x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Valica, demisia!

Valica, demisia!

04 Apr 2005   •   00:00

Un oficial bate campii in legatura cu rapirea romanilor in Irak
Jurnalul National solicita oficial Guvernului ca, in cazul in care Valica Gorea, presedintele Agentiei Nucleare, primul oficial roman care a vorbit cand trebuia sa taca, nu binevoieste sa-si inainteze singur demisia si sa-si prezinte public scuzele, sa indeparteze urgent pericolul social de langa butonul nuclear. In criza romanilor rapiti in urma cu 8 zile in Irak domina in continuare dezinformarea.

  • EVENIMENT
  • Joaca de-a eliberarea / Refrenul saptamanii: "putintica rabdare"
  • Fata in fata cu moartea pentru subiectul vietii
  • Familiile jurnalistilor rapiti sunt cu nervii la pamant
  • "Rapire orchestrata, poate cu acordul lor"
  • ULTIMA ORA
    Omul de afaceri siriano-roman, Omar Hayssam, care sustine ca a fost contactat telefonic de persoane neidentificate, care au cerut patru milioane de dolari in schimbul eliberarii celor trei ziaristi romani rapiti in Irak si a cetateanului irakiano-americano-roman, a fost arestat. (Citeste tot articolul...)
    Agentia de presa Reuters a difuzat un set de sapte fotografii, in care apar cei trei ziaristi romani rapiti in Irak. In aceste imagini, cei trei isi prezinta actele de identitate si legitimatiile de presa.
    DOCUMENT VIDEO
    Intr-o mare de discretie, in care institutiile oficiale ale statului s-au straduit din rasputeri sa nu rasufle nici o informatie care ar putea periclita operatiunea de salvare a celor patru rapiti in Irak, o singura persoana a facut nota discordanta.
  • de ELIZA POPA
  • FILOSOFUL RAPIRILOR. Valica Gorea a ratat glorios momentul cand trebuia sa taca

    Valica Gorea pe numele sau, acesta a fost recent numit de premierul Tariceanu, probabil pe criterii de competenta, in functia de presedinte al Agentiei Nucleare Romane.

    SEFUL BUTONULUI NUCLEAR. Institutia anterior nominalizata, care are ca principal obiect de activitate acordarea de asistenta tehnica de specialitate Guvernului in formularea politicii in domeniul nuclear, precum si promovarea si monitorizarea activitatilor nucleare din tara noastra, are o importanta covarsitoare. Mai pe romaneste, reactoarele nucleare din Romania, obiective strategice in toate tarile lumii, sunt atent monitorizate de o institutie care-l are in frunte pe acest munte de competenta si discretie. Omul, in varsta de 59 ani, pensionat din 2001 si reactivat de "mareea oranj", a fost - la randul lui - ostaticul unor rapitori, insa nigerieni, pe vremea cand inca mai credea probabil in Mos Craciun. Detectivul nuclear Valica - dupa cum se vede, specialistul nr. 1 al Executivului in materie de rapiri - a fost in stare sa plece la Lagos dupa o presupusa mostenire de 33 milioane de dolari, pe care i-ar fi lasat-o un om de afaceri neamt prieten al tatalui sau. In loc de pricopseala, actualul presedinte al Agentiei Nucleare s-a ales taman cu o rapire si, intr-un final, cu o paguba de 3.800 de dolari, dar a supravietuit cosmarului.

    APE MINERALE. Din falosul CV pe care si l-a postat pe site-ul institutiei, aflam ca, intre 1988 si 1998, celebrul Valica Gorea (care a deprins tainele PC-urilor in 2003) a fost "manager productie ape minerale Vatra Dornei".

    O cercetare mai atenta releva insa ca intreprinderea pe care nuclearul-sef a manageriat-o cu atata succes e fix Bucovina Mineral Water, societate apartinand lui… Omar Hayssam. Adica, dintr-o mare de specialisti in domeniul nuclear din Romania, algoritmul l-a facut om pe un gura-mare. Care, dupa ce se stie cu musca pe caciula, se apuca sa mai si fabuleze in scenarii de James Bond de cartier, sa traga de urechi parintii Marie-Jeannei, pe Geoana si PSD.

    LASA-NE! Toate acestea la un loc se constituie intr-o sumedenie de motive pentru care Jurnalul National solicita oficial Guvernului Romaniei ca, in cazul in care Valica Gorea nu binevoieste sa-si inainteze singur demisia, sa indeparteze urgent pericolul social de langa butonul nuclear.

    "RAPIRE ORCHESTRATA, POATE CU ACORDUL LOR"
    "Ceea ce se imtimplă cu filmul care a fost dat la Al Jazeera, cu pozele care apar tot timpul din diverse surse necunoscute nu este o chestiune obişnuită. Au fost răpiţi o grămadă de ziarişti pină acum de organizaţii teroriste cunoscute care şi-au asumat răpirea şi care au pus condiţii. Or in momentul de faţă nu ştim cine i-a răpit pe ziariştii romani. ştim doar că apar in nişte poze şi iarăşi mi se pare foarte curios dacă ceilalţi care au fost răpiţi sau chiar decapitaţi apăreau in nişte locaţii sinistre ăştia au in spate nişte decoruri parcă ar fi intr-un studio de cinema. Este şi acesta un lucru care spune ceva. Terorişti ăia sunt imbrăcaţi in haine de foarte bună calitate, deci nu arată a luptători de gherilă sau ceva de genul acesta şi atunci revin la ideea că am senzaţia şi probabil asta va fi şi finalul acestei poveşti că răpirea a fost orchestrată poate chiar cu acordul ziariştilor. Ceea ce se citeşte pe figurile lor din fotografii şi din film nu est teroare, nu este groază, nu arată rău, nu au fost bătuţi, nu au umiliţi. Ei par foarte liniştiţi ca şi cum ar juca o piesă de teatru, aşa mi se pare mie. Este o chestiune interesantă", a declarat oficialul roman.

    Gorea a rememorat si experienţa nefericită pe care a petrecut-o, in anul 1994, in Lagos (Nigeria), cind a fost inşelat, fiind atras de o presupusă moştenire de 33 milioane dolari pe care i-ar fi lăsat-o un om de afaceri neamţ prieten al tatălui său. "In momentul in care mi s-au luat paşaportul şi biletul de avion eram terorizat de groază deşi am foarte multă experienţă de viaţă. Eram terorizat de groază pentru că şi nu doresc nimănui să simtă aia, să fii in ţară străină fără paşaport fără bani, fără bilet de avion te simţi un nimeni, nu mai exişti. Iţi pui probleme despre identitatea ta", a conchis seful Agentiei Nucleare.
    ×
    Subiecte în articol: eveniment valica