x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special LA CĂRTUREŞTI / Fotografie de Jurnal

LA CĂRTUREŞTI / Fotografie de Jurnal

de Roxana Ioana Ancuta    |    Oana-Maria Baltoc    |    27 Feb 2009   •   00:00
LA CĂRTUREŞTI / Fotografie de Jurnal

Crâmpeie de viaţă, din viaţa românilor, surprinse cu artă şi răbdare de pândar în câteva fracţiuni de secundă. Poveşti de viaţă, înghiţite de un declic al aparatelor de fotografiat ale colegilor noştri de la Jurnalul Naţional.



Ajunsă la cea de-a V-a ediţie, Fotografie de Jurnal – care include instantanee ce ilustrează momente ale anului 2008 văzute prin ochii fotoreporterilor Jurnalului – este găzduită, de ieri, în Galeria "sub Cărtureşti" (din Str. Arthur Verona 13), până la data de 10 martie. Fotografii alb-negru şi color, fotografii în universul cărora bate o inimă – pentru că fiecare dintre ele aduce în prim-plan câte un personaj.

REVELAŢIE
Ca în fiecare an, Marius Tucă le-a mărturisit celor prezenţi uimirea cu care descoperă mereu alte şi alte înţelesuri în miezul imaginilor surprinse de fotoreporterii Jurnalului Naţional. "Îmi vine simplu să vorbesc despre un lucru pe care îl cunosc foarte bine şi care îmi spune foarte multe în acelaşi timp. De câte ori am avut ceva de spus despre fotografiile, tablourile, inimile şi sufletele imortalizate de ei, nu am putut să spun decât că sunt tablouri ce ar putea să facă parte din orice expoziţie a României şi nu numai. O expoziţie în care este în primul rând expus, ca o amprentă digitală nevăzută, sufletul celor care au făcut aceste fotografii. Chiar dacă ştiu aceste imagini, aceste expoziţii îmi provoacă de fiecare dată aceeaşi surpriză şi aceeaşi revelaţie, dar cu toate acestea, la alte dimensiuni. Este acelaşi sentiment pe care îl ai atunci când îndrăgeşti foarte mult o persoană şi de fiecare dată când o reîntâlneşti, ai un alt fel de revelaţie. Aş putea spune că şi această expoziţie se încadrează într-o astfel de stare. Fiecare fotografie are undeva, în spate, o inimă ce bate. Fiecare dintre ele înseamnă viaţa însăşi." În spaţiul dedicat acestei expoziţii (care, pentru prima oară de când se organizează, este cu vânzare, preţul unei lucrări fiind de 100 de lei) sunt, de asemenea, proiectate imagini ale fotografiilor prezentate în anii trecuţi. Corifeii care au prins arta în obiectivul lor sunt: Karina Knapek, Lucian Alecu, Bogdan Iuraşcu, Alexandru Molovata, Christian Silva, Dan Marinescu, Zoltan Simonffy, Marin Raica, Dragoş Savu, Dragoş Stoica şi Victor Stroe, ei sunt cei care vă invită să descoperiţi o lume aparte. Vizitatorii pot admira lucrările, în fiecare zi, de luni şi până vineri, între orele 10:00 şi 21:00, iar cumpărătorii pot ridica fotografiile achiziţionate la sfârşitul evenimentului. Această expoziţie beneficiază de sprijinul Librăriilor Cărtureşti şi al Samsung, sponsorul principal.

×
Subiecte în articol: special