x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Reportaje Piscinele lui Ceauşescu

Piscinele lui Ceauşescu

de Vlad Teodorescu    |    26 Ian 2011   •   11:42

Ne-am obişnuit să credem că singurele momente de relaxare ale familiei Ceauşescu relaxare ale familiei Ceauşescu erau acelea cînd jucau popa prostu’ cu Bobu, cînd băteau la fund, ca ritual de iniţiere, vînătorii începători, sau cînd jucau cerculeţele de mama focului cu cel care avea să-i trimita, în decembrie ’89, în faţa plutonului de execuţie.

Cu toate acestea, a existat o latură ascunsă – chiar si faţă de cei apropiaţi – a relaxării cuplului dictatorial. Plăcerea rafinată a SPA-ului! Plăcerea tratamentelor corporale prin apa le era bine cunoscută şi pentru asta nu au ezitat să işi doteze reşedinţele cu cele mai sofisticate – la vremea respectivă – instalaţii.   Vaacum-ul, împachetările sau masajul urmat de cateva "bazine” în apă călduţă erau plăacerile pe care soţii Ceauşescu nu le împărţeau aproape cu nimeni, doar copii fiind primiţi în cadrul "şedinţelor de hidratare”, aşa cum le numeau ei.

Jurnalul Naţional vă prezintă imagini inedite ale SPA-urilor de la reşedinţa din Primăverii, Palatul Snagov şi Clubul Floreasca, locaţii de care s-au bucurat aproape în xclusivitate Elena şi Nicolae Ceauşescu şi care astăzi, contra unor sume consistente (in cazul reşedintelor) sau chiar pe bază de bilet, fac deliciul cetaţenilor obişnuiti şi a delegaţiilor oficiale, la cel mai înalt nivel,  care ne vizitează ţara.

×