x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Referendum pentru demiterea lui Nicușor Dan, primarul care, în opt luni, a reușit doar să se tundă

Referendum pentru demiterea lui Nicușor Dan, primarul care, în opt luni, a reușit doar să se tundă

de Ion Alexandru    |    11 Iun 2021   •   07:59
Referendum pentru demiterea lui Nicușor Dan, primarul care, în opt luni, a reușit doar să se tundă

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, ar putea fi subiect al unui referendum pentru demiterea sa, după ce Partidul Puterii Umaniste (Social-Liberal) a anunțat că a inițiat procedurile pentru a demara această demitere. PPUSL arată că Nicușor Dan înregistrează zero realizări în dreptul său, de la începutul mandatului, nerespectându-și nicio promisiune din timpul campaniei electorale. 

 

Membrii Biroului Executiv al PPU (Social-Liberal) au aprobat, la începutul acestei săptămâni, cu unanimitate de voturi, demararea procedurilor în vederea inițierii unui referendum, pentru demiterea primarului general Nicușor Dan. „Au trecut opt luni de când Bucureștiul are o nouă administrație și este evident că în toată această perioadă nu s-a făcut nimic pentru bucureșteni. Dimpotrivă, chiar putem vorbi de un regres în multe privințe. Lucrurile nu merg în direcția potrivită, iar acțiunile recente ale primarului general au demonstrat că actuala administrație este preocupată de orice altceva, numai de interesul comunității nu. Nicușor Dan pare să aibă agendă paralelă nu doar cu promisiunile de campanie, ci și cu nevoile bucureștenilor”, a declarat deputatul umanist Steluța Cătăniciu, membru al Biroului Executiv al PPU (Social-Liberal).

Conform Steluței Cătăniciu, „cu zero realizări în dreptul său de la începutul mandatului, Nicușor Dan nu și-a respectat nicio promisiune făcută pentru a fi ales, Capitala aflându-se într-o situație dezastruoasă. Problemele a căror rezolvare o promitea s-au acutizat, iar cei care suferă sunt bucureștenii”.

Deputatul umanist arată că trebuie strânse cât mai repede semnăturile. „Depinde de bucureșteni, dacă ei s-au săturat de lipsa de reacție a primarului”, mai precizează Steluța Cătăniciu. 

Partidul Puterii Umaniste arată că inițiază procedura referendumului, întrucât primarul general sau oricare alt primar nu poate fi destituit decât prin această procedură. Conform legislației, este nevoie de semnăturile a 25% din electoratul care este pe liste. După adunarea acestui număr, se face o sesizare la prefect care printr-o cerere motivată se adresează Guvernului, care are obligația să organizeze acest referendum. PPUSL va înființa chiar și o pagină de Internet, pentru strângerea acestor semnături.

×
Subiecte în articol: nicusor dan demitere