x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Sinucidere

Sinucidere

01 Iul 2004   •   00:00

DEZVALUIRI

Dupa 10 zile de ancheta privind moartea lui Mihai Erbasu, procurorii au tras concluzia ferma: sinucidere. Probele adunate de la fata locului sunt indicii sigure pentru procurori ca Erbasu si-a luat viata. Nu a fost ajutat de nimeni. O intrebare esentiala ramane inca fara raspuns: de ce s-a sinucis miliardarul? Timpul va scoate poate si adevarul la lumina.

Probe - fotodocument Jurnalul National va prezinta in exclusivitate imaginile pe care le-au facut anchetatorii la vila familiei Erbasu, chiar in ziua mortii omului de afaceri.
ION ALEXANDRU, EDUARD PASCU

Fotografiile arata traseul pe care l-a strabatut Mihail Erbasu din subsolul casei, dupa tentativa nereusita de spanzurare, cutia cu carti pe care s-a urcat, cutitul cu care si-a taiat latul si lumanarea pe care au stins-o curentii de aer ce au intrat pe sub usa de la subsol. Drumul catre terasa parcurs de Erbasu este presarat din loc in loc cu pete de sange, butoanele din lift si clanta usii de acces catre terasa fiind murdarite de sange. Bara de fier a terasei prezinta urme de degete pline de sange care demonstreaza ca Erbasu s-a saltat pe acea bara, facandu-si avant inainte de a sari in piscina. Mai jos, pe peretele exterior, Erbasu s-a lovit cu crestetul capului, lasand acolo o pata de sange si fire de par capilar. Plonjonul pe burta in mijlocul piscinei a fost ultima actiune a lui Mihail Erbasu pe aceasta lume. Dovezile arata clar ca nu exista urme de fortare la intrarea in casa, nimic nu este ravasit, nu exista urme ca acolo s-ar fi purtat vreo lupta. Erbasu s-a sinucis. O ultima intrebare ramane neelucidata: De ce? Tot in exclusivitate va anuntam ca politistii au ridicat ieri raportul de expertiza grafologica a biletelor scrise de Erbasu in noaptea mortii. Rezultatul este clar: Erbasu a scris acele bilete (si cel predat de familie in dimineata care a urmat sinuciderii, cat si cel predat de Elena Erbasu luni). Mai mult, una dintre ultimele persoane cu care omul de afaceri a vorbit in noaptea mortii este primarul Sectorului 2, Neculai Ontanu. Edilul va fi audiat in cursul acestei saptamani la Parchetul General.

MISTER

Cu toate ca procurorii au tras linie in ceea ce priveste moartea omului de afaceri Mihai Erbasu, au ramas cateva date de ancheta care nu au fost elucidate. Asteptam raspuns la urmatoarele probleme:
  • 1. Care a fost ora la care Erbasu a decedat?
  • 2. Care au fost motivele din cauza carora omul de afaceri s-a sinucis?
  • 3. De ce a distrus doamna Erbasu inscrisurile lasate de sotul ei?
  • 4. Unde au disparut inscrisurile distruse?
  • 5. Cine va da socoteala pentru distrugere de probe?
  • 6. Al cui este numarul de telefon mobil de la care a fost apelat pentru ultima data Mihai Erbasu?
  • 7. De ce nu sunt urme de sange pe cutitul cu care si-a taiat latul?
  • 8. Ce amprente sunt pe manerul cutitului?
  • ×
    Subiecte în articol: special erbasu