x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport A semnat in 5 minute

A semnat in 5 minute

21 Ian 2005   •   00:00

Noul antrenor al Nationalului, italianul Roberto Landi, s-a destainuit ieri pentru Jurnalul National. El doreste sa continue munca inceputa in Parcul cu Platani de Cosmin Olaroiu.

MIHAI IGIROSANU

ECHIPA. Roberto Landi (stanga) si presedintele Gino Iorgulescu au anuntat ca se vrea performanta in "Cotroceni"
Primul aspect interesant a fost acela ca negocierile cu presedintele Gino Iorgulescu, pentru contracul pe sase luni, au fost incredibil de scurte: "Am semnat intelegerea cu presedintele in doar 5 minute. Dansul este un adevarat om de fotbal si intre asemenea persoane nu pot exista tergiversari", a explicat italianul.

ASEMANARI. Similitudinile cu celalalt tehnician italian care activeaza momentan in Divizia A, sunt destule. Walter Zenga are un fiu fotbalist, care evolueaza atacant, in vreme ce baiatul lui Landi este portar: "Sunt casatorit si am doi copii, un baiat si o fata. Sunt mandru, pentru ca fiul meu are 11 ani si este portar de fotbal. Familia este foarte importanta pentru mine si m-am consultat cu ei cand am ales Romania", spune Landi.

CANTONAMENTE. In privinta mentalitatilor si principiilor, intre Roberto Landi si Walter Zenga asemanarile continua: "Sunt adeptul cantonamentelor scurte (n.r. - moda pe care Zenga a lansat-o in fotbalul romanesc), de o zi sau maximum doua", dezvaluie antrenorul "bancarilor".

FARA JOCURI DE NOROC
Roberto Landi a dezvaluit si cateva dintre aspectele legate de caracteristicile muncii sale: "E clar ca nu pot inventa eu ceva nou la National. Fotbalul e la fel peste tot. Cert e ca la mine nu exista titulari si nu sunt adeptul jocurilor pe bani, intre jucatori, in cantonamente, care pot duce la deteriorarea atmosferei din lot", spune Landi. In privinta transferurilor, Landi spune ca va discuta cu presedintele Iorgulescu: "Ma gandesc si la cateva surprize in acest sens si am cateva solutii chiar si in Italia. Cu toate acestea, deocamdata e destul de devreme pentru ceva concret", a dezvaluit tehnicianul Nationalului.

GARD IN GARD CU STEAUA
Ieri, FC National a plecat in stagiul de pregatire din Cipru, cartierul general fiind stabilit la Hotelul "Beau Rivage" din Larnaca. Interesant este ca "bancarii" vor fi vecini cu cei de la Steaua. "Stiu asta, dar nu imi doresc in acest moment sa jucam vreun meci amical impotriva lor. Asta chiar daca vom ramane fara adversari", spune Roberto Landi. In Cipru, "bancarii" au programate si 4 "amicale". Pe 24 ianuarie, cu Energiya Vladivostok (Rusia), FC Aarau (Elvetia, 29 ianuarie), FC Seoul (Coreea de Sud, 31 ianuarie) si Legia Varsovia (Polonia, 1 februarie). Dupa Cipru, Nationalul va merge intr-un stagiu la Montecatini, in Italia, unde Landi are un aranjament.

×
Subiecte în articol: sport landi