x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Florin Piersic Jr. - Floarea de cactus

Florin Piersic Jr. - Floarea de cactus

de Loreta Popa    |    16 Apr 2006   •   00:00
Florin Piersic Jr. - Floarea de cactus

Florin Piersic Jr. iubeste cactusul si uraste trenul. Cactusul infloreste o data in viata, cateodata de mai multe ori, teatral. Ce mai iubeste, ce mai uraste, ce mai face un actor cu nume floral.

De curand, mai precis la echinoctiul de primavara, a devenit tata. Iubita lui, actrita Dorina Chiriac, a nascut o fetita, pe nume Sonia.

Pentru ca uraste sa vorbeasca neintrebat, pentru ca ii place "sa apara" intrebare-raspuns, pentru ca nonconformismul i se potriveste de minune, iesim din tiparele rubricii noastre. Ii facem, astfel, un cadou de ziua onomastica, publicand discutia cu el sub forma de interviu. Este un artist special. Este, mai intai de toate, un OM special. Cu care poti sta de vorba pana tarziu in noapte si nu ti-ar ajunge... Spune ca, mai ales in viata personala, este dificil. Ca exista momente in care este chiar insuportabil. Dar asta a fost. Acum IUBIREA joaca rolul principal in viata lui.

Jurnalul National: Te consideri un tip misto?
Florin Piersic Jr.: Depinde ce intelegi prin misto. Pot fi bun prieten, pot fi cinstit si direct. Dar pot fi si foarte rau, atunci cand sunt calcat pe coada. Si nu fac concesii.

Circuli mai tot timpul cu masina, dar ai calatorit si cu trenul. Care din cele doua mijloace de transport iti place mai mult?
Sincer, urasc trenul.

Cum vezi acest mijloc de transport, trenul? Creeaza el o legatura mai stransa intre oameni?
Trenul are poezie doar in filme. In realitate, drumul e prea lung si monoton. Si te impinge la tristete si melancolie (mai ales daca se-ntampla sa calatoresti singur). Si daca te mai uiti si pe geam si vezi ce tara frumoasa avem, e preferabil sa n-ai o lama la tine, risti sa-ti tai venele.

Crezi ca, atunci cand ajungi la destinatie, bagajul spiritual adunat e lucrul cel mai important?
Bun. Hai sa ies din teritoriul concret si s-o iau ca pe o metafora. Raspunsul este da. Nu stiu daca destinatia la care te referi e capatul drumului, dar raspunsul la intrebare este da.

Crezi ca-n viata ai coborat intotdeauna la statia care trebuia?
Nu, dar nu regret greselile facute. Am invatat multe, mai ales atunci cand m-am trezit singur, in plin camp pustiu, iarna. Si-mi furasera si bagajele. Am raspuns bine?

Au existat proiecte in care ai fi vrut sa te implici, insa nu ai avut timp?
Mereu. Punem la cale o mie de proiecte si doar unul sau doua ajung realitate. Cred ca e un lucru perfect normal. Dupa 35 de ani, incepi sa-ti doresti ca o zi sa aiba 72 de ore.

Daca s-ar face o continuare sau s-ar relua seria cu Margelatu, ti-ar placea sa joci tu acest rol? Crezi ca ti s-ar potrivi?
Nu.

Ti-ai dori mai mult timp pentru familie?
Acum, da. Si chiar imi fac timp. Vreau sa stau cat mai mult cu Sonia. Am observat demult un lucru: timpul trece din ce in ce mai repede, pe masura ce imbatranesti. Vreau sa profit de orice clipa in care ma pot bucura de copilul meu.

Ti-a schimbat in vreun fel nasterea fetitei tale perceptia asupra vietii?
Da. Aveam senzatia ca trebuie sa mai treaca timp ca sa fiu in stare sa am grija de un copil. Acum sunt convins ca Sonia a venit exact cand trebuia. E un motiv in plus sa-mi canalizez energia pe lucruri mai importante. Oricum, poti sa ma consideri nebun, teoria mea si a Dorinei e ca nu parintii fac un copil, ci ca un copil isi alege parintii. Sonia s-a nascut la echinoctiul de primavara si cred ca are ceva important de facut pe lumea asta.

Iti pasa ce crede lumea despre tine? Ma gandesc la toate mesajele pe care le-ai primit dupa ce ai avut premiera la Fix Alert, care nu erau tocmai binevoitoare...
Fix Alert nu e o reteta, asa ca n-avea cum sa placa tuturor. Am stiut asta inainte ca filmul sa fie gata. Nu e un film snob, nu e un film doar pentru intelectuali. Iti place sau nu-ti place, te fura sau nu, asta-i tot. Cinematografic, e un exercitiu de simplitate dus la extrem. Iar comentariile (bune sau rele) sunt binevenite.

Ai avut succes cu teatrul underground. Ai un proiect de acest gen sau vrei sa mai faci film?
Stiu doar ca sunt destui oameni cu care vreau sa lucrez. Si ca o sa se intample, mai devreme sau mai tarziu. Proiectele la care te referi depind si de acesti oameni.

Care e floarea ta preferata?
Cactusul. Rezista la greu. Stie sa se apere.

Poti spune ca ai doi copii. O fetita si un film numit Fix Alert... E adevarat?
Metaforic, da. Si sunt in continuare indragostit de Fix Alert. Dar Sonia il bate de departe.

Dorina Chiriac s-a nascut la 21 ianuarie 1973. Pe cat de mica la trup, pe atat de mare la suflet. Cand o vezi pe strada, ai impresia ca merge la scoala. Parintii i-au dat libertatea sa-si aleaga singura drumul, asa cum va face si ea cu fetita ei. Ii va lasa bucuria de a-si decide singura calea si vocatia.
Florin Piersic Jr. este actor, regizor, scenarist, producator. S-a nascut la 18 iulie 1968, in Bucuresti. Independent. Responsabil. Carismatic. Florin Piersic Jr a ales sa mearga pe propriul drum. Tip misto, sex simbol? Nici una din variante... Florin Piersic Jr. e el insusi. Atat si nimic mai mult.
×