010   •   00:00

Luni, 3 mai, Jurnalul Naţional apare împreună cu un nou roman semnat de Petru Popescu



Tot împreună cu Jurnalul Naţional au mai apărut romanele "Supleantul" şi "Prins". De data aceasta, co­ti­dianul nostru împreună cu Editu­ra Curtea Veche publică roma­nul "Fata din Nazaret".

Petru Popescu: scriitorul cu care noi, cititorii, "ne întâlnim în scris tot timpul", consideră că "fără candoare şi fără sinceritate e imposibilă reuşita în scris". Romanul "Fata din Nazaret" este o reinterpretare din perspectivă laică a naşterii lui Iisus Hristos.

Toate personajele sunt foarte vii, Petru Popescu având o in­tu­iţie fină asupra descrierii feminităţii adolescentine, care oferă o notă de... mister şi de savoare ro­ma­nului. Mai mult, alternanţa stărilor interioare de candoare şi sfinţenie cu cele de senzualitate pură alcătuiesc, de asemenea, un amestec foarte îndrăzneţ. Bogăţia şi di­na­mismul episoadelor, res­pec­tarea şi apoi abaterea inteligentă de la firul narativ cunoscut de cititor fac lectura foarte antrenantă.

"Fata din Nazaret". Un roman despre putere, credinţă şi dragoste, care poate pune la încercare disponibilitatea publicului românesc de a distinge naraţiunea literară de cea religioasă. Un roman care atrage prin te­ma­tică şi stil, dar mai ales prin felul unic al lui Petru Popescu de a scrie. Lectură plăcută! Numai împreună cu Jurnalul Naţional!

×
Subiecte în articol: special