x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Revolutia de blugi - Pantalonii care incita

Revolutia de blugi - Pantalonii care incita

de Roxana Roseti    |    18 Iun 2006   •   00:00
Revolutia de blugi - Pantalonii care incita

Daca un emigrant nu s-ar fi lansat in goana dupa aur, daca minerii nu s-ar fi indragostit de denim, daca... Atunci, blugii nu ar fi existat!

Simbolul libertatii personale. Astazi, viata fara blugi este greu de imaginat. La 21 mai 1873, Levy Strauss impreuna cu Jacob Davis, croitor, patentau o noua inventie in materie de imbracaminte. Tanarul Levy Strauss emigrase la varsta de 24 de ani, in 1853, din Bavaria la New York. Se pare ca fusese atras de goana dupa aur. Si a facut aur, creand ceea ce avea sa devina un cult al modei. Primii clienti? Minerii, incantati de materialul de doc gros, rezistent. Adica denimul.

"GENOVESE". "Jeans" vine din italienescul "Genovese" - astfel erau denumiti pantalonii marinarilor din Genoa, Italia. Modelul de pe buzunarele din spate deosebeste un model de blugi de altul. Iata ce spun reprezentantii Levy’s despre istoricul acestui model: "Misteriosul amanunt este pe toate produsele noastre inca de la inceput. Pentru ca arhivele noastre au fost distruse dupa marele incendiu din 1906, nu suntem siguri care era designul original si ce simboliza. Unii spun ca era o pasare cu aripile intinse, insa nimeni nu stie sigur".

×
Subiecte în articol: tentaţii