x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special „Ce preț să punem la meniul de Revelion?”

„Ce preț să punem la meniul de Revelion?”

de Mariana Zaharia    |    27 Dec 2023   •   09:00
„Ce preț să punem la meniul de Revelion?”

Organizatorii de evenimente încearcă să țină pasul cu gusturile și nevoile clienților, iar petrecerea de Revelion a pus la încercare inventivitatea antreprenorilor din HoReCa. O idee inedită a avut managerul unui centru de evenimente din Pitești, care a lansat o provocare pe conturile de socializare și a cerut părerea cu privire la prețul pe care ar trebui să îl perceapă clienților de Revelion. Au curs mesajele și în cele din urmă, prețul a fost stabilit în funcție de sugestiile primite. Un alt organizator, din Mioveni, a decis să organizeze Revelionul copiilor și a stabilit meniuri atât pentru copii, cât și pentru părinți.

Pentru petrecerea de sfârșit de an, reprezentații localurilor se întrec în bucate alese, în formații celebre, dar și în surprizele oferite clienților cu prilejul petrecerii de la cumpăna dintre ani. Reprezentanții unor săli de evenimente din Pitești au avut ideea inedită de a consulta clienții cu privire la costul pe care ar trebui să-l perceapă. „Ce preț să punem la meniul de Revelion? Avem nevoie de dumneavoastră! Puteți să ne trimiteți și mesaje pe WhatsApp. Vrem un feedback de la toți cei care ne urmăriți în online, toți cei ce ați stat cu noi la masă, toți cei care ați făcut petreceri la noi și ați văzut cum este servirea, mâncarea și coordonarea”, a fost mesajul transmis de organizatori pe un cont de socializare. Și răspunsurile nu au încetat să apară. Zeci de persoane și-au spus părerea și, în cele din urmă, a fost stabilit prețul. Au fost diverse opinii. Unii au propus un preț foarte mic, de 150 de lei sau 200 de lei în timp ce au fost persoane care au susținut că un preț corect ar fi de 350 și chiar 400 de lei. Administratorii sălilor de evenimente au optat pentru prețul de 298 de lei. „Din fericire, noi avem o legătură foarte frumoasă cu consumatorii noștri și în mod constant ei reacționează la campaniile pe care le facem. Este adevărat că inițial am fost un pic sceptică și m-am gândit că există riscul să îmi spună clientul un preț mai mic decât cel la care mă gândisem eu. Atunci când am solicitat varianta lor de preț puteau să îmi spună cu 100 de lei mai puțin. Spre bucuria noastră, media a fost de 350 de lei. De ce 298 de lei? Pentru că absolut toate meniurile noastre au cifra 8 la final, pentru că eu percep această cifră ca infinit”, ne-a explicat managerul centrului de evenimente, Nicoleta Armanu Bădălan.  

Meniuri diferite pentru copii și părinți 

O altă petrecere inedită este organizată în orașul Mioveni la un loc de joacă ce dispune și de restaurant. Acolo va avea loc Revelionul copiilor. Micuții vor avea un spațiu special amenajat doar pentru ei, în timp ce părinții vor sta la masă, în restaurant, și se vor putea distra. Prețurile sunt stabilite la 120 de lei de persoană pentru copii și 280 de lei pentru adulți, iar meniurile vor fi diferite. Pentru copii, organizatorii vor prepara aperitive, pui crispy și cartofi prăjiți, în timp ce părinții vor avea un meniu tradițional, din care nu vor lipsi sarmalele și preparatele de sezon.  „Este primul Revelion organizat de noi la acest loc de joacă. Am zis să profităm de faptul că dispunem și de restaurant și putem să le oferim clipe frumoase copiilor, dar și părinților. În timpul petrecerii, copiii vor avea zona lor de joacă, părinții vor sta la masă în restaurant. Și masa o vor lua tot separat. Micuții vor avea o zonă unde să servească masa și vom pregăti un meniu special pentru ei. Noi ne-am gândit la toate și le vom oferi copiilor toată atenția noastră pentru ca părinții să aibă un Revelion liniștit! Atmosfera va fi întreținută de un DJ și o să avem toate genurile de muzică. Petrecerea va începe la orele 20.00  și va ține până când o să plece clienții, nu-i dăm afară. Depinde și cât rezistă copiii”, a explicat managerul Luiza Milcă. 

Formațiile vor face turul saloanelor

Oricât de mult ar conta preparatele oferite clienților, va fi la fel de importantă și distracția. De aceea, cei care organizează Revelion și au posibilitatea, contractează  mai multe formații și le rotesc în sălile cu invitați. Astfel, dacă într-o sală clienții vor asculta muzică de petrecere și manele, în alta interpreții vor susține spectacole de muzică populară, iar în pauzele artiștilor voia bună va fi întreținută de D.J. Și cum românul ține la tradiții, în cele mai multe localuri, la miezul nopții se vor servi pește și struguri. Potrivit tradiției, la intrarea în Anul Nou este bine să mănânci 12 boabe de struguri pentru ca în cele 12 luni să ai parte de belșug și sănătate. De asemenea, se spune că primul preparat care trebuie mâncat la intrarea în noul an este peștele. Potrivit superstiției se spune că așa cum trece peștele prin apă, va aluneca și omul printre necazuri. 

„Spre bucuria noastră, media (prețurilor sugerate de clienți - n.n.) a fost de 350 de lei. Nu voiam să profit de plusul pe care ni l-au sugerat clienții, pentru că sunt convinsă că aceia care au citit zecile de mesaje vor aprecia că noi am scăzut, nu am crescut prețul față de opiniile lor” - Nicoleta Armanu Bădălan.

 

„În timpul petrecerii, copiii vor avea zona lor de joacă, părinții vor sta la masă în restaurant. Și masa o vor lua tot separat. Micuții vor avea o zonă unde să servească masa și vom pregăti un meniu special pentru ei. Noi ne-am gândit la toate și le vom oferi copiilor toată atenția noastră pentru ca părinții să aibă un Revelion liniștit!” - Luiza Milcă

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: revelion pret meniu clienti eveniment