x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Madonna: Dreptul de a fi altfel

Madonna: Dreptul de a fi altfel

de Loreta Popa    |    16 Aug 2009   •   00:00
Madonna: Dreptul de a fi altfel

Who's that Material Girl Frozen Like a Virgin Crazy for You? True Blue Ray of Light Justify My Love and Take a Bow Like a Prayer Die Another Day La Isla Bonita Hard Candy? Madonna... s-a născut la 16 august 1958 în Bay City, Michigan. Fiica lui Silvio Ciccone şi a Madonnei Fortin împlineşte 51 de ani şi arată mai bine ca oricând.

Singura persoană cu numele Madonna de care auzise vreodată era mama ei, care a murit de cancer la mai puţin de un deceniu după ce i-a dat naştere. Aşa că i-a preluat numele, de fapt i s-a spus aşa pentru că semăna izbitor cu mama ei. Star-sistemul a preluat acest nume, altfel ar fi trebuit să i se spună Louise Veronica Ciccone. Provenea dintr-o familie de emigranţi, mama ei avea sânge franco-canadian, tatăl, italian.

Slobodă la gură încă de la 6 ani, Madonna a fost nevoită ca după moartea mamei să-şi petreacă adolescenţa schimbând scutece şi şorţuleţe. S-a considerat o veritabilă Cenuşăreasă şi a suferit că nu avea niciodată haine drăguţe pentru ieşit în oraş ca toate fetele. La numai 12 ani era la curent cu tot ceea ce alţii află pe la 20 de ani, iar la 18 ani poza deja goală unui fotograf celebru, Bill Stone.

Era o dansatoare desăvârşită şi extrem de ingenioasă în alegerea poziţiilor pentru fotografiat. I s-a spus şi "nimpho", dar şi "târfă" şi "căţea", chiar de pe vremea când încă mai era virgină, doar pentru că nu ştia ce înseamnă să ai prejudecăţi. La o petrecere urmată de dans a întâlnit un muzician negru, Steve Bray. A fost cooptată în mica lui orchestră R&B, apoi fetişcana cam grăsuţă, îmbrăcată şi încălţată excentric, purtând la gât trei sau patru lănţişoare şi în geantă doar cu 30 de dolari, întreaga ei avere, s-a mutat la New York.

A cunoscut foamea, drept urmare a scotocit după mâncare prin gunoaiele metropolei. A cântat prin cluburi, a înregistrat câteva benzi. Şi-a croit drum făcând trotuarul, la fel cum spune cântecul ei "Material Girl", albumul ei "Madonna" vânzându-se în 6 milioane de exemplare. Al doilea, "Like a Virgin", în 10 milioane de exemplare. S-a îndrăgostit de Sean Penn, din nefericire căsnicia nu a durat, erau prea asaltaţi de paparazzi. Ca orice divă, are manii şi capricii. 

 

A avut pasiune pentru crucifixuri, a creat vâlvă cu "Like a Prayer", iubind un sfânt negru. Comparată cu Marilyn Monroe de multe ori, răspunsul ei a creat iar rumoare: "Marilyn era o victimă, eu nu. Spre deosebire de ea, eu ştiu ce fac". O înspăimântă numai adevărul, singurătatea, eroarea şi moartea. Madonna reprezintă o combinaţie de mister, legendă şi realitate comune tuturor celor care doresc să ajungă un mit, ceea ce ei i-a reuşit din plin. A devenit mamă, la o vârstă destul de înaintată, dar asta nu a împiedicat-o să lucreze în continuare.

"Evita", altă vâlvă, devine adepta cultului Kabala, scoate "Frozen", apoi ajunge marea doamnă căsătorită cu Guy Ritchie. Imediat după finalizarea divorţului de regizorul britanic, împreună cu cei trei copii ai ei: Lourdes, în vârstă de 12 ani, Rocco, în vârstă de 7 ani, şi David, în vârstă de 3 ani, intenţionase iniţial să se mute la New York, dar rămâne la Londra, deoarece copiii iubesc acest oraş. Multe, foarte multe ipostaze ale acestei femei care şi-a şlefuit cu trudă fiecare faţetă a chipului strălucitor afişat întregii lumii.

Sticky&Sweet Tour este deja considerat cel mai bine vândut turneu din istorie al unui artist solo. În 2008, a fost vizionat de peste 2,3 milioane de spectatori din 58 de oraşe, înregistrând vânzări de bilete record pretutindeni. Acest turneu de promovare a albumului "Hard Candy", va ajunge şi la Bucureşti la 26 august 2009, în Parcul Izvor, extins după succesul extraordinar de care s-a bucurat în 2008.

Poţi fi critic, o poţi bârfi, dar nu poţi rămâne decât mut de admiraţie în faţa ei, pentru că în mod paradoxal, imaginea megastarului nu are de suferit, ci dimpotrivă, dublată de imaginea femeii reale, capătă profunzime...

×
Subiecte în articol: tentaţii madonna