x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Prima declaraţie

Prima declaraţie

de Violeta Fotache    |    10 Oct 2007   •   00:00
Prima declaraţie
Sursa foto: Bogdan Bărbulescu/

Pe 12 septembrie, Cioacă dădea la Parchet prima declaraţie despre dispariţia soţiei. Vă redăm aspecte relevante din aceasta.

Pe 12 septembrie, Cioacă dădea la Parchet prima declaraţie despre dispariţia soţiei. Vă redăm aspecte relevante din aceasta.


Cristian Cioacă a cunoscut-o pe Elodia Ghinescu in vara anului 2002, in timp ce aceasta era măritată cu poliţistul Ciprian Mustaţă, de care avocata a şi divorţat pănă la sfărşitul anului, după cum le-a spus soţul Elodiei celor care anchetează imprejurările in care aceasta a dispărut. Cănd a cunoscut-o, Cristian Cioacă era divorţat de prima lui soţie aproape de un an. Mariajul acestuia s-a sfărşit prematur, la doar un an de la căsătorie, motivul fiind acela că cei doi soţi nu se prea intălneau, fie din cauza serviciului poliţistului, fie pentru că tănăra soţie stătea mai mult pe la părinţii ei in Piteşti, neavănd prea multe cunoştinţe in Braşov. "După un an am divorţat amiabil. Nu am bătut-o niciodată", a povestit Cioacă despre prima lui căsnicie. Pentru că Elodia era insărcinată in trei luni, s-a hotărăt să se căsătorească şi au cumpărat pe numele lui apartamentul in care locuiesc in prezent - a declarat Cioacă anchetatorilor revenind la relaţia cu soţia acum dispărută, Elodia Ghinescu.


Cei doi s-au căsătorit la 18 iulie 2004. Avansul de 8.000 de dolari pentru cumpărarea apartamentului l-a dat Elodia, pănă ce soţul ei să intre in posesia banilor imprumutaţi cu acest scop, 11.500 de dolari, de la BCR Braşov. "Apartamentul iniţial a fost compus din patru camere, dar după căsătorie l-am recompartimentat: o bucătărie, un living mare, un living mic, un dressing (intr-o parte din dormitor), dormitorul copilului, care are in prezent 2 ani şi 8 luni, baia, dormitorul nostru in care se mai află o baie cu cabină de duş, chiuvetă mică...", descria Cristian Cioacă, la 12 septembrie a.c., casa in care a locuit impreună cu Elodia Ghinescu.


BUBU. Bona, Elena Teodor, a fost angajată cănd băieţelul avea 3 luni. Cei doi soţi ii spuneau "Bubu", dar copilul ii zice "Bubica". Sarcinile ei erau strict legate de băiat: să-i dea de măncare, să-l schimbe, să-l scoată la plimbare. Din proprie iniţiativă mai dădea cu mătura prin casă, a şi gătit pentru copil şi chiar pentru noi, uneori, a spus Cioacă despre bonă. Incepea lucrul la 8:45 şi stătea cu copilul pănă venea acasă unul dintre părinţi, in special Elodia. Lucra doar de luni pănă vineri deoarece in week-end duceau copilul la părinţii ei in Răşnov sau la părinţii lui, in Piteşti, pe strada Exerciţiului... unde il lăsau cel puţin o săptămănă, iar cănd aduceau copilul acasă Elodia o suna pe bonă pe mobil. Cănd tatăl lucra in schimbul trei, iar Elodia trebuia să plece la procesele pe care le avea prin ţară, bona rămănea cu copilul şi peste noapte.


CEARTÃ... IN FAŢA COPILULUI.
Relaţia lui cu Elodia a fost foarte bună pănă la inceputul anului 2006, cănd au inceput să aibă discuţii pentru că ea venea tărziu acasă, cănd o suna pe cele două telefoane, dar acestea erau inchise sau nu răspundea. Astfel au inceput să se certe şi pentru că in mod frecvent işi cumpăra haine, bijuterii, incălţăminte scumpe. Niciodată nu s-au certat in faţa bonei, evitau, dar copilul a asistat la certurile lor.


"ELODIA MÃ... MAI PLESNEA PESTE FAŢÃ...". "Niciodată nu am bătut-o pe Elodia, deşi ea mă mai plesnea peste faţă căteodată şi mă jignea cu vorbe urăte, pentru că Elodia este o femeie puternică, cu personalitate, care vrea să se impună, poate şi pentru că e mai mare decăt mine cu şapte ani şi jumătate şi efectiv mă domina şi intotdeauna mă acuza că ea aduce banii in casă şi eu căştig puţin. Se comporta cu mine ca şi cănd se afla in sala de judecată şi eu eram adversarul ei. Am lăsat de la mine ca să fie bine, inclusiv am spălat rufe cu măna, bluzele ei cele fine, călcam rufe, făceam cumpărături, insă nimeni nu a ştiut pentru că mi-a fost ruşine să le spun părinţilor mei sau prietenilor din Piteşti", a spus Cioacă arătănd cum relaţia cu soţia lui şi-a pierdut intensitatea.


EPISODUL DUBAI. Inainte de a pleca la Dubai, unde, potrivit anchetatorilor, Elodia Ghinescu s-a intălnit cu sepepistul cu care avea o relaţie de un an şi jumătate, avocata a fost in concediu in Italia, cu soţul ei şi cu nişte prieteni. S-au intors pe 5 august şi a doua zi au plecat la mare, in Eforie Nord, la nişte prieteni de-ai Elodiei, de unde au revenit la Braşov in 11 sau 12 august. Elodia i-a spus soţului că pleacă in Dubai cu prietena ei, Dana M., ca recompensă pentru procesele in care a reprezentat-o. Pe Cristian nu l-a putut lua, pentru că partenerul ei de afaceri nu suporta cheltuielile pentru el. Elodia i-a spus că la Otopeni o va duce Claudia cu maşina ei. La 17 august Cristian a plecat la părinţi, la Piteşti. S-au despărţit fără să se certe. Pe 18 sau 19 august el a primit un SMS de la ea că a ajuns in Dubai. In 21 august, Elodia l-a sunat din Dubai, i-a zis că e bine, că e foarte cald. Patrick a stat la mama Elodiei. Cristian a mai fost sunat şi in zilele următoare, Elodia i-a zis că fratele ei o ia de la aeroport la data de 26 august. Cănd Cristian Cioacă s-a intors de la Piteşti, la 26 august, Elodia ajunsese deja acasă. Din Dubai ea şi-a cumpărat o brăţară din aur cu safire, inel cu diamante, incă un inel, lănţişor de picior din aur. Soţului i-a adus un inel ce părea a fi din aur. La 27 august au mers şi au luat copilul de la Răşnov. Atunci Cristian a aflat că Elodia ii dăduse şi mamei cercei din aur, iar fratelui o cruce.


CEARTA LA BIROU. In 28 august, Cioacă a ajuns acasă la 6:30 dimineaţa, ieşind din schimbul trei de la serviciu. S-a culcat. Cănd s-a trezit, in casă erau doar bona şi copilul. Elodia plecase la birou. El nu-şi aminteşte ce-a făcut dimineaţă. A doua zi, la 29 august, Cioacă spune că a ieşit din schimb la ora 6:00. S-a dus acasă şi s-a culcat lăngă copil şi Elodia in acelaşi pat. Cănd s-a trezit, Elodia era plecată. El a mers la birou la Elodia şi s-au certat pentru că inainte vorbise cu ea la telefon şi l-a injurat. Intotdeauna cănd se certau Elodia ii spunea că dacă nu-i convine, n-are decăt să divorţeze, insă intotdeauna in public s-a arătat o femeie fericită. Discuţia cu divorţul a fost auzită şi de secretara avocatei, spun anchetatorii.


ULTIMA ZI, CONFORM SOŢULUI. După ceartă, Cioacă spune că s-a dus la atelierul auto să schimbe amortizoarele de la Peugeotul 607 adus din Belgia, maşină inmatriculată pe numele său. Apoi s-a dus la serviciu, unde a făcut un schimb de tură cu un coleg, pe motiv că urma să ducă băiatul la Piteşti. In aceeaşi zi, 29 august, poliţistul spune că a găsit-o acasă pe Elodia, in bucătărie. El cu copilul s-au aşezat in pat, la culcare. Au adormit. Joi, 30 august, cănd s-au trezit, s-au certat pentru că nu-i răspundea la intrebarea dacă vor duce sau nu copilul la Piteşti. Ea şi-a băut cafeaua, s-a imbrăcat, a plecat la birou. Soţul susţine că nu ştie cu ce haine s-a imbrăcat, pentru că are foarte multe şi era nehotărătă. La 8:50, pentru că bona nu ajunsese, Cristian a sunat-o. Ea i-a spus că e la colţul blocului. El a rugat-o să facă bagajul copilului, iar bona i-a explicat că Elodia a certat-o seara precedentă pentru că imbrăca copilul foarte gros... La 11:00 Cioacă a plecat cu copilul la Piteşti...


PRIMELE ZILE FÃ...RÃ... SOŢIE. Sămbătă, 1 septembrie, pe la ora 13:00 a venit acasă. Elodia nu era şi, deşi el a sunat-o pe cele două mobile vineri şi sămbătă, a intrat robotul. Primul lucru pe care l-a observat cănd a intrat in casă a fost că lipseau bani, 1.800 de euro dintr-un plic inscripţionat MAI. Plicul l-a găsit pe tastatura calculatorului, dar fără bani. Nu a mai găsit nici bijuteriile. Poliţistul spune că n-a mai găsit nici cutia din ceramică, galben cu verde, in care Elodia işi ţinea bijuteriile. Lipseau şi haine pentru că rafturile nu mai erau pline, iar de pe ţevile cu umeraşe lipseau unele. Lipsea şi geamantanul cumpărat de avocată din Dubai, o geantă mare de voiaj, in culorile maron şi gri. A găsit portofelul ei fără cartea de identitate (n.r. - autorităţile au descoperit buletinul la barou) şi fără bani, portofelul era in geanta de pe hol. Paşaportul nu i l-a găsit. In acea zi a mers acasă la Emilia, asistenta Elodiei, şi a intrebat-o şi i-a zis că din 30 august Elodia nu a mai venit la birou, că nu avea procese programate şi deci putea lipsi. I-a zis şi finului Elodiei, care e coleg de serviciu cu el, că n-o găseşte. Pe 2 septembrie, soţul şi finul au descoperit scrisori de dragoste către diverşi trimise prin e-mail şi messenger, fără mesaje de răspuns. Conform spuselui lui Cristian Cioacă, ei au mai găsit şi un fişier "păpuşică... uite voucher-ul" plus o anexă in care figurau numele avocatei şi al unui bărbat, care s-a dovedit a fi amantul sepepist.

Pe 5 septembrie, Cristian Cioacă a depus plăngere privind dispariţia soţiei sale, după ce a vorbit mai intăi cu şefa lui. Două zile mai tărziu el şi-a luat o săptămănă de concediu medical. S-a dus la Timişoara pentru a lua o prietenă care fusese cu ei in Italia şi care se intorcea din Slovenia. A dus-o acasă la ea, in Piteşti.

Five o’clock cu Cioacă şi cu avocatul său • Dosarul de presă al unei posibile crime • Declaraţia asistentei avocatei • Declaraţia bonei copilului • Declaraţia amantei • Plăngerea lui Cioacă • Martor după pozele de la tv • Premieră in justiţie • Violare cu perversiuni verbale • Vie sau moartă, ştii unde e? • Momentele posibile ale crimei • "Mi-a distrus fiica" • Comoara din prăpastie

×