x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Reportaje IAȘI. Toate notele de 10 la BAC au fost luate de fete. "Au existat mii de ore de sacrificiu, am avut o determinare imensă"

IAȘI. Toate notele de 10 la BAC au fost luate de fete. "Au existat mii de ore de sacrificiu, am avut o determinare imensă"

de Cristinel C. Popa    |    12 Iul 2013   •   20:11
IAȘI. Toate notele de 10 la BAC au fost luate de fete. "Au existat mii de ore de sacrificiu, am avut o determinare imensă"

Unii din cei 13 elevi cu zece la BAC de la Iaşi spun că s-ar putea întoarce în ţară după ce vor termina studiile în străinătate, alţii urmează facultatea în România

Cuvinte de mulţimire pentru cele 13 eleve care au luat nota zece la bacalaureat la Iaşi: absolvenţii ieşeni care au luat nota maximă au fost sărbătoriţi de Primăria Iaşi. Iaşiul este “premiant” din acest punct de vedere, are cei mai mulţi decari înregistraţi între toate oraşele din ţară. Au primit câte un cadou simbolic ce conţinea între altele un stilou, coroniţe, buchete de flori, dar mai ales multe cuvinte frumoase, de mulţumire.

Am întrebat câteva dintre elevele omagiate ce a stat la baza succesului lor şi ce au de gând să facă pe mai departe. “La succesul meu au contat mult o determinare imensă şi o voinţă la fel de mare, multe ore de muncă, şi pe lângă stăruinţa şi eforturile mele, un rol important l-a jucat şi profesionalismul şi priceperea cadrelor didactice, care m-au îndrumat cu talent şi m-au făcut să aleg ceea ce este bine, ei m-au făcut să ajung cu studiul la un nivel competitiv…În ce priveşte opţiunile mele de viitor sunt mai mult, printre ele şi aceea de a urma studiile Institutul de Ştiinţe Politice din Paris, unde sper să obţin şi o bursă. După studii eu îmi doresc să mă întorc în România”, a spus Diana Paula Gherasim de la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” după ce a ieşit de la şedinţa foto cu profesorii, cu şefa IŞJ Iaşi Camelia Gavrilă şi primarul Nichita.

Cea de-a doua premiantă cu care am stat de vorbă a fost Alexandra Chiriac, de la Colegiul Emil Racoviţă. “Atât munca, cât şi dăruirea profesorilor pentru că ei ne-au impulsionat şi ne-au ajutat să ne dorim mai mult. Voi rămâne în ţară, voi urma Facultatea de Medicină la Iaşi”, a spus Alexandra.

“13 absolvente de nota zece, este al treilea an consecutiv când Iaşiul se clasează pe podium între oraşele cu cei mai mulţi absovenţi care au luat nota 10. Aceasta înseamnă muncă, trudă, dar şi calitate educaţională”, a spus primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita.

Între cei premiaţi nu s-a aflat niciun băiat, fapt care a stârnit îngrijorarea edilului şef. “O să vorbesc cu cei de la ISJ să vedem ce se întâmplă cu băieţii”, a subliniat în glumă Nichita. 


×
Subiecte în articol: bac 2013