x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special O căsătorie necesară, la Pasarela 2009

O căsătorie necesară, la Pasarela 2009

de Loreta Popa    |    26 Apr 2009   •   00:00
O căsătorie necesară, la Pasarela 2009
Sursa foto: /Pasarela Festival

"Să ne căsătorim!" Sub acest motto va avea loc în luna mai, la Bucureşti, Festivalul de modă "Pasarela", aflat anul acesta la cea de-a doua ediţie.



Este vorba despre o căsătorie necesară între cultură şi modă, fără de care Pasarela nu ar fi un adevărat festival, pentru că filmul, muzica şi dansul se împacă foarte bine cu artele modei. În cadrul festivalului vor avea loc prezentări de modă, expoziţii, conferinţe care vor fi deschise tuturor.

Pasarela, festivalul de modă organizat de Ambasada Franţei în România în colaborare cu Institutul Francez de Modă din Paris, doreşte să promoveze creaţiile designerilor români la Bucureşti şi Paris şi să aducă mai aproape valorile industriei de modă franceze de publicul român. Datorită concursului "Espoir Mode", festivalul face posibilă prezentarea acestor creaţii la Institutul Francez în mai 2009 şi, pentru laureatul concursului, la Paris, timp de trei zile, în noul sediu al Institutului Francez al Modei - "Oraşul Modei" - în cadrul Săptămânii Modei din martie 2010. Designerul Adrian Oianu, prezent la conferinţa de presă organizată cu prilejul deschiderii festivalului, ne-a spus: "Ca să fii original trebuie să fii în contact strâns cu tine, să ai curajul să arăţi ce simţi, în ce crezi şi să nu-ţi fie frică de asta. Să te fereşti cu obsesie de influenţe, de ceea ce te poate impresiona, mai ales că venim dintr-o ţară aşa mică, atât de «la început» în toate domeniile. Autenticitatea, în domeniul nostru, este cea mai rară pasăre, vorbind despre România. Preocuparea de a încerca să fii sincer cu tine cred că este drumul cel bun. Ceea ce se întâmplă acum pentru noi, cei din domeniul modei, este la fel cu ceea ce a reuşit Napoleon al III-lea, care a ajutat la Unirea Principatelor. Francezii ne întind o mână. Nu ştiu de unde vine asta, nu ştiu de ce, dar este un noroc, trebuie să o luăm ca pe un semn. Dacă Dumnezeu ne-a făcut acest semn, ar fi păcat să nu fim atenţi la el. Să încercăm cu responsabilitate să facem ceva serios", ne-a spus Adrian Oianu.

Pasarela este un festival unic, pentru care moda reprezintă, înainte de toate, o artă de a trăi ce trebuie împărtăşită tuturor.

×
Subiecte în articol: tentaţii