x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Priveghi în parcul de distracţii

Priveghi în parcul de distracţii

de Anca Aldea    |    02 Iul 2009   •   00:00
Priveghi în parcul de distracţii
Sursa foto: David McNew/AFP

După ce toate canalele mass-media s-au întrecut în a difuza informaţii despre cum va fi expus trupul lui Michael Jackson la Neverland, pentru ca fanii să îl poată vedea pentru ultima dată, o ştire-bombă apărută ieri seară pare să dea totul peste cap. Familia artistului a difuzat un comunicat în care afirmă că trupul neînsufleţit al lui Michael nu va fi văzut de public.



Contrar informaţiilor publicate până la acest moment, "familia Jackson anunţă oficial că la Neverland nu va avea loc nici o expunere, publică sau privată (a trupului lui Michael - n.r.). Planurile pentru o ceremonie publică de come­morare pentru Michael Jackson sunt în desfăşurare şi le vom anunţa în scurt timp", se arată în comunicatul transmis aseară mass-media de "clanul Jackson".

Mai precis, de cei mai noi angajaţi ai familiei, o firmă de relaţii publice. Familia dezminte, astfel, toate informaţiile care dădeau ca sigură organizarea unui amplu eveniment în cursul căruia fanii să îşi poată vedea idolul pentru ultima dată. Cât despre comemorarea la care se referă familia, nu se ştie dacă locaţia aleasă este Neverland. De altfel, mass-media americane se întreabă acum de unde a apărut, de fapt, informaţia că Michael se va despărţi pentru totdeauna de fani la faimoasa proprietate.

CUM ARĂTAU PLANURILE INIŢIALE ŞI CE AŞTEPTAU FANII
Un convoi impresionant urmează să părăsească astăzi Los Angeles-ul, oraşul în care a încetat din viaţă Michael Jackson la 25 iunie. Maşini de Poliţie, familia şi fanii îi vor fi alături. Unele surse vorbesc despre un cortegiu de aproximativ 30 de maşini. Caravana va trebui să parcurgă aproape 210 kilometri din Los Angeles până în Santa Barbara (nord-vestul statului California), oraşul unde Michael şi-a construit ferma Neverland, unde a adus la viaţă toate pasiunile şi lipsurile sale din copilărie.

Pregătirile în Los Angeles şi în Santa Barbara au început marţi, Poliţia din ambele oraşe având o sarcină grea, de a păzi cortegiul funerar şi de a-i ţine departe pe fanii împătimiţi. Autorităţile din ambele oraşe se plângeau de ieri de coşmarul prin care vor trece pentru a asigura siguranţa convoiului, dar şi pentru a parcurge strada îngustă din faţa fermei Neverland.

Santa Barbara se află de două zile sub asediu - toate spaţiile de cazare sunt ocupate, iar carele de televiziune au fost deja instalate în faţa fostei reşedinţe a lui Michael. Proprietarul actual al casei construite la periferia Santei Barbara, Thomas J. Barrack Jr, a redactat marţi o scrisoare deschisă în care le cere concitadinilor săi "să adopte o atitudine ospitalieră, călduroasă şi tole­rantă şi să permită lumii" să-şi prezinte condoleanţe familiei Jackson şi să-i aducă megastarului un ultim omagiu. Neverland va deveni "un sanctuar temporar" pentru fani.




SICRIU DE STICLĂ, TRAS DE CAI ALBI?
Detalii tehnice legate de întoarcerea lui Michael Jackson la Neverland, la o săptămână după moartea sa, au fost date publi­cităţii, dar nu şi confirmate de familie. Surse citate de televi­ziunea americană CNN susţin că trupul neînsufleţit al cântăreţului va pleca spre Neverland joi seară şi vineri va fi expus în public. Va călători într-un sicriu din sticlă, scrie tabloidul britanic Daily Mirror, din oraşul Santa Monica (lângă Los Angeles) până în Santa Barbara.

Surse citate de ziar spun chiar că sicriul va fi transportat de un car mortuar învelit în ţesătură albă şi tras de doi cai albi. La înmormântarea care va avea loc duminică sunt aşteptaţi peste un milion de oameni, aproape de 13 ori mai mulţi decât cei care i-au spus adio lui Elvis Presley în 1977 şi de patru ori mai mulţi decât cei care şi-au luat rămas-bun de la Prinţesa Diana în urmă cu 12 ani.

Michael Jackson şi-a dorit fast la înmormântarea sa. "Va fi cel mai mare spectacol de pe Pământ. Asta e ceea ce vreau... artificii şi de toate", spunea Michael în 1992.

Familia - mai scrie Daily Mirror - ar putea organiza, spre decepţia fanilor, o ceremonie funebră privată, care ar avea loc duminică, potrivit CNN. Nu se ştie încă locul în care va fi îngropat, dar tatăl său, Joseph, anunţase luni că familia exclude varianta Neverlandului, cumpărat în 1988 contra sumei de 20 de milioane de dolari.

VISUL COPILĂRIEI FĂRĂ SFĂRŞIT
Neverland revine în atenţia publicului la aproape patru ani de când a fost abandonat de stăpânul lui de drept, Michael Jackson. Reşe­din­ţa, botezată după numele insulei fantastice din povestea Peter Pan, unde copiii nu cresc niciodată, este, de fapt, un loc de joacă de 1.050 de hectare, prevăzut cu un parc de distracţii şi o grădină zoologică. Se va redeschide Neverland-ul? - Surse citate de presă spun că familia Jackson se află în prezent în tratative cu noul proprietar pentru a transforma ferma din Santa Barbara într-un altar închinat lui Michael.

×