x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special S-a refăcut cuplul Dumitrache - Dobrin

S-a refăcut cuplul Dumitrache - Dobrin

de Dan Dumitrescu    |    27 Oct 2007   •   00:00
S-a refăcut cuplul Dumitrache - Dobrin
Sursa foto: Gazeta sporturilor/

A apărut in ştrand, pe malul Argeşului, dus de voia soartei.Dobrin cel mic locuia cu seninătate şi fără vreo apăsare in haine care niciodată n-au fost cumpărate pentru el.

A apărut in ştrand, pe malul Argeşului, dus de voia soartei. Intr-acolo, la margine de oraş şi in darul naturii, alunecau toţi copiii cartierului, toţi cei necălăuziţi. Dobrin cel mic locuia cu seninătate şi fără vreo apăsare in haine care niciodată n-au fost cumpărate pentru el. Cănd a dat prima oară in minge nu ştia că joacă fotbal. Cel care a realizat că puştiul acela mic şi crăcănat avea un anume ce care-l decupa din peisaj a fost Dudu Calu. Tătic de fotbal piteştean şi fost jucător care organiza in Zăvoi (Maracana Piteştiului) meciurile pe-o bere. Dar echipele care se formau ad-hoc pe plajă nu se băteau pe Dobrin. Pentru că Dobrin nu era om al concretului. Dobrin nu ştia ce-i miza. Poate că Dobrin n-a aflat niciodată ce-i miza. Nici in viaţă şi nici pe terenul de fotbal. Il fascina jocul şi era fascinant. Artist risipitor. Inevitabilul s-a produs cănd nea Lenci, pe numele său de buletin Leonte Ianovschi, l-a prins in coada ochiului său de meseriaş. L-a luat in echipa de juniori de la Dinamo Piteşti. Dobrin a primit atunci primele incălţări care i se potriveau ca mărime. Ce să vă spun? Poate e suficient să precizez că echipa in care juca Dobrin a căştigat la pas campionatul cu un golaveraj fabulos: 103 cu 3. Fraţii Dinuţ (Victor şi Marian), Zdrenghea, Măţăoanu, Prepurgel, Radu (Burtilă), Pisică şi ceilalţi colegi ai săi au devenit brusc, şi ei, fotbalişti. Pănă şi microbuzul care purta juniorii Piteştiului la meciurile din campionat căpătase personalitate. Dobrin a trăit repede. La nici 15 ani a debutat in Divizia A, la Cluj. Aveam aceeaşi vărstă. In vreme ce eu incercam să trec examenul de absolvire al clasei a şaptea, Dobrin juca in Divizia A. Aveam aceeaşi vărstă. Dar ce mare era Dobrin! Afirm, fiindcă aşa cred eu, că Dobrin a fost fabulos. Aş vrea să argumentez. Aş vrea să conving cititorul că nu exagerez. Dar nu reuşesc să-mi adun găndurile. Nu reuşesc să le ordonez. Simt că orice spunere devine aproximativă in raport cu statura celui care a trecut de cealaltă parte a lumii. Nici chiar această trecere nu mi se pare a fi o certitudine, nu mi se pare a avea consistenţă. Dobrin a rămas intotdeauna prietenul primilor prieteni. O parte dintre aceştia ii vor duce dorul pentru o vreme. Pe alţii s-a grăbit el să-i prindă din urmă. Poate spun o neghiobie. Trăiesc insă cu senzaţia că s-a refăcut cuplul Dobrin-Dumitrache. Ce vis! Ce vis frumos pentru ei. Şi cătă tristeţe in sufletul nemartorilor acestei intălniri.



● Povestea lui Dobrin povestită de Dobrin ● Spectator de lux ● A umilit Dinamo ● Imposibil recurs pentru Prinţul din Trivale ● Bisturiul care a salvat driblingul  ● In topul de suflet al lui Helmut Schon ● Evadarea la Craiova
Â

×
Subiecte în articol: ediţie specială dobrin