Ambasada Nigeriei la Bucuresti a avertizat marti federatia "vulturilor" sa fie pregatita sa raspunda acuzatiilor pentru felul cum a tratat meciul de la 16 noiembrie.
Parodia de amical disputat la 16 noiembrie la Bucuresti, contra unei asa-zise reprezentative a Nigeriei, nu s-a incheiat. Dupa ce africanii au venit la Bucuresti, chiar in ziua meciu-lui, cu o echipa incompleta de cvasinecunoscuti, FRF a fost fortata sa intarzie startul meciului cu o ora si jumatate. PROTEST. FRF a trimis a doua zi dupa meci o scrisoare la FIFA in care erau descrise conditiile in care s-a desfasurat partida. Din cei 15 jucatori anuntati de Federatia nigeriana cu cateva zile inaintea meciului, doar trei s-au regasit si la Bucuresti, in vreme ce numarul total al fotbalistilor deplasati de "secundul" Amokachi se ridica doar la sapte. Iar, un oficial al nigerienilor s-a deplasat la "Unirea", unde a imprimat tricourile. SOMATIE. Conform cotidianului nigerian Daily Independent, Federatia nigeriana (NFA) a fost somata de Ambasada Nigeriei la Bucuresti sa adopte un punct de vedere oficial fata de acuzatiile formulate de FRF. Intr-un raport trimis inca de la 21 noiembrie propriului Minister de Externe, Ambasada Nigeriei preciza ca atitudinea NFA a adus grave afronturi imaginii acestei tari. "Demonstratie de incompetenta si ineptie a autoritatii fotbalistice nigeriene" a fost titlul scrisorii, care a fost expediata si Ministerului Sportului.
O TARA NAPASTUITA
|
Loviturile de stat, dictaturile militare si conflictele religioase s-au succedat cu repeziciune in Nigeria de cand tara a incetat sa fie o colonie a Marii Britanii. Din 1999, la putere se afla un presedinte civil, Olusegun Obasanjo, care a promis modernizarea tarii. Chiar daca isi permit sa isi rosteasca mai tare convingerile religioase, au parte de o retea media care ajunge in toti cei 900.000 de kilometri patrati ai tarii si de perspective de imbunatatire a conditiilor de trai, nu se poate spune ca nigerienii o duc bine. Venitul anual pe cap de locuitor nu ajunge la 400 de dolari, la o populatie de 130 de milioane, speranta de viata este de 43 de ani, atat pentru barbati, cat si pentru femei, somajul si saracia sunt la ordinea zilei.
Citește pe Antena3.ro |