x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Întrebări fără răspuns, la o lună de la moartea lui Michael Jackson

Întrebări fără răspuns, la o lună de la moartea lui Michael Jackson

24 Iul 2009   •   00:00
Întrebări fără răspuns, la o lună de la moartea lui Michael Jackson
Sursa foto: GABRIEL BOUYS/POOL

Cauza morţii este necunoscută, locul în care se află sicriul său a rămas un mister, problema averii şi a custodiei copiilor săi nu a fost clarificată, iar teoriile despre un complot abundă, astfel încât, la o lună de la deces, Michael Jackson produce în continuare rumoare şi multe speculaţii.



Ancheta asupra morţii celebrului cântăreţ american - în urma unui stop cardiac, pe 25 iunie, la vârsta de 50 de ani, într-o reşedinţă luxoasă pe care acesta o închiriase în Los Angeles - a progresat odată cu apariţia în declaraţiile oficiale a termenului de "omucidere", scrie AFP, citată de Mediafax.

Ieri a fost pentru prima oară când acest termen a fost folosit de o persoană implicată direct în anchetă, după ce mai multe surse neoficiale au dat asigurări că poliţia din Los Angeles a decis să trateze moartea starului ca pe o crimă.

Bănuielile s-au strâns în jurul medicul personal al starului, Conrad Murray, care se afla lângă Michael Jackson în ultimele lui clipe de viaţă. Astfel, unul dintre cabinetele sale medicale a fost percheziţionat de poliţia americană.

Angajat în luna mai pentru a-l ajuta pe "Regele muzicii pop" să îşi pregătească marea revenire pe scena de la Londra - cu o serie de 50 de concerte ce urmau să fie susţinute, din 13 iulie, la O2 Arena -, medicul Conrad Murray, un cardiolog în vârstă de 51 de ani, nu se face vinovat de nicio infracţiune, a declarat avocatul acestuia.

Însă rudele celebrului cântăreţ îi acuză pe medicii acestuia că i-au provocat moartea prescriindu-i medicamente puternice, iar tatăl starului, Joe Jackson, a declarat că fiul său a fost "victima unei crime".

Numeroase mărturii ale apropiaţilor cântăreţului american vorbesc despre dependenţa starului de analgezice, sedative şi somnifere.

Anchetatorii se concentrează pe rolul pe care ar fi putut să îl aibe în decesul starului un sedativ extrem de puternic, Diprivan (Propofol), găsit în reşedinţa acestuia. Acest medicament este rezervat anesteziilor generale.

Până în prezent, nu se ştie cu exactitate dacă în organismul lui Michael Jackson au fost detectate urme din acest medicament.

Trupul neînsufleţit al lui Michael Jackson, al cărui loc de veci încă nu este cunoscut, a făcut obiectul a două autopsii, ale căror rezultate toxicologice sunt aşteptate în zilele următoare.

Toate aceste mistere nu fac decât să alimenteze speculaţiile. La Toya, una dintre surorile starului, a declarat pentru o publicaţie britanică: "Michael a fost asasinat. Şi nu credem că a fost implicată doar o singură persoană (...) cred că totul se învârte în jurul banilor".

Fanii cântăreţului aşteaptă să afle unde îşi doarme somnul de veci idolul lor, al cărui sicriu a dispărut în mod misterios imediat după ceremonia publică de omagiere a starului, organizată pe 7 iulie, la Staples Center din Los Angeles, urmărită de câteva sute de milioane de telespectatori.

Mai multe surse spun că starul este deja înmormântat la celebra sa fermă Neverland din California.

În tot acest timp, o mică armată de avocaţi s-a mobilizat pentru a încerca să pună ordine în multitudinea de probleme legale care au apărut după decesul starului.

Administrarea provizorie a averii cântăreţului a fost încredinţată unor executori testamentari, desemnaţi chiar de Michael Jackson. O audiere în acest caz este prevăzută pentru 3 august, iar Katherine Jackson, mama cântăreţului, a declarat că doreşte să joace un rol activ în administrarea averii fiului său.

În joc se află o avere care include, printre altele, 50% din drepturile asupra catalogului Beatles, evaluat la peste un miliard de dolari. Iar valoarea pieselor lui Michael Jackson a atins cote record.

Totodată, custodia celor trei copii ai cântăreţului, Michael Joseph Jackson Jr., în vârstă de 12 ani, Paris Michael Katherine Jackson, în vârstă de 11 ani, şi Prince Michael Jackson II, în vârstă de 7 ani, a fost acordată, temporar, bunicii lor, Katherine Jackson, aşa cum a cerut Michael Jackson în ultimul său testament.

Debbie Rowe, mama biologică a celor doi copii mai mari ai megastarului, nu s-a hotărât, deocamdată, dacă va cere custodia copiilor. Avocaţii lui Debbie Rowe şi Katherine Jackson se vor întâlni în justiţie pe 3 august, după ce alte trei audieri au fost anulate. (V.A.)

×