x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Secretele pregătirii unei „Miss”

Secretele pregătirii unei „Miss”

de Valentina Ionescu    |    27 Sep 2009   •   00:00
Secretele pregătirii unei „Miss”

Au trecut trei săptămâni de când noua Miss Universe a fost încoronată! Venezueleanca Stefania Fernandez şi-a intrat în drepturi, dar, cum era şi firesc după un concurs, focul nemulţumi­ţilor de rezultate arde mocnit.

Ziarele americane şi emisiunile de profil dezbat în continuare su­biectul pus pe tapet de unul dintre coregrafii prestigioasei compe­tiţii. Conform spuselor lui , şase dintre cele 15 finaliste au fost alese de Donald Trump, fără să ia în sea­mă punctajul pe care acestea le-au obţinut de la membrii ju­riu­lui. „Trump face lucrul acesta pentru că unele dintre cele mai frumoase concurente, în opinia lui, nu au fost incluse în top 15, lu­cru care l-a cam supărat" - a de­clarat coregraful.

Pentru a afla mai multe des­pre standardele americane de frumuseţe şi despre felul în care reprezentanta României, Bianca Elena Constantin, s-a încadrat în cerinţele concursului, am contactat-o, la Los Angeles, pe Anastasia Soare, supranumită „Regina sprân­cenelor", pentru a ne răspunde la câteva întrebări.

Lucraţi de 20 de ani în industria frumuseţii în oraşul în care se dă startul în tendinţele mondiale. Cum trebuie să arate o regină a frumuseţii?
Anastasia Soare: Trebuie să fie un model pentru orice femeie din orice colţ al planetei. În pri­mul rând trebuie să aibă un corp perfect. Sunt din ce în ce mai mul­te tinere care au probleme cu aspectul fizic, din cauza alimentaţiei necorepunzătoare, din cauza lipsei de mişcare sau a factorilor de mediu. Ei bine, toa­te aceste tinere au nevoie de un model real din rândul generaţiei lor, pe care să-şi dorească să-l urmeze.

Perfecţiunea trupului trebuie însă completată de o frumuseţe interioară. Asta sună puţin ca în cărţi, dar în traducere liberă ar însemna următoarele: o regină a frumuseţii trebuie să fie inteligentă, deşteaptă, rafinată, generoasă, să ştie să as­cul­te şi să se facă ascultată şi mul­te alte calităţi care să com­ple­teze un por­tret perfect. E greu să găseşti fete care să de­ţi­nă toate aceste calităţi, dar im­por­tant este să-şi dorească să înveţe de la profesioniştii pe care îi întâlnesc, pentru că totul se poa­te perfecţiona sau şlefui.

 

Aţi urmărit ediţia din acest an a concursului Miss Universe? Cum co­mentaţi?
Am ur­mă­rit-o în acest an cu mai multă atenţie decât în trecut, pentru că era acolo Bianca Elena Constantin - reprezentanta României. Am fost puţin dezamăgită că nu ne-am calificat în primii 15, dar concursul este concurs. Sunt atâ­tea detalii pe care cei care juri­zează trebuie să le ia în calcul. Aco­lo concurentele au fost ţi­nute sub observaţie timp de 3 săp­tămâni.

Pe lângă frumuseţea fi­zi­că, le-au ana­lizat personalitatea şi ca­racterul. Au văzut exact cât sunt de deschise în faţa camerelor de luat ve­deri, sau la şe­din­ţele foto, cât sunt de disciplinate şi cât sunt de rezistente atunci când vine vor­ba de un program foarte încăr­cat. Nu ştiu exact cum a reacţionat Bian­ca la tot acest „tratament", dar vă pot spune că pe scenă a arătat impecabil. I-am ur­mă­rit şi evo­luţia din semifinală, din data de 16 au­gust, şi am fost foarte mândră de ea. Mai ales că se vedeau acolo şi roa­dele muncii mele.

 

Dumneavoastră aţi fost membru al juriului selecţiei naţionale Miss Univer­se România 2009. Care credeţi că au fost principalele atuuri ale Biancăi în câş­tigarea acestui concurs?
Opinia mea este că Bianca a avut acea candoare pe care o în­tâlnim din ce în ce mai rar în rândul femeilor. Totodată, şi-a stăpânit foarte bine emoţiile de concurs, ceea ce a fă­cut-o să aibă acea atitudine de învin­gă­toare. Şi nu în ultimul rând, aşa cum a declarat şi ea, zâmbetul acela natural, cu care ne-a fermecat şi pe noi, cei din juriu, dar şi pe telespectatorii care au votat-o.

 

Unul dintre premiile câştigate de Miss Universe România a fost o transformare a înfăţişării oferită de dumneavoastră. De ce credeţi că a fost necesar pentru câştigătoare să treacă prin paşii pe care îi presupune o schimbare de look?
5247-102682-561.jpgOri­cine ar fi fost în locul ei, ar fi trecut prin aceleaşi etape de pregătire.
De la bun început am fost cu toţii de părere că trebuie schimbată nuanţa părului. Bianca este la vârsta la care orice fată experimentează şi, din nefericire, de cele mai multe ori cel care are cel mai mult de suferit este părul.

Schimbarea nuanţei părului nu a fost însă cel mai complicat lucru. Eu am lucrat în decursul carierei mele cu mari personalităţi ale showbizz-ului in­ternaţional, printre care actriţe, actori celebri sau top modele. Toţi aceşti oa­meni, când se pregătesc pentru un rol sau pentru o prezentare importantă, au grijă de tot ceea ce înseamnă aspectul fizic şi atitudinea lor. Studiază zâm­bete, studiază priviri, mişcări ale mâi­nilor sau poziţii ale corpului, modalităţi de exprimare şi mai mult decât orice îşi antrenează nervii şi răbdarea. Toate aceste lucruri trebuie să le aibă în vedere şi o aspirantă la titlul de Miss Universe.

 

Asupra căror detalii din înfăţişarea Biancăi aţi intervenit şi de ce?
Eu când mă implic într-un proiect am grijă ca el să fie dus la bun sfârşit da capo al fine. Aşa că am avut grijă ca reprezentanta Ro­mâ­niei la Miss Universe să aibă parte de tra­tamentul unei adevărate vedete de la Hollywood. Fireşte că prima oprire a fost la salonul meu, unde i-am modificat for­ma şi culoarea sprâncenelor şi în plus faţă de asta, am umblat puţin şi la for­ma frunţii. Fruntea este foarte importantă pentru un model, pentru că are rolul de a pune în valoare, sau nu, toa­te trăsăturile feţei.

Apoi am mers împreună la prietena mea Tracy Cunningham - cunoscută hair stylist. Tracy a fost de părere că tre­­buie să-i şuviţeze părul Biancăi şi i-a aplicat tratamente pentru hrănire şi strălucire, iar după 7 ore de muncă re­zul­tatul a fost incredibil. Bianca avea acel magnetism care te făcea s-o pri­veşti încontinuu. Pur şi simplu nu-ţi pu­teai lua ochii de la ea.

Au urmat lecţiile de machiaj personalizate cu schiţe pe trăsăturile feţei, cursurile de coafură, sfaturile referitoa­re la discurs, expresii pentru şedinţele foto şi, fireşte, orele de întreţinere fizică.
Mi-a fost destul de uşor, pentru că sunt lucruri pe care le exersasem cu ceva ani în urmă cu fiica mea, aşa că ştiam exact cum trebuie să abordez dis­cuţiile cu o tânără de 20 de ani.


Cât de mult contează aspectul sprân­cenelor pentru linia feţei?Cât de mult pot sprâncenele modifica aspectul general al feţei?
Dacă sprâncenele nu au forma şi culoarea potrivită unei fizionomii, poţi avea cei mai frumoşi ochi din lume, pentru că ei nu vor fi evi­denţiaţi. Aşadar privirea nu este pusă în valoare. Şi după cum ştim, modul în care ne privim semenii este unul dintre cele mai importante detalii ale vieţii în societate. Aşadar, iată cât de importan­te sunt sprâncenele!

×
Subiecte în articol: tentaţii