x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special O dedicaţie de la Etno TV pentru Silviu Prigoană: ”Plici de la primărie, incompatibilule!”

O dedicaţie de la Etno TV pentru Silviu Prigoană: ”Plici de la primărie, incompatibilule!”

de Toma Roman Jr    |    06 Iun 2012   •   14:16
O dedicaţie de la Etno TV pentru Silviu Prigoană: ”Plici de la primărie, incompatibilule!”

Un proverb venit de pe toboganul istoriei, spune ca 'prostia si domnia se platesc'. Parerea mea personala este ca Silviu Prigoana, dupa cum se comporta, nu e chiar un 'domn'. Din cauza asta, speram sa plateasca pentru ce rezulta din documentele care ne-au parvenit prin amabilitatea cuiva.

In anul 2008, stimabilul Vasile Silviu Prigoana devenea deputat PDL. In cazul parlamentarilor, legea (161 pe 2003) e clara:'calitatea de deputat e icompatibila cu functia de administrator si membru al consiliului de administratie la societatile comerciale'. Printre firmele multe pe care le avea in posesie si le adiministra, se numara si o maneloteca, Etno Media SRL, care avea si o excrescenta, Etno TV Magazine Media SRL. In declaratia sa de interese din 12.12.2008, lipseste cu desavarsire informatia ca ar avea vreo legatura cu Etno Media SRL, ca ar fi actionar, prin firma ROSAL Comunicatii SRL. La fel si din declaratia de avere. Dl. Prigoana, in documentele respective, nu a zis nici pas despre faptul ca ar fi administrator la vreuna din cele doua societati pomenite mai sus.

Un 'prieten' i-a facut o bucurie in martie 2009 si a verificat la Registrul Comertului cele doua firme. Din documentele oficiale primite de persoana in cauza, rezulta ca Silviu Prigoana a fost administrator al Etno Media pana pe 18.02.2009 si al Etno TV Media Magazine pana pe 16.02.2009. De aici, rezulta clar ca virtuozul pliciului a stat mai bine de trei luni intr-o curata incompatibilitate si, cu intentie sau nu, a comis un fals in acte publice.

Pe langa asta, ne-a mai parvenit un alt inscris naucitor. Poate pentru ca voia sa-si acopere urmele, in 2009, pe 8.04, in Monitorul Oficial a fost publicata o hotarare a AGA Etno Media SRL prin care se spune ca societatea s-a dizolvat dupa o adunare a actionarilor din 10.03.2006. Cum firmele actionare, trebuiau sa delege reprezentanti in AGA, acestia au primit imputerniciri sa participe in martie 2009. E absolut ciudat cum poate participa la o adunare din 2006 cu o imputernicire din 2009.

Daca e sa vedem regulamentul de functionare al Camerei Deputatilor, articolul 200 prevede ca un parlamentar are dreptul sa opteze in 30 zile de la data la care a fost ales pentru deputat sau cea de adiministrator de firma. Dupa 30 zile, alesul este considerat automat demis. Daca ar fi sa interpretam strict statutul, aproape tot mandatul de deputat al lui Silviu Prigoana s-a desfasurat ilegal.

Una peste alta, actele pe care le detinem demonstreaza clar ca Silviu Prigoana s-a aflat in incompatibilitate. Una peste alta, daca Agentia Nationala de Integritate s-a legat de postul de director de teatru al lui Mircea Diaconu, ar trebui sa vada ce e si cu tonomatele cu manele ale lui Prigoana.

×