O mana de aventurieri, printre care cameramanul Bogdan Slavescu, directorul de imagine Ovidiu Gyarmath, producatorul Victor Melian, dar si editorul foto al Jurnalului National, Alexandru Molovata, intr-o expeditie semnata Dan Chisu.
Corespondenta din... jungla
Alexandru Molovata (foto)
O mana de aventurieri, printre care cameramanul Bogdan Slavescu, directorul de imagine Ovidiu Gyarmath, producatorul Victor Melian, dar si editorul foto al Jurnalului National, Alexandru Molovata, intr-o expeditie semnata Dan Chisu.
Alaturi de ei, Cristian Carcu, regizor si filolog. El este cel care incearca o initiere in tainele samanismului si afla cat e mit si cat e adevar in astfel de practici. Traseul pe care echipa il urmeaza pentru a ajunge in jungla la samanul Juan Flores, din satul Mayatuyacy, este o aventura pe care cititorii Jurnalului National sunt invitati sa o descopere din insemnarile de calatorie ale lui Dan Chisu, pe care le publicam pe tot parcursul expeditiei.
"Nimeni nu poate descrie starea de fericire pe care o are un om care a petrecut o saptamana in jungla si caruia intr-o dimineata i se da vestea ca totul a luat sfarsit. Ai nevoie de cineva sa-ti dea vestea asta, pentru ca dupa sase zile nu-ti mai vine sa crezi ca totul se va sfarsi vreodata. In fiecare zi faci acelasi lucru.
MIC DEJUN LA INDIGO. Te trezesti, iei micul dejun, adica banane si papaya, aceleasi banane si aceeasi papaya in fiecare zi, te scarpini cateva ore, pentru ca in fiecare noapte te mananca insectele junglei, care nu sunt numai tantari, cum ti-ar veni sa crezi, ci si niste musculite mici, aparent inofensive, dar care te macina marunt chiar si pe sub pantaloni, ba, mai mult, prin tenisi sau sandale, si care iti lasa niste urme pe zile multe si lungi de scarpinat, aproape necontrolat.
LA PRANZ, UN "REGAL". Mai sunt si paianjenii aia criminali, care parca mai mult te sperie decat te musca, pe care trebuie sa-i cauti in fiecare seara si dimineata prin pantofi sau asternuturi, pentru ca pe acolo se ascund, si nu te musca decat daca dai din greseala peste ei. Dupa care vine pranzul, format din terci de linte si fasole aruncat peste niste orez. Acelasi din fiecare zi. Dupa pranz ce sa faci, te mai scarpini pana spre seara, cand la masa mai vine un terci de ceva care nu poate fi descris, aruncat de data asta peste niste varza.
PAPA "BUN". Terci peste orez si niste boabe de fasole, cu repetitie, pana la exasperare |
Citește pe Antena3.ro
"LA SCALDAT". In marea de noroi, cu asa-zisele 4X4 din dotare |