x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Florin Piersic: Am adorat-o pe Marga Barbu!

Florin Piersic: Am adorat-o pe Marga Barbu!

02 Apr 2009   •   00:00

Actorul Florin Piersic a declarat că a adorat-o pe Marga Barbu, cea alături de care a jucat în seriile ''Haiducii'' şi ''Mărgelatu'' şi de care l-a legat o strânsă prietenie.

''Nu doar am iubit-o, am adorat-o pentru felul ei bun, generos, drăguţ de a fi. Împreună călăream pe la Rucăr, pe unde făceam filmele cu Mărgelatu, cu 'Haiducii lui Şapte cai'. Toate filmele astea la un loc m-au legat de ea. Nu-mi vine să cred că nu mai e!'', a mărturisit marele actor, într-o emisiune televizată. El a adăugat că Marga Barbu a fost unul dintre puţinii prieteni buni pe care i-a avut în rândul colegilor de breaslă. ''Pe cinci degete îmi număr prietenii actori sau actriţe. Ea e una din ei'', a spus Piersic, citat de Agerpres. Actriţa Marga Barbu, cunoscută în rândul cinefililor pentru rolurile Aniţa din seria 'Haiducii' şi Agatha din seria 'Mărgelatu', în care a jucat alături de Florin Piersic, a murit marţi după-amiază, la Spitalul Floreasca din Capitală, în urma unor mai vechi suferinţe cardiace. Regretata actriţă împlinise, pe 24 februarie, 80 de ani. Marga Barbu a absolvit Institutul de Teatru de la Bucureşti (1950), jucând apoi în peste 30 de producţii cinematografice. A fost căsătorită cu actorul Constantin Codrescu şi apoi cu scriitorul Eugen Barbu, cel care, alături de Nicolae Paul Mihai, a semnat scenariile pentru seriile 'Mărgelatu' şi 'Haiducii'.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al actriţei Marga Barbu va fi depus sâmbătă, după ora 10,00, la capela din Cimitirul Bellu. (V.A.)

×
Subiecte în articol: special barbu marga barbu