Sala Radio, ora 14:00. Nici un "vip", puţini admiratori, multă presă. Reporterii vânează fiecare potenţial personaj care ar putea să-şi aducă obolul la priveghiul transmis în direct. Foaierul Sălii Radio a fost pregătit încă de la ora 13:00. Două mese alăturate, acoperite cu pânză neagră îşi aşteaptă "fata dragă". Înainte de sosirea convoiului mortuar au ajuns două coroane de flori semnate Sala Radio şi Casa de discuri Electrecord. În surdină se aud piesele Mădălinei Manole. Camerele de luat vederi şi reflectoarele au îngheţat. Este ultima intrare în scenă a artistei.
Ca niciodată, Mădălina Manole, cunoscută în breaslă ca serioasă şi punctuală, s-a lăsat aşteptată. La ora 15:00, jandarmii au anunţat că "nu a plecat încă de la IML". O jumătate de oră mai târziu, sicriul alb şi-a făcut intrarea în foaier, pe ropote de aplauze. Parcă împotriva firii, coşciugul a fost aşezat invers, cu căpătâiul spre uşă. Imediat ce şi-au dat seama de nefiresc, cei care au purtat sicriul pe umeri l-au întors chiar pe masă. Lumea se calcă pe picioare pentru a se apropia cât mai mult de artistă, o dată ce capacul coşciugului a fost ridicat. Flori peste flori şi zeci de lumânări neaprinse se adună în jurul catafalcului. Abia după o jumătate de oră, apropiaţii Mădălinei îşi dau seama că lumânările nu sunt aprinse. Cu greu se găseşte şi o cutie de chibrituri. Fratele artistei nu se poate desprinde de sicriu, iar Petru Mircea, soţul ei, îi mângâie faţa şi mâinile, murmurând întruna: "Of, of, frumoasa mea". Lacrimile îi inundă faţa în momentul în care apare şi crucea albă pe care scrie Mircea Magdalena Anca. Familia şi prietenii apropiaţi sunt în stare de şoc şi nu se gândesc decât că trebuie să ducă la capăt toate rânduielile priveghiului şi înmormântării. Cineva îşi face griji că nu este suficient timp pentru săparea gropii pentru înmormântarea de astăzi.Foarte puţini colegi de breaslă veniseră să-i aducă un ultim omagiu Mădălinei până ieri, la ora 17:00. Printre ei Titus Andrei, Mirabela Dauer, Silvia Dumitrescu. Nu a fost prezentă mama Mădălinei, ci doar tatăl, fratele şi soţul ei. Numărul celor care veniseră să-i aducă un ultim omagiu artistei a fost de câteva sute de persoane. Stare de şoc şi aceeaşi întrebare: de ce?
Familia a decis ca sicriul cu trupul neînsufleţit al artistei să rămână la Sala Radio până în această dimineaţă, când va fi dus la Ploieşti.
Va fi înmormântată vineri la Ploieşti
Mădălina Manole va fi înmormântată astăzi în cadrul unei ceremonii care va avea loc la Cimitirul Bolovani din Ploieşti începând cu ora 13:00. Arhiepiscopia Bucureştilor
a aprobat, în cazul înmormântării Mădălinei Manole, doar oficierea slujbei speciale de înmormântare pentru cei care se sinucid, astfel că aceasta va fi făcută pe scurt, de un singur preot, în exteriorul bisericii, informează Patriarhia Română. "Întrucât Biserica Ortodoxă condamnă sinuciderea ca fiind un păcat greu, nu admite pentru sinucigaşi oficierea obişnuitei slujbe de înmormântare. De aceea, ca răspuns la solicitarea domnului Mircea Petru, soţul artistei Mădălina Manole (Anca Magdalena Mircea), Arhiepiscopia Bucureştilor aprobă doar oficierea rânduielii speciale de înmormântare pentru astfel de cazuri din motive de ordin pastoral pentru consolarea familiei îndurerate. Ca atare, slujba va fi oficiată pe scurt, de un singur preot, în afara (exteriorul) bisericii parohiei cu hramul Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena din Ploieşti", precizează Secretariatul Arhiepiscopiei Bucureştilor într-un comunicat de presă.