x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport A doua echipă în grupe

A doua echipă în grupe

de Marius Mihalcea    |    07 Aug 2009   •   00:00
A doua echipă în grupe
Sursa foto: Mihai Şteţcu/Intact Images

Calificarea grupării de pe Bega în play-off-ul celei mai puternice competiţii intercluburi din lume, în detrimentul ultimei câştigătoare a Cupei UEFA, este rezultatul jocului fără greşeală al "alb-violeţilor" de miercuri seară.



Aceasta este concluzia care s-a desprins din declaraţiile tehnicianului bănăţenilor, Neluţu Sabău, ale antrenorului ucrainenilor, Mircea Lucescu, dar şi ale selecţionerul României, Răzvan Lucescu, de la finalul partidei de pe "Dan Păltinişanu".

"Am pregătit meciul după anumite principii, n-am vrut să jucăm ceea ce nu ştim. Cunoşteam faptul că Şahtior are un joc combinativ, că e o echipă care recuperează rapid şi e periculoasă pe contraatac, aşa că am urmărit să nu le dăm spaţii, să nu atacăm decisiv şi să avem mereu 7-8 jucători în spatele mingii. Mă bucur că am reuşit", a spus Sabău.

"Era de aşteptat ca Timişoara să se apere cu dinţii după acel 2-2 de la Doneţk, iar noi nu am avut jucători care să dea o astfel de bătălie. Abia în repriza a doua am ajuns cu adevărat în situaţii clare de gol, însă Pantilimon a prins o zi extraordinară. Toţi jucătorii mei, mai puţin Ilsinho, au jucat slab. A fost şi teama unora dintre brazilienii noştri, care au tras piciorul când au văzut că au de-a face o echipă care se dublează şi se redublează, dar am greşit şi eu că nu l-am introdus mai devreme pe teren pe Gladki. A mai fost şi starea proastă a terenului, dar acum nu mai contează, le urez succes celor de la Timişoara şi sper ca eforturile lor să nu fie în zadar mai departe", a declarat Mircea Lucescu.

Dacă pierde meciul de baraj pentru grupele Ligii Campionilor, Timişoara are asigurată prezenţa în grupele Europa League. Cealaltă prezenţă sigură în toamna europeană este cea a campioanei Unirea Urziceni în grupele Ligii Campionilor. "S-a demonstrat că pentru a reuşi în fotbal ai nevoie şi de o conjunctură favorabilă. În prima manşă, Şahtior a suferit fiindcă nu avea antre­no­rul lângă ea, iar meciul retur a fost decis de organizarea perfectă a defensivei Ti­mi­şoarei şi de lipsa de eficacitatea a lui Fernandinho şi Jadson", a spus după meci Răzvan Lucescu.

IL LUCE, DEZAMĂGIT

Şi aşa decepţionat din cauza ratării calificării echipei sale, Mircea Lucescu a mai avut un motiv de supărare. "Îi feli­cit pe cei care au venit la stadion să-şi susţină echipa şi am numai dispreţ faţă de o altă parte a spectatorilor, care nu a arătat că e public de fotbal", i-a amendat antrenorul lui Şahtior la final pe fanii bănăţeni care în timpul meciului au afişat un banner pe care stătea scris, cu trimitere la un episod din trecut: "În '87 ne-ai retrogradat/ Să nu crezi, câine, că te-am uitat".

AZI E TRAGEREA
În play-off-ul Ligii Campionilor, acolo unde nu va fi cap de serie, gruparea de pe Bega va înfrunta una dintre următoarele cinci echipe: Arsenal Londra (Anglia), Olympique Lyon (Franţa), VfB Stuttgart (Germania), Panathinaikos Atena (Grecia) şi Sporting Lisabona (Portugalia). Trage­rea la sorţi pentru play-off va avea loc astăzi, cu începere de la ora 13:00 (în direct la Boom Sport One), la Nyon.

×
Subiecte în articol: sport