x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Seful Politiei Rutiere, demis

Seful Politiei Rutiere, demis

12 Feb 2004   •   00:00

Cad primele capete si in scandalul iscat pe seama tentativei de musamalizare a accidentului in care a fost implicat fiul judecatorului Marin Covei, din cadrul Curtii de Apel Craiova.

Seful Biroului de Politie Rutiera Craiova, inspectorul principal Dumitru Paraschiv, a fost eliberat ieri din functie si mutat disciplinar ca ofiter judiciarist la Sectia 5 Politie Craiova. Functia lui Paraschiv a fost preluata de subcomisarul Stelian Petrescu, care nu s-a aratat prea incantat de numire. Decizia luata de comandantul Politiei doljene, chestorul Constantin Codita, survine dezvaluirilor massmedia, conform carora ofiterul Paraschiv s-a deplasat la locul accidentului in masina tatalui adolescentului vinovat, adica a judecatorului Covei.

ACCIDENTUL. Iustin Covei, 17 ani, a provocat luni dimineata un grav accident rutier soldat cu ranirea grava a trei persoane si cu avarierea a doua masini. Adolescentul a condus, fara a avea permis de conducere, un autoturism Mitsubishi inmatriculat in Germania. Din cauza vitezei excesive, Iustin a pierdut controlul masinii care a derapat si s-a izbit de un autoturism Opel Vectra, care circula regulamentar. Dupa accident, situatia a degenerat. Tatal lui Sorin Caprarin, pasagerul aflat in masina lui Iustin, a sustinut ca s-a incercat musamalizarea cazului. Sorin Caprarin, 18 ani, afirma chiar ca politia ar fi "inventat " martori care sa declare ca la volan s-ar fi aflat el si nu Iustin Covei.

ANCHETA.
Conducerea Politiei doljene a dispus ca ancheta in cazul accidentului comis de odrasla judecatorului Covei sa fie preluata de seful Serviciului Cercetari Penale, comisarul Ilie Virgil. Daca va fi gasit vinovat, Iustin Covei risca maximum trei ani de inchisoare. Dosarul in care este cercetat Iustin Covei urmeaza a fi solutionat de procurori aflati in subordinea unchiului sau, care este, reamintim, magistrat la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Craiova.

×
Subiecte în articol: eveniment