x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Reportaje Esenţe tari. Everything!

Esenţe tari. Everything!

de Magda Cristina Ursache    |    23 Mar 2013   •   01:02
Esenţe tari. Everything!
Sursa foto: Thinstock

Vă întrebaţi cumva câte parfumuri au fost lansate pe piaţă în anul 2012? Pe unele dintre ele le-am dezbătut mai în amănunt, dar cele mai multe nu şi-au putut face loc în rubrica noastră săptămânală. Ei bine, cu ajutorul a doi artişti olandezi, vom reuşi să scriem despre toate cele peste... 1.400 de parfumuri create/lansate în cursul anului trecut chiar în pagina de astăzi. Cum vom reuşi să acoperim toată această mare de arome în atât de puţin spaţiu? Simplu. Vom povesti despre parfumul “născut” din amestecul tuturor fragranţelor apărute anul trecut: Everything.

În limba engleză, Everything înseamnă totul. Iar numele oferă cea mai precisă descriere a acestei... născociri a celor doi olandezi, Lernet şi Sander. Pe tot prcursul anului trecut, ei au adunat mostre din fiecare parfum nou apărut pe piaţă. După care le-au amestecat pe toate într-o sticlă suflată manual - gândită să arate ca o replică gigantică a obişnuitei fiole-mostră de parfum pe care o primim, din când în când, la lansarea unei noi fagranţe. Ceva îmi spune însă că această fiolă, fie ea chiar şi gigantică, nu va aduce la fel de multă bucurie...

Din amestecul celor peste 1.400 de parfumuri – unele seducătoare, alte respingătoare fermecătoare, că, deh, în industria asta mai sunt şi chixuri -  nu are cum să rezulte un parfum revoluţionar! Cel puţin aşa spun criticii şi iubitorii de parfumuri, ascunzându-şi nasurile. Mirosul acestui Everything însă, pretind creatorii lui, nu este chiar atât de “de speriat”. Ei spun că Everything aminteşte de acea aromă pe care o simţi când intri în orice magazin de cosmetice, oriunde în lume. "Are acel tip de miros pe care îl simţi atunci când intri într-un magazin de parfumuri, în care toate aromele fragranţelor puse la testat se amestecă. Un amic de-al nostru crede că miroase a Chanel no 5. Nouă nu ni se pare, dar ne place ideea ca toate parfumurile anului 2012 să miroasă precum cel mai emblematic parfum de pe planetă".

Curioşii au putut încerca experienţa celor 1.400 de parfumuri combinate până pe 9 martie, la renumitul magazin de modă Colette din Paris. Şi tot acolo, promit Lernet şi Sander, povestea s-ar putea repeta, anul viitor. Domnilor parfumeri, vă rugăm, aveţi grijă la reţetă. Ratarea voastră ar putea fi şi ratarea lor. Succesul vostru... hmmm!, nu ştiu cât îi va ajuta!

×
Subiecte în articol: parfum Jurnalul de Weekend