x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Prolog de bun augur

Prolog de bun augur

de Vlad Ionescu    |    12 Oct 2007   •   00:00
Prolog de bun augur

Hagi: "Echipa noastră are nevoie de o calificare. Trebuie să scoatem maximum din acest meci". Adi Ilie: "O victorie ne-ar califica. Mutu e un jucător valoros şi poate să facă diferenţa". F. de Boer: "Dacă ne uităm la faptul că Romănia joacă acasă, se poate spune că e favorită. O remiză ar fi suficientă ca să se califice ambele echipe"


Cea de-a treia ediţie a "Serii Campionilor", eveniment pus la cale de Gică Popescu in folosul fundaţiei "SOS Satele Copiilor", a fost o reuşită deplină. "Generaţia de Aur" şi "Portocala Mecanică" au incheiat la egalitate, 5-5, un meci care a insemnat, totodată, retragerea din activitatea de jucător a lui Ioan Ovidiu Sabău. Chiar dacă trecerea anilor a mai lăsat urme, vedetele de ieri au oferit un spectacol de gală, demonstrănd că nu şi-au pierdut strălucirea. Cele mai multe aplauze le-a cules Gică Hagi, care a răsplătit dragostea tribunelor cu două goluri care au amintit de vremurile sale de glorie. Eroul serii a fost insă Neluţu Sabău, căruia i s-a oferit şansa de a se retrage oficial chiar in oraşul in care a debutat pe prima scenă fotbalistică a ţării, in tricoul Universităţii Cluj. "Nu mă aşteptam la o astfel de retragere şi le mulţumesc celor care s-au găndit să organizeze un astfel de meci. Le mulţumesc şi foştilor jucători olandezi care şi-au făcut timp să vină in Romănia", a declarat actualul antrenor al Gloriei Bistriţa.


Cu o seară inaintea meciului, a avut loc o licitaţie de tricouri, la care s-au străns 388.500 de euro, bani care vor fi donaţi fundaţiei "SOS Satele Copiilor". Cea mai mare sumă a fost obţinută pe tricoul lui Sabău, care a fost adjudecat de preşedintele CFR Cluj, Iuliu Mureşan, pentru 55.000 e euro.


meci caritabil

GENERAŢIA DE AUR- Legendele Olandei: 5 - 5 (3-1)

  • Stadion: Constantin Rădulescu. Spectatori: 11.000. Arbitri: Ion Crăciunescu / Cristian Balaj.
  • Au marcat: Hagi (’34, ’49), Ganea (’54), V. Moldovan (’62), Craioveanu (’80) / Witschge (’22), Van Hooijdonk (’27, ’45), R. de Boer (’47), Trustfull (’59).
  • GENERAŢIA DE AUR: Stelea - D. Petrescu, Mihali, G. Popescu, Selymes - Sabău, Hagi, A. Ilie - Lăcătuş, V. Moldovan, Ganea. Au mai jucat: Craioveanu, Doboş, Rotariu, Stăngaciu, Balint, I. Andone. Antrenori: Emeric Ienei şi Anghel Iordănescu.
  • LEGENDELE OLANDEI: Van Breukelen - Konterman, Verlaat, F. de Boer, Numan - R. de Boer, E. Koeman, Jonk, Witschge, Trustfull - Van Hooijdonk. Au mai jucat: Van Hintum, Middelbeek şi M. Kreek. Antrenor: Ben Wijnstekers.

RETRAGERE. Meciul de la Cluj a reprezentat şi ultima apariţie sub tricolor pentru Neluţu Sabău (stănga)

  Â

×
Subiecte în articol: ediţie specială