x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Pink, lectie de profesionalism

Pink, lectie de profesionalism

24 Iul 2004   •   00:00

CERBUL DE AUR

Dupa prima seara de concurs, Cerbul are o favorita: Angelica Ganea, fosta sotie a lui Doru Octavian Dumitru. Pink a dat o lectie de profesionalism.

Angelica Ganea va castiga Cerbul de Aur

S-a dat startul la cursa pentru Cerbul de Aur. S-au aliniat 27 de concurenti din 18 tari si 27 de prezentatori de la o singura televiziune. Noroc ca acestia din urma vor prezenta doar cateva minute la Festivalul de la Brasov.
DANA ANDRONIE

Artileria… usoara de prezentatori a TVR a declansat o avalansa de hohote, in Piata Sfatului. Televiziunea a risipit o caruta de bani pe tinuta celor 27 de "vedete". Au fost "multi, dar prosti". TVR mai are vreme sa renunte la "meteoritele" Malvina si Albertina, surse nesecate de perle. Va oferim spre exemplificare citatul urmator: "Monica Anghel, castigatoarea Cerbului de Aur din 1926". Daca Albertina si Malvina sunt cu capul printre nori, sa ramana la starea probabila. A vremii.

S-A RIDICAT CORTINA. Deschiderea Festivalului Cerbul de Aur a fost facuta de trupa Sistem, care ne-a oferit un playback la butoaie. Si un spectacol cu lumini.

Mandinga a fost prima intrata in concurs. Solista a dansat la fel de bine pe cat ar fi trebuit sa cante. Soca Gilrz din Olanda a creat impresia ca ne aflam la o sala de gimnastica: "La stanga, la dreapta"… Ne-am antrenat de mai aveam putin si faceam infarct. Iar la piesa "o-zonistilor" cu Picasso, fetele au vorbit perfect romaneste. De cantat, nici vorba!

Estonia l-a avut pe Ewert, care a intrat in concursul de interpretare cu o piesa de-a lui Stefan Banica Jr. O fi avut el cu ce, dar "Asta-s eu" n-avea nimic din Banica. Din Moldova a venit Nelly. Varianta feminina a lui Pepe. Prestatia ii va asigura un loc fruntas! Croatia ne-a "zapacit", desi trupa Karma s-a apropiat mai degraba de DJ Bobo decat de Raluca Ciocarlan, "Ingerul" nostru. Cu siguranta, Nina Nikolina, reprezentanta Bulgariei, a cantat in hopuri. Culmea, ea era foarte multumita de prestatie! Orhideea imensa de dupa ureche o fi functionat pe post de "doape". Si-a ales si piesa lui Benone Sinulescu, "Invarte roata".

VOCI BUNE. Italia n-a dat chix. A fost prezenta la Cerb prin CIX. Vocea i-a permis sa faca improvizatii, amintindu-ne de Aura Urziceanu. Italianca a optat pentru piesa interpretata de Adrian Enache, "O singura noapte". Dupa evolutia CIX, Enache ar avea toate motivele sa inceapa sa cante "Sunt gelos". Am ajuns si la romanca noastra din Canada: Angelica Ganea. Stia ea ce stia cand s-a hotarat sa participe la Festivalul de la Brasov. Angelica a cantat precum Maria Carey in zilele ei bune. Triluri de triluri, pe care le-a onorat fara nici o problema. De curand, ne-a declarat ca simte doar 1% ca reprezinta Canada, tara adoptiva. Va lasa Cerbul in Romania? Primim. Si pe ea, cu coarne cu tot! A fost cea mai buna. Din prima seara de concurs si credem ca va fi "impunsa" cu marele trofeu.

GHINION. Eleonor a sosit din Malta cu o voce de invidiat. A cantat piesa "Iti multumesc" mai bine chiar decat Nicola. Spin a avut ghinion. Si la repetitii a avut probleme cu sunetul. Iar in seara de concurs, sonorizarea i-a incercat nervii Roxanei Andronescu, coarda intai a trupei. Dar a reusit sa treaca cu brio peste incercare. A demonstrat ca este profesionista.

4 Play a venit tocmai din Malta pentru a o imita pe Dana Nalbaru. N-a reusit. Piesa "Amicii" a sunat mai ceva ca in visele cantaretei fara Hi-Q! Fetele 4 Play s-ar putea sa ajunga, in (cativa) ani, mai renumite decat Spice Girls.

Alibi, alibi… O blonda si-o bruneta din Ucraina au vrut sa fie Blondy, cu toate ca au ceva calitati. Prin targ se zvoneste ca Ucraina va avea castig de cauza, precum reprezentantul Chinei de anul trecut, care ne-a "furat" Cerbul. Ultima intrata in concurs a fost formatia Slang. Nici nu zici ca-i suta la suta fabricata in Romania. Atat de buna-i! Asa ca n-are cum sa primeasca doar un cerbisor!

CORECTA

Dupa ce s-a incheiat concursul, Piata Sfatului astepta cu sufletul la gura aparitia nonconformistei cantarete Pink. Cu o palarie neagra trasa pe ochi si cu buricul la vedere, starul a facut show. A cantat la fel de bine cum se aude pe CD. Sonorizarea a fost impecabila, pentru ca vedeta MTV a venit dotata cu o gramada de scule. Pink le-a multumit romanilor ca au un pamant foarte vechi si frumos. A fost (ne)buna de tot. A cantat si piese din repertoriul artistei Janis Joplin, cucerind astel piata brasoveana. Publicul s-a bucurat din plin de mana cereasca oferita, ce-i drept, cu portia. Desi a fost aplaudata minute in sir, Pink n-a vrut sa faca bis. A cantat atat cat a fost platita. Fara ciubucuri si favoritisme!

Telenovela - Nino D’Angelo s-a casatorit cu o tanara de 15 ani

Nino D’Angelo a impuscat doi iepuri in Romania: si-a lansat un album cu cele mai bune piese din ultimii cinci ani si a sustinut un concert la Cerbul de Aur.

La conferinta de presa de ieri, Nino a marturisit ca limba italiana este straina pentru el. In Italia, artistul a vandut mai multe CD-uri cu piese cantate in limba napoletana, desi macaronarii nu inteleg o boaba.

Cat despre "Senza geacca i cravata", Nino D’Angelo a declarat ca este o piesa autobiografica. A trait o poveste de dragoste si a imortalizat-o in versuri. Cantaretul s-a casatorit la 22 de ani cu o tanara de 15 ani. Avea plete si era frumusel, asa ca si-a luat o sotie model. Se iubesc de 25 de ani.

CARIERA. Mai in gluma, mai in serios, a recunoscut ca este pedofil. Pana la cei 47 de ani, Nino a scos 35 de albume si a vandut peste 25 de milioane de exemplare. Artistul i-a laudat pe organizatori, spunand ca Festivalul de la Brasov este mai bun decat Festivalul San Remo. (Dana Andronie)

Ultima ora - Thomas Anders, la Cerb Dupa ce au anuntat rezervele internationale pentru Cerb (Mel C, Michael Bolton, Status Quo), organizatorii au lasat de inteles ca nu vor ceda negocierilor cu orice pret. Se pare ca, pana la urma, TVR a fost facut K.O.! Nici Mel C, nici Bolton, nici Status Quo n-au primit oferta (la fel de generoasa precum cea pentru Ronan Keating). TVR l-a prins disponibil, in ultimul ceas, pe Thomas Anders. Cum nu-l stiti pe Thomas Anders? Va mai aduceti aminte de Modern Talking? Ei bine, Thomas nu e nimeni altul decat brunetul "modernist". Halal alegere! S-au gasit pe cine sa scoata de la naftalina, tocmai pentru Cerb. Daca tot n-au fost inspirati cu alegerea lui Ronan, organizatorii ar fi putut opta, totusi, pentru o trupa romaneasca. I-ar fi costat prea mult?

DIN CULISE

AFIS. La toaleta rezervata doamnelor in culisele Cerbului era lipit un afis pe care scria Pink. Toti concurentii care veneau sa-si faca nevoile erau nemultumiti ca starul trona pe usa de la intrare! Irina Radu, director al Departamentului Evenimente Speciale din TVR, avea cabina langa Pink. Adica, langa buda.

AMBITIE. Claudia (Cream) a venit la Cerb insotita de un brunetel care cu greu reusea sa-si tina mainile acasa. Parea ca-i prieste "starea de asediu". Ca doar era "bombardata" de iubitul ei! Cum a aparut Pink pe scena, vedeta a inceput sa imparta coate in stanga si-n dreapta. Voia cu orice pret sa fie cat mai aproape de scena. Odata ajunsa in linia dintai, Claudia a dansat de mama focului. Impreuna cu jumatatea, bineinteles.

CUPLURI. Oana si Pepe au dat o tura prin Piata Sfatului. S-au intalnit cu Iuliana Marciuc si cu Adrian Enache, chiar la masa unde prezida juriul festivalului. Ce bine le sedea impreuna! Doi cate doi, fara indoiala! Oana nu s-a putut abtine sa nu-l mangaie pe Pepe pe fund. Buna treaba!

PRET. Cei care au platit biletele pentru concertul lui Ronan Keating, anulat din motive obiective, isi pot recupera banii de la casele de bilete.
×
Subiecte în articol: eveniment pink căntat piesa