x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Sunt asa, dar as mai vrea! - Unora le plac operatiile estetice

Sunt asa, dar as mai vrea! - Unora le plac operatiile estetice

de Roxana Roseti    |    22 Oct 2006   •   00:00
Sunt asa, dar as mai vrea! - Unora le plac operatiile estetice

O necesitate pentru unii, un moft pentru altii. Dorinta omului de a fi frumos, sau de a fi cum era inainte de... Inainte de orice!

In lumea medicala circula o anecdota: "O femeie s-a dus la un cabinet de chirurgie plastica si i-a cerut doctorului sa o faca sa semene cu Claudia Schifer. Chirurgul i-a facut o lobotomie". Exagerarea glumei pune, de fapt, problema vulnerabilitatii psihologice si a pretului urias pe care unele persoane sunt dispuse sa-l plateasca pentru a atinge o imagine de sine ideala.

STANDARD. Ce vede, de exemplu, o adolescenta la un star feminin? Par blond extra-oxigenat, implanturi cu silicon, o piele super-bronzata si tinute vestimentare cat mai sumare. Nu prea pare un model bun de urmat. Cu toate acestea, nu este surprinzator deloc atunci cand adolescenta isi doreste sa isi vopseasca parul blond platinat si sa isi faca un milion de operatii estetice. De ce? Pentru ca aspectul promovat de vedeta pare sa aiba mult succes printre preferintele masculine, si nu numai. Plus dorinta de a avea aceeasi cheie a succesului cu a personajului care are un asemenea "look".

Problema este ca starurile pe care le admiram ne ofera un anume standard de frumusete pe care societatea il intretine. De aceea, aspectul cu sani imensi si piele cat mai bronzata ne urmareste peste tot. Actrita Cameron Diaz este una dintre vedetele care se mandresc cu naturaletea chipului lor. Actrita nu a apelat pana acum la chirurgia estetica, asa cum au facut-o alte colege de breasla. Tomai de aceea isi permite sa spuna: "Daca s-ar inventa o arma care sa stearga efectul operatiilor estetice din Beverly Hills, as vrea sa fiu acolo cand cineva apasa pe tragaci".
INDEMN. Cantaretul Tom Jones a fost sfatuit sa imbatraneasca frumos!

EXEMPLE. Un fan al operatiilor estetice este de departe Michael Jackson care, dupa parerea specialistilor, "demonstreaza o fisura narcisista a imaginii de sine, fiind neimpacat cu propria-i identitate". De cealalta parte, exemple pozitive ar fi cele ale Barbrei Streisand si a lui Gerard Depardieu care si-au integrat nasurile ca parte a personalitatii lor.

Tom Jones a ramas cu un gust amar dupa ce chirurgul sau plastician i-a recomandat calduros sa renunte la alternativa frumusetii oferita de bisturiu, deoarece fata sa ar putea "ceda" la un moment dat. In varsta de 66 de ani, Sir Tom Jones a recunoscut faptul ca la varsta pe care o are, infatisarea de acum se datoreaza in mare masura chirurgiei plastice si a vizitelor constante la cosmetica. "Am fost sfatuit sa las natura sa-si faca datoria, dar sa nu se mire nimeni atunci de ce voi arata la fel de alb ca Mos Craciun…", a declarat artistul apropo de faptul ca parul sau inca negru si ondulat arata destul de artificial.
Unora le plac operatiile estetice. Asta e, fiecare cu placerea lui.
×
Subiecte în articol: tentaţii