x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Percheziţie la cabinetul doctorului Murray

Percheziţie la cabinetul doctorului Murray

de Anca Aldea    |    22 Iul 2009   •   00:00

Între timp, surse citate de presa de peste Ocean afirmă că sosirea rezultatelor analizelor toxicologice continuă să amâne înmormântarea cântăreţului decedat la 25 iunie, în urma unui stop cardiac. Poliţia suspectează că moartea în cazul lui Michael a fost cauzată de dependenţa de calmante şi antidepresive.



Cotidianul Los Angeles Times relata, la sfârşitul săptămânii trecute, că este puţin probabil să fie lansate acuzaţii pentru omor, anchetatorii negăsind până în prezent nici o dovadă care să le permită incriminarea medicilor cântăreţului. Surse citate de LATimes susţin că medicii "nu sunt suspectaţi". Unii dintre ei ar putea fi urmăriţi cel mult pentru omucidere involuntară dacă analizele toxicologice vor demonstra că Michael a decedat în urma absorbţiei unor medicamente care nu ar fi trebuit să fie niciodată în posesia sa.

Poliţia federală a percheziţionat astăzi un cabinet al doctorului Conrad Murray, angajat de organizatorii concertului de la Londra să aibă grijă de starea de sănătate a lui Michael înainte de seria de spectacole care ar fi trebuit să înceapă la 13 iulie. Cabinetul din cadrul clinicii Armstrong din Houston (Texas) a fost percheziţionat la solicitarea poliţiei din Los Angeles - mandatul fiind obţinut chiar în această dimineaţă, a anunţat un purtător de cuvânt al Agenţiei de luptă împotriva drogurilor (DEA).

Potrivit site-ului ABCnews.com, la faţa locului au fost trimiste 15 maşini cu agenţi de poliţie, detectivi şi responsabili ai DEA, unii echipaţi cu vestă antiglonţ. ABC News notează că respectiva clinică aparţine unui medic căruia i-a fost ridicată licenţa de a prescrie medicamente în anul 2005.

Mai mulţi apropiaţi ai lui Michael Jackson, între care şi părintele acestuia, Joe, i-au acuzat pe medicii că au provocat moartea regelui muzicii pop prescriindu-i medicamente în exces.

Ancheta se concentrează în jurul anestezicului Propofol, un medicament cu acţiune rapidă utilizat pentru anestezii generale, care ar trebui să fie folosit exclusiv în sălile de operaţii, şi nu în casele oamenilor. Rezultatele primei autopsii au arătat că Michael a murit din cauza Propofolului. Conrad Murray se afla la căpătâiul muribundului în ziua în care una dintre gărzile de corp ale lui Michael a sunat la numărul de urgenţă 911 pentru a cere ajutor. A fost ultimul medic care l-a văzut pe cântăreţ în viaţă, iar agenţii federali îl suspectează că i-ar fi administrat lui Michael letalul Propofol, medicament cunoscut şi sub numele de Diprivan.

×
Subiecte în articol: special