x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Alcaraz va termina anul pe locul 1, după ce Nadal a fost eliminat de la ATP Finals

Alcaraz va termina anul pe locul 1, după ce Nadal a fost eliminat de la ATP Finals

16 Noi 2022   •   11:20
Alcaraz va termina anul pe locul 1, după ce Nadal a fost eliminat de la ATP Finals
Sursa foto: Hepta

 Rafael Nadal a fost eliminat de la turneul campionilor ATP Finals, după ce Casper Ruud l-a învins pe americanul Taylor Fritz în meciul din Grupa Verde de la Torino, marți seara. Rezultatul îi garantează lui Carlos Alcaraz că va încheia anul pe primul loc în clasamentul mondial.

Spaniolul Nadal trebuia să câștige turneul pentru a prelua locul întâi în clasament de la compatriotul Alcaraz, dar înfrângerile în două seturi în fața lui Fritz, duminică, și a lui Felix Auger-Aliassime, mai devreme, marți, au făcut ca el să aibă nevoie ca Ruud să piardă în două seturi pentru a-și menține speranțele.

Norvegianul a câștigat însă primul set cu 6-3 împotriva lui Fritz, profitând de serviciul său mult îmbunătățit.

Fritz a reacționat pentru a-l câștiga pe al doilea. Partida a fost decisă practic de la zero, în tiebreak-ul setului al treilea, când Ruud a lăsat să se piardă un avantaj de 5-1, Fritz egalând la 6-6, în prima lor întâlnire din carieră.

Ruud și-a păstrat calmul și a obținut victoria cu 6-3 4-6 7-6(6) la a treia minge de meci, ajungând în semifinalele turneului pentru al doilea an consecutiv.

„A fost o partidă strânsă", a declarat Ruud, citat de Reuters.

„Cred că amândoi am avut emoții acolo la final, dar din fericire am reușit să mă descurc".

Alcaraz, în vârstă de 19 ani, care nu participă la turneu din cauza unei accidentări abdominale, va fi confirmat ca fiind cel mai tânăr număr unu de la sfârșitul anului de la începutul clasamentului ATP, în 1973.

Prin înfrângerea cu 6-3, 6-4 în fața canadianului Auger-Aliassime, Nadal, de 22 de ori campion de Grand Slam, a pierdut patru meciuri consecutive în circuitul ATP pentru prima dată din 2009.

Auger-Aliassime, antrenat acum de unchiul și mentorul lui Nadal, Toni, care a stat în loja sa, îl va înfrunta pe Fritz în ultimul său meci din grupă, cu șanse de a ajunge în semifinale.

„Am avut la dispoziție un meci pentru a mă obișnui cu condițiile și am simțit că jocul meu a fost mai bun astăzi, am lovit cu precizie și consistență", a declarat Auger-Aliassime.

A fost o demonstrație dezamăgitoare din partea lui Nadal, care a părut obosit după ce a jucat un singur turneu de la US Open.

„Sunt câteva lucruri pozitive. Am reușit să joc două turnee în ultimele trei săptămâni. Este un lucru pozitiv, ceva ce nu am putut face de ceva vreme", a spus Nadal.

„Nu cred că am uitat cum să joc tenis, cum să fiu suficient de puternic din punct de vedere mental. Trebuie doar să recuperez toate aceste sentimente pozitive și toată această încredere și toată această mentalitate puternică de care am nevoie pentru a fi la nivelul la care vreau să fiu.

„Nu știu dacă voi ajunge din nou la acel nivel. Dar ceea ce nu mă îndoiesc este că voi muri pe teren pentru asta."

Nadal a deținut avantajul în unele momente în primul set și a amenințat de două ori să ia serviciul adversarului său, care a fost învins duminică de Ruud la debutul său în turneu.

Servind la 3-4, Nadal a condus cu 40-0, dar câteva duble greșeli și erori pe linia de fund i-au permis lui Auger-Aliassime să facă break.

Auger-Aliassime, care a câștigat patru titluri în acest sezon, a închis primul set și a avansat cu un break la începutul celui de-al doilea, când Nadal s-a încurcat încercând să joace serviciu - voleu.

Auger-Aliassime și Fritz, care au câștigat câte un meci din primele două, joacă pentru prima dată în acest turneu și se vor confrunta joi, învingătorul urmând a se califica în semifinale.

Deși eliminat, Nadal va juca în continuare cu Ruud în meciul de joi, în nocturnă.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: carlos alcaraz