x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special ÎN 2009 VOM AVEA CREDINŢĂ, SPERANŢĂ ŞI IUBIRE!/ Anul marilor schimbări

ÎN 2009 VOM AVEA CREDINŢĂ, SPERANŢĂ ŞI IUBIRE!/ Anul marilor schimbări

de Loreta Popa    |    11 Ian 2009   •   00:00
ÎN 2009 VOM AVEA CREDINŢĂ, SPERANŢĂ ŞI IUBIRE!/ Anul marilor schimbări

Fiecare an aduce cu sine previziuni şi se pare că 2009 este unul cu totul special din acest punct de vedere. Mai ales că de la 26 ianuarie intrăm în Anul Bivolului de Pământ, conform horoscopului chinezesc. Ce ne aşteaptă în acest an? Interpretările sunt diferite, vom avea de-a face cu un an complex din toate punctele de vedere. Două veşti bune: foarte mulţi oameni îşi vor descoperi perechea în 2009, iar clima din România va semăna cu cea din… nordul Italiei!



Pentru foarte mulţi dintre noi, 2008 a fost un an al lecţiilor. Se pare că 2009, aduce energii de o cu totul altă natură. Efortul, devotamentul şi conştiinciozitatea vor fi cuvintele-cheie ale anului. Pe plan creativ şi artistic se pot prefigura acţiuni impresionante, dar problemele de mediu şi ecologice vor domina şi ele scena lumii.

Cum 2009 abia a început, aveţi timp să schimbaţi câte ceva în viaţa dumneavoastră acum,  să răspundeţi la vechile greşeli, situaţii nerezolvate care vă vor năpădi tocmai pentru a le da o rezolvare pertinentă, vindecându-vă, înălţându-vă... Acest an, 2009, guvernat de Bivolul de Pământ, în zodiacul chinezesc este un an pregătitor pentru caracterul procesual care se va simţi mai pregnant începând cu 2012. Este un an al marilor schimbări. Maestrul Teodor Vasile ne-a oferit în exclusivitate câteva previziuni pentru anul 2009, şi dacă ar fi să recomande ceva acestea ar fi "Credinţă, Speranţă şi Iubire", pentru că doar Credinţa poate descătuşa aceste Forţe Divine şi ne poate transforma, prin Dăruirea de Sine, în ceea ce ar trebui să tindem în fapt, "Fiinţe de Lumină"!

PREVIZIUNILE LUI 2009. "În primul rând", spune Maestrul Teodor Vasile, "se face trecerea spre o climă mai caldă pe tot globul, deci va avea loc o încălzire globală. Însă tot ceea ce înseamnă partea de nord a continentului va avea parte de o răcire bruscă, începând cu Anglia, Spania, nordul Franţei. În ţara noastră se va instaura o temperatură mult mai ridicată, semănând din ce în ce mai mult cu nordul Italiei, cu influenţe subtropicale, fapt care va facilita apariţia unor furtuni ce se vor isca din senin, pe fondul întâlnirii celor două fronturi, de aer cald şi de aer rece. Pe de altă parte, vor fi mari diferenţe de temperatură între zi  şi noapte. Fiind un an sub semnul Bivolului de Pământ, ne putem aştepta la mişcări tectonice, deci cutremure mai mari sau mai mici, cu o frecvenţă mai mare, mă refer acum la întreg globul, dar asta nu înseamnă că nu pot avea loc şi în ţara noastră. Mai ales în prima parte a anului. În zodiacul chinezesc, influenţele anului încep cam prin septembrie, dar ele se manifestă mai pregnant după prima lună nouă din an, în cazul nostru, 26 ianuarie. Adică exact la momentul de început al anului Bivolului de Pământ. Deci de la 26 ianuarie încep în forţă toate manifestările anului. La chinezi se spune Bivol, în Europa se spune Bou. Vor fi deci diferenţe foarte mari de temperatură, de la zi la noapte, adică două-trei zile foarte cald, după care poate apărea iarăşi un front atmosferic foarte rece. Nu vor mai fi atât de uşor previzionate condiţiile climatice. Dacă acum un an, să zicem, la Londra era un front atmosferic care ajungea în România în două săptămâni, acum acest lucru nu mai poate fi previzionat. Nu mai e la fel. Va fi mult mai rece, să zicem cu 15 grade, decât până acum. La noi, temperatura va fi mai ridicată, mult mai ridicată, cu furtuni puternice, iscate dintr-o dată, necontrolate", spune Maestrul Teodor Vasile.

LIPSĂ DE LICHIDITĂŢI. "În ceea ce priveşte planul politic, atât la noi, cât şi în lume, nu va fi nici un fel de schimbare. Pe de altă parte, din punct de vedere economic, da. Criza din luna noiembrie 2008 se aseamănă foarte mult cu cea din anii ’29-’33 şi cred că se va restabili, începând cu sfârşitul lunii aprilie, pe plan mondial. Monedele importante, precum euro şi dolarul, vor ajunge până la ambivalenţă... Criza economică va marca pe termen mediu şi lung economia mondială, iar românii vor simţi cu siguranţă efectele ei anul acesta. Oamenii sunt mai atenţi cu banii şi evită să investească în lucruri care îşi pierd foarte uşor valoarea în timp. Previziunile anului 2009 referitoare la locurile de muncă sunt deosebit de sumbre, având în vedere că falimentul multor firme şi corporaţii va genera concedieri în masă. La nivel mondial se preconizează un şomaj care îşi va pune amprenta, accentuând criza. În România, criza va afecta din ce în ce mai mult locurile de muncă, deşi se spune că este o criză de nervi, pe hârtie, ea va avea efecte negative din cauza numărului mare de şomeri. Până la sfârşitul verii, România va fi afectată de o criză financiară puternică. La început în sensul că nu vor exista bani, nu vor exista lichidităţi, apoi nu vor mai exista produse. Întâi lipsă de bani, apoi lipsă de produse. Se va răsfrânge şi asupra individului de rând, dar este normal să se răsfrângă. Este un an al schimbărilor. Un an în care din punct de vedere politic la noi, la Preşedinţie nu va schimba nimic, dar nu acelaşi lucru se poate spune despre premier, cam pe la sfârşitul anului. Pe plan internaţional vor avea loc două mari conflicte, unul în lumea arabă, iar celălalt în Asia, probabil India şi Pakistan. 2009 este un an de muncă, un an în care este bine să nu se speculeze mult. Este anul care favorizează munca şi perseverenţa. În 2009 va trebui să muncim dublu pentru a realiza ceva", afirmă Maestrul Teodor Vasile.

CONSTELAŢIE. "În altă ordine de idei, acest an mai are şi o interpretare optimistă. Va fi un an extrem de benefic din punct de vedere sentimental, foarte mulţi oameni îşi vor descoperi perechea. Felul în care trebuie să trăim se rezumă la modul în care vom şti să petrecem clipele, conştientizând undeva, în sinele nostru, că latura cea mai importantă este să încercăm să trăim clipa cu adevărat a acestei vieţi, să ne bucurăm de ea. Din punct de vedere spiritual, 2009 va reprezenta un cutremur al credinţelor, al marilor religii. Probabil se va lua contact cu cel puţin două civilizaţii extraterestre, la modul că vor fi făcute cunoscute opiniei publice. Nu are nici o legătură planul spiritual cu descoperirea acestor civilizaţii, dar multe religii vor trece prin mari transformări... Pe bolta cerească va apărea încă o constelaţie, care apare o dată la circa 5.000 de ani, este vorba de acea poveste cu incaşii, e mai veche, complicat să vorbim acum de ea. Oricum, vor apărea constelaţii noi, vor fi multe lucruri pentru care noi nu suntem pregătiţi, de aceea suntem într-un an al schimbărilor din multe puncte de vedere. Dacă ar fi să recomand ceva în acest an, ar fi în primul rând credinţă. «Credinţă, Speranţă şi Iubire». Tonul acestui an. Imaginaţi-vă timpul în trecut, acum 3.000 de ani. Ei bine, atunci Timpul era la baza unei piramide, iar acum suntem mai spre vârf, deci timpul se condensează. Parcurgem din punctul de vedere al spaţiului acelaşi timp, doar că este mult mai condensat. Acele spirale se împletesc şi tind să se unească undeva spre vârf. Percepţia timpului va fi din ce în ce mai afectată şi acesta este doar începutul acestui proces ce se va manifesta din ce în ce mai pregnant... Într-o zi trec doi-trei ani, într-o lună, zece, într-un an parcă 20 de ani", a încheiat Maestrul Teodor Vasile.


Carte de vizită

Dr Teodor Vasile dispune de o formaţie academică cu greu de egalat: absolvent al Facultăţii de Psihologie şi al unui Master în Psihoterapie, Doctorat în Terapii Complementare în India, doctorand în Ştiinţe Economice. Este Maestru Reiki şi maestru-antrenor de arte marţiale (San Dan Goju-Ryu Karate Do; Sihan Ju-Jitsu). Viziunea sa este integrativă, profund ancorată în spiritualitate. A reuşit să adapteze modalitatea sa de lucru cu condiţiile socio-culturale şi spirituale creştine. Născut la 15 iunie 1968, Teodor Vasile este licenţiat în Psihologie, Ecologie, Master şi Bachelor în Psihoterapie, doctor în Ştiinţe Medicale Alternative şi Naturopatie, doctorand în Psihologie.

"Acest an mai are şi o interpretare optimistă. Va fi un an extrem de benefic din punct de vedere sentimental, foarte mulţi oameni îşi vor descoperi perechea. Felul în care trebuie să trăim se rezumă la modul în care vom şti să petrecem clipele, conştientizând undeva, în sinele nostru, că latura cea mai importantă este să încercăm să trăim clipa cu adevărat a acestei vieţi, să ne bucurăm de ea"
Doctor Teodor Vasile

×