x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Generatoare electrice in sectiile de votare

Generatoare electrice in sectiile de votare

02 Iun 2004   •   00:00

Pregatirile pentru alegerile locale, din 6 iunie, au intrat pe ultima suta de metri.

MONICA ANDREI

Sectiile de votare din cadrul unitatilor de invatamant vor fi amenajate incepand de vineri, 4 iunie, de la ora 18:00, nefiind afectat procesul de invatamant. Sambata dimineata, buletinele de vot vor fi transportate de la primariile de sector spre sectiile de votare, paza fiind asigurata de jandarmi, politisti si gardieni publici. Imediat, acestea vor fi predate presedintilor birourilor electorale, pe baza de proces-verbal. Prefectul Capitalei, Ovidiu Grecea, a declarat ieri ca s-au luat toate masurile pentru o corecta desfasurare a alegerilor locale.

"Cu siguranta vor aparea probleme. Precis cineva va intrerupe curentul din acest motiv vor fi instalate generatoare la birourile electorale de circumscriptie pentru situatii de urgenta. Vor exista si multe speculatii, insa nu se vor face fraude", a spus Grecea. El a facut un apel la bucuresteni sa se prezinte la vot pentru a nu se cheltui alte sume de bani pentru un al doilea tur de scrutin.

"Sa vina la vot. Nu le spunem cum sa voteze. Dar se cheltuiesc niste miliarde de lei din bugetele locale. Cu banii alocati pentru al doilea tur s-ar putea asfalta strazi. Un om serios are in minte conturat pe cine ar trebui sa voteze. Nu mai poti cumpara acum cu un pui pe nimeni", a adaugat prefectul Capitalei.

In aceste zile, sunt verificate materialele necesare pentru desfasurarea votarii in bune conditii, cum ar fi buletine de vot, stampile, procese-verbale pentru constatarea rezultatelor alegerilor. In perioada alegerilor vor fi luate masuri speciale de paza a sectiilor de votare.

Cifrele alegerilor locale

Peste patru zile, in jur de 17,5 milioane de romani cu drept de vot sunt asteptati la urne, la cele 16.670 de sectii de votare, pentru a-si alege primarii si consilieri locali, dintre cei 400.000 de candidati. Guvernul a alocat 323,74 miliarde de lei pentru organizarea si desfasurarea scrutinului din iunie, suma din care s-au asigurat mai mult de 2.000 de tone de hartie pentru tiparirea buletinelor de vot, confectionarea a aproximativ 90.000 de stampile, cate cinci pentru fiecare sectie de vot si aproape zece milioane de timbre autocolante, ce vor fi aplicate pe cartile de alegator. Campania electorala trebuie incheiata, potrivit legii, la data de 5 iunie, la ora 7:00, moment din care sunt interzise orice actiuni de propaganda electorala. Asta inseamna ca nici pe 5 iunie si nici pe 6 iunie nu se vor desfasura manifestari ori spectacole cu tenta electorala.
×
Subiecte în articol: eveniment