x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Albania - Romania / Saracie lucie la ea acasa

Albania - Romania / Saracie lucie la ea acasa

de Mihai Igirosanu    |    05 Sep 2006   •   00:00
Albania  -  Romania / Saracie lucie la ea acasa

Ca sa ajungi la Tirana este o adevarata aventura. Dupa peste opt ore de la plecarea din Bucuresti, am ajuns intr-o capitala a Albaniei in care "saracie" pare a fi cuvantul de ordine. Din fericire, tricolorii au ajuns aseara, mai direct, cu o cursa charter.

Corespondenta din Tirana
Ca sa ajungi la Tirana este o adevarata aventura. Dupa peste opt ore de la plecarea din Bucuresti, am ajuns intr-o capitala a Albaniei in care "saracie" pare a fi cuvantul de ordine. Din fericire, tricolorii au ajuns aseara, mai direct, cu o cursa charter.

Nu exista o cursa directa cu avionul Bucuresti - Tirana, ci doar cu escala. Cea mai avantajoasa este cea prin Budapesta, unde zabovesti cinci ore. Iar de la Aeroportul Rinas pana in centrul capitalei albaneze sunt aproximativ 25 de kilometri. Nu exista transport public pana in Tirana, asa ca trebuie sa te descurci cum poti. Transportul aerian este de departe cel mai avantajos mod de a ajunge la Tirana. Si asta deoarece in Albania nu exista servicii de tren internationale, doar curse interne, si acelea putine la numar. Este de preferat in locul trenului chiar sa calatoresti cu autocarul, desi nu exista companii de transport. Doar ca autocarele independente nu au un orar stabilit, pleaca doar cand sunt pline sau cand soferii se satura sa mai astepte alti pasageri.

TRANSPORT. Nici in oras situatia nu este mai buna. Un bilet de autobuz costa putin, aproximativ 5.000 de lei, dar si aici aceeasi poveste ca la autocare. Autobuzele sunt vechi si nu au orar, circula rar si se strica des. De altfel, toata Tirana este deservita de doar opt linii de autobuz. Mai ramane pentru oras varianta taxiurilor, mai ales ca distantele sunt destul de mari. Un kilometru ajunge sa coste insa destul de mult, peste doi euro, pentru ca fiecare sofer isi aranjeaza aparatul de taxat cum vrea el.

ALBANIA A FOST LA UN PAS SA FIE PRELUATA DE IENEI
Romania l-ar fi putut avea ca adversar maine, din postura de selectioner al Albaniei, pe Emerich Ienei. Tehnicianul care a castigat in 1986 Cupa Campionilor cu Steaua a fost in acest an tinta primordiala a federatiei de la Tirana, dupa demisia germanului Hans Peter Briegel. La mijlocul lunii martie, cotidianul Panorama Sport a gazduit un amplu material dedicat tehnicianului roman (foto), prezentat drept favorit la preluarea primei reprezentative a Albaniei. Cele doua parti nu au ajuns insa la un acord, astfel incat oficialii federatiei si-au indreptat atentia spre alti antrenori. A fost ales Otto Barici, iar in lupta intrase si Aurel Ticleanu, care a antrenat timp de doi ani in campionatul albanez. Nu este exclus insa ca Ienei sa ajunga la nationala Albaniei, mai ales ca obiectivul fixat lui Barici este destul de greu de indeplinit. Pentru a ramane in functie, croatul trebuie sa castige patru puncte in meciurile din aceasta toamna. A obtinut unul dupa egalul cu Belarus, 2-2 in deplasare, dar mai are de disputat doua intalniri grele: maine, cu Romania, acasa, si la 11 octombrie, cu Olanda, in deplasare.

S-au cazat la Sheraton

IN ASTEPTARE. La Tirana, tricolorii trebuie sa invinga Albania
Jucatorii nationalei, impreuna cu staful tehnic si oficialii, au plecat aseara spre Tirana, cu un charter care a decolat in jurul orei 18:00 de pe Aeroportul "Mihail Kogalniceanu". Din lotul deplasat in Albania lipseste Tamas, care este suspendat pentru intalnirea cu echipa antrenata de Otto Barici dupa ce a vazut cartonasul rosu in prelungirile partidei cu Bulgaria. Dupa aproximativ doua ore si jumatate de zbor, tricolorii au aterizat la Tirana, cazandu-se la Hotelul Sheraton, unul de cinci stele, cel mai luxos din capitala albaneza. Acesta dispune de toate facilitatile necesare pentru pregatirea meciului de maine seara, iar pentru a nu fi deranjati de ceilalti turisti, elevii lui Victor Piturca vor manca intr-un restaurant special de la parter. Hotelul Sheraton mai are avantajul ca este situat foarte aproape, la aproximativ cinci minute de mers pe jos, de Stadionul "Qemal Stafa", unde va avea loc partida cu Albania. Arena dispune de un gazon excelent si are o capacitate de 20.000 de locuri.

SCHIMBARI
In aceasta dimineata, de la ora 11:00, Victor Piturca va conduce antrenamentul oficial pe Stadionul "Qemal Stafa". Cat priveste meciul de maine, este de asteptat ca in primul unsprezece sa apara mai multe schimbari. Astfel, stelistul Ghionea ii va lua locul suspendatului Tamas in centrul apararii, iar Coman va incepe titular, dupa ce Lobont a dezamagit in partida cu Bulgaria. De asemenea, Petre Marin ar putea juca fundas dreapta in locul lui Contra.
×
Subiecte în articol: sport tirana alban