x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport A fost un derby nebun!

A fost un derby nebun!

de Daniel Stan    |    10 Aug 2009   •   00:00
A fost un derby nebun!
Sursa foto: /Gazeta Sporturilor/Intact Images

Primul derby al campionatului s-a încheiat nedecis, la capătul unui joc în care steliştii şi clujenii au demonstrat un fotbal de calitate. Arbitrul Adrian Deaconu a condus partida fără greşeală.



Foarte mulţi nervi înainte de primul derby adevărat al campionatului. Cele două părţi s-au contrat, clujenii acuzând decizia Comisiei de Disciplină a LPF de a-i suspenda pe Cadu şi pe Culio exact înaintea partidei de aseară, în baza probelor video după Supercupa României, dintre CFR şi Unirea Urziceni. Steliştii aveau şi un avantaj moral în faţa "ceferiştilor", care nu reuşiseră să câştige în Ghencea în precedentele 5 întâlniri directe, după promovarea CFR-ului din 2005. Aseară, nu a mai contat că roş-albaştrii veneau după o serie excelentă, victorii pe linie în Europa League şi în prima etapă din Liga 1. Trupa lui Antonio Conceicao a început letal pentru cei peste 20.000 de fani stelişti prezenţi în tribune. În minutul 3, Ysouff Kone l-a executat pe Tătăruşanu după un contraatac în care Ghionea a părut plictisit de anii petrecuţi în Ghencea. A urmat un asalt al Stelei, însă fără effect, dar în teren se afla totuşi Bogdan Stancu. "Motanul" a inventat o pasă pentru Surdu, care l-a învins pe Nuno Claro cu un şut de la marginrea careului ('42). "Pe CFR nu îi poţi bate decât prin foarte multă dăruire. Este o echipă puternică", spunea antrenorul Stelei, Cristiano Bergodi, înainte de joc.

Din nou Kapetanos!
Italianul a trăit dificil startul reprizei secunde, după ce Dario Flores reuşise să ducă pe CFR la 2-1, în urma unei alte ezitări a defensivei steliste. Bergodi a simţit şi a mutat. Cine altul decât Kapetanos, care abia ridicat după banca de rezerve a readus pe Steaua în joc ('67). Până la final s-a jucat într-un ritm nebun, însă rezultatul a rămas 2-2, unul echitabil. "Am fost peste ei la toate capitolele. A fost un meci test pentru a vedea valoarea echipei şi doar ghinionul a făcut să nu câştigăm. Am avut un penalty clar, însă lui Deaconu i-a fost teamă să-l dea. Am jucat un fotbal frumos, sunt mulţumit de echipă. Nu cred că ne mai poate bate cineva. Este adevărat că avem probleme în apărare, dar nu cred că se simte lipsa lui Dorin Goian. Chiar dacă am fost conduşi, am ştiut tot timpul că vom reveni", a declarat, la final, patronul Stelei, Gigi Becali.

S-a luat de Ghionea
Patronul Stelei a lăsat de înţeles că Sorin Ghionea a greşit la primul gol al clujenilor, înscris de Ysouff Kone. "A tratat faza prea uşor, nu am înţeles de ce, însă pe parcurs şi-a revenit. Eu nu mai critic pe nimeni, dar nu pot să iert greşelile", a spus Gigi Becali. De partea cealaltă, preşedintele clujenilor, Iuliu Mureşan, a declarat: "A fost un meci deschis, frumos, fără tensiune şi cu fotbal mult. Nu am ce să reproşez arbitrajului, chiar îl felicit pe Deaconu. Dacă pentru Steaua a fost un test, la fel a fost şi pentru noi. L-am trecut cu bine, un meci în Ghencea nu poate fi uşor. Rezultatul este echitabil". Pentru remiza dun Ghencea, cjujenii vor încasa câte 2.000 de euro.

×
Subiecte în articol: sport