Complexul Vox Maris din Costineşti este emblematic pentru staţiunea tineretului. În partea dinspre mare, construcţia terasei şi a clubului are o înălţime de aproximativ trei metri faţă de cea mai circulată alee a staţiunii. Pentru a uşura accesul turiştilor din complex spre plajă, proprietarii complexului au hotărât să construiască o pasarelă metalică pe deasupra căii de acces, care să unească terasa piscinei şi a clubului cu plaja.
Trebuie amintit că în complex se cazează în vârf de sezon 600 de turişti. Investiţia de 200.000 de euro avea ca scop evitarea aglomeraţiei pe aleea staţiunii. A fost întocmită documentaţia, după care un reprezentant al complexului a încercat să o depună la Primăria Costineşti.
La începutul lunii iunie, dosarul cu actele necesare eliberării autorizaţiei de construire a fost lăsat la Primărie, dar nu a primit nici un număr de înregistrare. Pentru că nu a existat nici un fel de dialog între părţi, proprietarii Vox Maris au decis să retragă documentaţia şi să o trimită prin poştă, ca să aibă dovada că documentaţia a ajuns la Primăria Costineşti. Piedicile puse de Primărie au făcut ca pasarela să fie gata, dar documentaţia, nu. Cu speranţa că vor împinge lucrurile înainte şi Primăria va da un răspuns la solicitarea făcută, la sfârşitul sezonului, proprietarii clubului au montat pasarela. Calea de acces supraterană respecta normele de înălţime pentru intervenţia pompierilor şi nu ocupa domeniul public. În documentaţia înaintată Primăriei este anexat şi acordul BTT pentru utilizarea terenului care îi aparţine.
Din luna octombrie, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi Inspectoratul de Stat în Construcţii Constanţa au reluat campania de demolări pe litoral conform Ordonanţei 41/2010. Ieri, echipe de muncitori escortate de jandarmi au trecut la demolarea pasarelei de la Vox Maris. Fără să se ţină cont de lentoarea Primăriei Costineşti, o investiţie care venea în sprijinul staţiunii şi al turiştilor din Costineşti a fost desfiinţată. Sunt foarte multe spaţii comerciale şi de alimentaţie publică pe litoral care funcţionează pe plajă şi care nu deţin documentaţia necesară pentru a exista, iar Ministerul Dezvoltării ar putea trece la desfiinţarea acestora, însă a început cu un obiectiv care nu aducea nici un profit nimănui, ci doar ajuta la evitarea aglomeraţiei. Turismul se face cu cap, demolările doar în spiritul legii.