x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Adios, Spania!

Adios, Spania!

21 Iun 2004   •   00:00

Marea favorita la trecerea de grupe, Spania, si-a facut bagajele si a plecat acasa dupa infrangerea in fata Portugaliei, care insoteste Grecia in "sferturi".

CATALIN FAINISI

Raul, Torres sau Morientes au simtit aseara ce inseamna sa pornesti ca favorit intr-o competitie, dar sa o parasesti prematur. Dupa victoria cu Rusia si egalul cu Grecia, in grupa A, Spania avea nevoie de un singur punct in fata Portugaliei, pentru a se califica mai departe. Nu a reusit acest lucru, pierzand cu 1-0 o partida pe care parea ca o tine in mana si lasand in urma regretele, lacrimile si disperarea suporterilor. Prima favorita a turneului a iesit astfel din scena, lasandu-le loc lusitanilor si grecilor in "sferturi".

GRESEALA. Punctul de care aveau nevoie spaniolii in meciul de aseara nu a fost obtinut din cauza tacticii gresite a lui Inaki Saez, care a considerat ca adoptand o tactica ultradefensiva va reusi sa impiedice jocul fantezist al lui Figo&Co. Acest lucru i-a reusit pana in minutul 57, cand Nuno Gomes, intrat la pauza in locul lui Pauleta, l-a invins pe Iker Casillas si a apropiat Portugalia de un vis ce parea, la un moment dat, imposibil de realizat. Incercarile spaniolilor de a egala scorul inscris pe tabela de pe "Jose Alvalade" din Lisabona au fost inutile, bara lui Fernando Torres avand rolul de a-i dispera pe numerosii fani veniti special pentru a-si incuraja favoritii in cel mai greu meci. Pe final, portughezii au ratat trei mari ocazii de a majora scorul unei partide castigate pe merit.

×
Subiecte în articol: sport