x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Africanii risca sanctiuni

Africanii risca sanctiuni

de Dragos Stoica    |    05 Ian 2006   •   00:00
Africanii risca sanctiuni

Ambasada Nigeriei la Bucuresti a avertizat marti federatia "vulturilor" sa fie pregatita sa raspunda acuzatiilor pentru felul cum a tratat meciul de la 16 noiembrie.

Parodia de amical disputat la 16 noiembrie la Bucuresti, contra unei asa-zise reprezentative a Nigeriei, nu s-a incheiat. Dupa ce africanii au venit la Bucuresti, chiar in ziua meciu-lui, cu o echipa incompleta de cvasinecunoscuti, FRF a fost fortata sa intarzie startul meciului cu o ora si jumatate.

PROTEST. FRF a trimis a doua zi dupa meci o scrisoare la FIFA in care erau descrise conditiile in care s-a desfasurat partida. Din cei 15 jucatori anuntati de Federatia nigeriana cu cateva zile inaintea meciului, doar trei s-au regasit si la Bucuresti, in vreme ce numarul total al fotbalistilor deplasati de "secundul" Amokachi se ridica doar la sapte. Iar, un oficial al nigerienilor s-a deplasat la "Unirea", unde a imprimat tricourile.

SOMATIE. Conform cotidianului nigerian Daily Independent, Federatia nigeriana (NFA) a fost somata de Ambasada Nigeriei la Bucuresti sa adopte un punct de vedere oficial fata de acuzatiile formulate de FRF. Intr-un raport trimis inca de la 21 noiembrie propriului Minister de Externe, Ambasada Nigeriei preciza ca atitudinea NFA a adus grave afronturi imaginii acestei tari. "Demonstratie de incompetenta si ineptie a autoritatii fotbalistice nigeriene" a fost titlul scrisorii, care a fost expediata si Ministerului Sportului.

O TARA NAPASTUITA
Loviturile de stat, dictaturile militare si conflictele religioase s-au succedat cu repeziciune in Nigeria de cand tara a incetat sa fie o colonie a Marii Britanii. Din 1999, la putere se afla un presedinte civil, Olusegun Obasanjo, care a promis modernizarea tarii. Chiar daca isi permit sa isi rosteasca mai tare convingerile religioase, au parte de o retea media care ajunge in toti cei 900.000 de kilometri patrati ai tarii si de perspective de imbunatatire a conditiilor de trai, nu se poate spune ca nigerienii o duc bine. Venitul anual pe cap de locuitor nu ajunge la 400 de dolari, la o populatie de 130 de milioane, speranta de viata este de 43 de ani, atat pentru barbati, cat si pentru femei, somajul si saracia sunt la ordinea zilei.

Oamenilor nu le este de folos nici macar faptul ca tara lor detine una dintre cele mai mari rezerve de petrol ale lumii. (Irina Cristea)
×
Subiecte în articol: sport